Vopred by som Vás chcela požiadať, pokiaľ Vaša cnosť a súdnosť zle zvláda pohľad na fotografie nahých ňadier so zakrytými (!!!) bradavkami, článok prosím opusťte, aby sme sa vyhli prípadným nedorozumeniam. Úprimne, kdo z Vás nemá facebook, ktorý je skoronahoty plný.

***

Poznáte to. Občas sa proste stáva, že Vám príležitosť spadne z neba.

Fotím dlho - a napriek tomu, že nemám vyštudovanú školu v tomto odbore a som v podstate samouk, ktorý sa fotiť učil štýlom pokus omyl - dalo by sa povedať, že aj dobre.

A tak sa ku mne skrz moju webovú prezentáciu, ktorá dnes už zchátrala a zarástla pomyselným webovým machom a krovím (t.j. neexistuje), dostala príležitosť, ktorú som nemohla odmietnuť. Bola to príležitosť nafotiť jednu slečnu do českého nemenovaného magazínu, ktorý sa zaoberá tetovaním, čo som ja, ako milovník tetovaní s potetovaným hrudníkom a začínajúcim rukávom uvítala.

A tak sme s priateľom vzali auto, požičala som si od kamaráda externý blesk a šli sme k Veronike, ktorú som mala nafotiť. Smolou pre mňa bolo, že vonku bolo -10 stupňov a v interiéri nulové osvetlenie a žiadne plátno. Musela som improvizovať. Pozadie zo starého deravého prestieradla, jeden jediný blesk (!) a stará lampa. No, už vopred som vedela, že ďalšie dva dni presedím u Photoshopu.


Moja veľmi obľúbená. Síce ma mrzí tieň pri hlave, ale s jedným bleskom bohužiaľ vždy niekde ten tieň vzniknúť musí.


Kompozícia na prianie slečny aj s vysokou clonou, tvár je zaclonený schválne, aby sa divák sústredil na ruky. V pozadí vyretušované prestieradlo, nakoniec som to zvládla, nie? Len zase škoda tieňu, mať tak o jeden blesk naviac!


Intimnejší portrét. Túto kompozíciu mám veľmi rada.


Keďže slečna je piercerka a zároveň vyštudovaná masérka, mala doma toto úžasné ružové lehátko, ktoré mi dobre poslúžilo ako podkladová plocha. Pochopiteľne, nebolo také široké, kúsok sa musel "dofotošopovať".




Tu milujem tú zvláštnu "pochmúrnu" atmosféru a úžasný kontrast Veronikinej tmavšej opálenej kože.


A jedna s Veronikiným domácim miláčikom - skinny potkania slečna.

Fotiek som nafotila zhruba 250, v konečnom výbere ich skončilo 40 a dohromady som sedela zhruba 18 hodín pri ich upravovaní - predovšetkým u retuše kruhov pod očami. Nakoniec som svoj výber fotiek poslala do redakcie, kde si redaktori už sami vybrali, ktoré fotografie použijú a ktoré nie. No, nakoniec si pochopitelne vybrali úplne iné, než u ktorých som to čakala - hlavne tie, ktoré sa mne osobne moc nepáčili.


A takto nakoniec vyzerala moja a Verčina dvojstránka. V dnešnej dobe viem, že by som to nafotila oveľa lepšie, ale aj tak som rada, že som si touto skúsenosťou prešla. Lebo improvizácia občas nie je na škodu!

Foťák: Canon 550D + 18-55mm + blesk Canon speedlite 430 EX

 Blog
Komentuj
 fotka
bangbangboom  3. 4. 2013 10:33
fakt pekne fotky, vysli ti
 fotka
lusvrc  3. 4. 2013 14:33
@bangbangboom ďakujem
 fotka
luc.ka  3. 4. 2013 22:38
pri prvej fotke som si myslela, že je to chlapec... na viacerých pôsobí do tváre chlapčenským dojmom, ale je tak zvláštne pekná (asi preto, že som na chlapcov, no
 fotka
ameryka  7. 4. 2013 11:50
Keďže na B. nejdú registrácie, mám pre teba menší odkaz od niekoho, koho obe poznáme. Enjoy!





 fotka
momoglamorous  7. 4. 2013 11:52
@ameryka ja viem, ze to je mimo temy, ale ona ma hada okolo krku aj ja chcem!
 fotka
ameryka  7. 4. 2013 11:54
 fotka
momoglamorous  7. 4. 2013 11:54
a dost trapas takto kradnut niekomu osobu a este byt odhalena
 fotka
ameryka  7. 4. 2013 11:55
KURVA! chcela som dopísať

@momoglamorous jj, veď táto pizda sem okopírovala fotky aj toho hada teda jednu, ale aj tak.
 fotka
ameryka  7. 4. 2013 11:57
a inak @lusvrc , Evizna už vie kto si, tak sa môžeš pekne tešiť na to keď ťa skontaktuje
10 
 fotka
momoglamorous  7. 4. 2013 11:57
@USA a jak sa to vsetci chytili (ach)
11 
 fotka
vladqog  7. 4. 2013 12:10
@ameryka ja ju poznam!
12 
 fotka
ameryka  7. 4. 2013 15:11
@vladqog hej? tak vidiš, dokonca aj ty
Napíš svoj komentár