K tomuto stredne dlhému blogu ma inšpirovalo niekoľko zážitkov s okolitými párikmi. Väčšinou išlo o mladých zaľúbencov, ale je medzi nimi aj niekoľko manželských párov v najlepších rokoch.




Ako tretia strana som mohla nezainteresovane sledovať, ako sa ich vzťahy vyvíjajú a úprimne, bola som prekvapená (niekedy až takmer šokovaná). Viem, že sa hovorí, že láska je slepá, ale neverila by som, že až tak. Vo všetkých spomínaných vzťahoch jedna zo strán mala očividné, dosť významné chyby osobnosti a ani neuvažovali nad tým, že by sa zmenili. No a ich polovičky im to samozrejme úplne tolerovali, hoci sa potom medzi známymi sťažovali, ako on/ona robí to, a ako nerobí to... ..Úprimne, nerozumiem tomu. Naozaj človek keď sa zamiluje, úplne vypne hlavu alebo čo? City sú dôležité, ale treba zapájať aj hlavu. Stráviť roky v nešťastnom vzťahu kvôli naivnej viere, že sa to všetko raz zlepší, hoci všetci okolo vidia že nie? Prečo nie, keď to niekomu tak vyhovuje, prosím.




Týmto blogom by som sa však chcela prihovoriť tej druhej, "chybnej" strane. Každý z nás to má v sebe, keďže nikto nie sme dokonalý. Ale prečo s tým nič nespraviť? Najhoršia vec, ktorú si môžme povedať je Keď nás niekto miluje, miluje nás aj s našimi chybami. Hej, to je pravda, ale prečo by sme mali partnera nútiť, aby nás mal rád aj s chybami, keď nás môže mať rád aj bez nich? Nezaslúžia si naše polovičky len to najlepšie?




Teraz hovorím hlavne k tým nezadaným. Vy ešte žiadnu polovičku nemáte, ale raz zrejme budete mať.  Nikdy neviete, kedy narazíte na toho pravého/pravú. Aké bolestné je potom odmietnutie, pretože nie sme dosť dobrí (prípadne rozchod, keď našej láske spadnú z očí ružové okuliare a konečne nás uvidí takých, akí sme naozaj).

Preto sa zmeňte. Hneď teraz, nečakajte na nič. To je jedným z prejavov skutočnej dospelosti a pripravenosti na vzťah. Keď viete, že máte nejaké chyby, ktoré by mohli v budúcnosti prekážať vo vzťahu, tak si nikoho nehľadajte, ani keď sa cítite osamelí a túžite po láske. Nastavte sa do stavu Nedostupný (ale nie tým štýlom flirtovania, ale naozaj nedostupným pre známosť) a pracujte na sebe. Aj keby to trvalo roky, najskôr zamakajte na svojich chybách, (odstráňte ich, alebo aspoň zmiernite, keď už to inak nejde) a až potom si hľadajte lásku. 

Ak vieš, že máš problémy vychádzať s ľuďmi, skús to napraviť. Tvoj/a partner/ka určite ocení, keď budeš vychádzať dobre s jeho/jej priateľmi.

Ak priveľa rozprávaš, nauč sa byť ticho. Tvoj/a partner/ka určite ocení, keď ju budeš počúvať a budete si dokázať vychutnávať spoločné tiché chvíle, kedy nebude treba slov.

Ak máš problémy so sebavedomím, zušľachťuj, čo sa zušľachtiť dá. Cvič a vybuduj si zdravé, pekné telo, študuj a rozšír svoje vedomosti, potom to so sebavedomím pôjde ľahšie. 

Nauč sa niesť na svojich pleciach bremeno zodpovednosti, keď urobíš chybu, priznaj si ju. Nie je nič horšie, ako zvaľovať vinu na druhých. Obzvlášť sa to dá pozorovať pri hádkach, keď na seba partneri vyťahujú starú špinu a obviňujú sa navzájom. On urobil to, pretože ho ona k tomu donútila lebo je taká a taká, a ona zase ....  Nie, takýto vzťah fungovať nemôže.




Je to ťažké, byť na svete sám a nemať nikoho po svojom boku , ale tak sa naozaj prejaví silná, zrelá osobnosť človeka. Na čas sa stiahni a vyčkaj, kým dozrieš. Urob to kvôli svojmu budúcemu partnerovi/partnerke, ktorý/á sa pre teba raz stane tým najdôležitejším v živote.




Keby sa takto chovali všetci, nebolo by toľko zbytočných rozchodov, nebolo by ani toľko nešťastných partnerstiev/manželstiev. Keď do vzťahu vstúpia dvaja zodpovední ľudia, naozaj pripravení na vzájomný vzťah, potom je to úplne o niečom inom.

 Blog
Komentuj
 fotka
emptysoul  23. 3. 2017 20:04
Pekne si to napísala . Na vzťah treba rozum a cit
 fotka
petuska11111  23. 3. 2017 20:10
Obsah blogu je zaujímavý a dobre podaný, ale ten nadpis sa mi nejak nepáči. Aj dievčatá a chlapci dokážu byť zodpovedne mysliacimi bytosťami, bez ohľadu na vekovú hranicu.
 fotka
vreskot000  23. 3. 2017 20:37
absolútne pravdivy blog, ako keby si mi čitala z duše
 fotka
ryal  23. 3. 2017 20:41
Teoria skvela, prax uz trocha horsia.
 fotka
johnysheek  24. 3. 2017 08:04
idealisticky pohlad..
nevravim ze nesuhlasim i ked si myslim ze proti rozchodom staci ovela menej nez spominas ty.. a chyby nie su nutne problem beries to trochu zo svojho pohladu...
pre niekoho je zasadna chyba ze druhy clovek mlci a nezapaja sa.. iny by za takeho clovek dal kamion zlata a ak clovek bude menit svoje chyby a odstranovat ich.. zmeni seba.. a dost pravdepodobne vytvori ine chyby... ktore na rozdiel od povodnych na ktore si okolie zvyklo budu ako past na oko

cim nevravim ze netreba na sebe pracovat.. ale nevidim dovod v tom "byt nedostupny"

problemom vztahov nie usu chyby ludi a slepota.. ale "chybajuca pokora, ucta a prekypujuce ego"
 fotka
lorgine  24. 3. 2017 08:52
@petuska11111 Nejde o rozdelenie na chlapcov/dievčatá a mužov/ženy podľa veku, hovorím o vnútornej dospelosti, ktorú každý dosiahne v inokedy
 fotka
lorgine  24. 3. 2017 09:00
@johnysheek No tak keď si nájdem partnera, ktorému bude mlčanie až tak veľmi vadiť, zrejme to nebude ten správny. Ak patríš medzi introvertov, je jasné, že rozprávaš menej ako otvorení extroverti. Tu nejde o problém, ale o povahovú črtu, ktorá sa veľmi meniť nedá (a myslím, že by sa ani nemala, zbytočne to spôsobuje stres).
Tak napríklad, aký problém by sa dal vytvoriť, keď sa rozhodneš bojovať s lenivosťou? Stane sa z teba workoholik?
Ale jasné, chápem, čo chceš povedať.
"chybajuca pokora, ucta a prekypujuce ego"- to sú presne veci, na ktorých treba zapracovať. Najskôr si treba vybudovať tieto cnosti, a na to najlepšie pomáha samota a sebareflexia. Keď máš partnera, väčšinou myslíš na neho/ňu, takže je to ťažšie potom.
 fotka
fatales  24. 3. 2017 10:29
Problém vidím v tom že dnes sú spolu ľudia ktorý spolu byť nemajú. Očividne si nerozumejú , ale peniaze , deti , strach ich nútia zotrvávať v nešťastnom vzťahu. Bud tie chyby sú také že ich dokážem tolerovať a nijak ma neobmedzujú alebo dovidenia.
Prečo zotrvávať vo vzťahu v ktorom nie som šťastný ? Ked jeden rád športuje a druhý radšej sedí doma alebo v krčme , chodí po obchodoch tak asi niesu na rovnakej vlne. Spoločné zaujmi. Je na hovno ked budem chcieť ženu len preto že je sexy a ked sa jej opýtam či radá chodí na ryby a ona mi bude tvrdiť že áno a občas so mnou aj pôjde ale pritom vnútorne to bude nenávidieť a zožierať až kým nenastane deň ked mi začne vykrikovať že furt len na ryby chodím. ( to je príklad , môže to byť akákoľvek iná aktivita )
 fotka
johnysheek  24. 3. 2017 10:51
@lorgine maloktory clovek sa za zivota nemeni. kazdy sa menime ci tym ci onym smerom.. to s cim nesuhlasim je "zmenit to a niekoho si najst".. proste kazda chyba odpudzujuca jedneho moze byt naopak pritahujuca ineho.. ide o to, ze ludia nesmu hladiet v prvom rade na seba.. a ked toto dokazu.. dokazu fungovat s hocikym..
10 
 fotka
james98  24. 3. 2017 11:56
Ty už tak vieš niečo o vzťahoch. To je to isté, ako keď do toho kecá kňaz.
11 
 fotka
antifunebracka  24. 3. 2017 16:04
Súhlasím s predrečníkmi, dokonca aj s @johnysheek , takže fakt musí mať tentoraz pravdu Je to veľmi pekne, ale zároveň veľmi utopisticky napísané.
12 
 fotka
lorgine  24. 3. 2017 16:08
@fatales úplný súhlas
@johnysheek Toto budeme musieť detailnejšie rozobrať v správe, lebo by sme to tu celé zaspamovali
@james98 No, to je trochu zložitejšie. Máš pravdu, o fungovaní vo vzťahu vie viac človek, čo si už niečim takým prešiel, a to ja nie som. Ale to neznamená, že neviem, ako by mal taký vzťah vyzerať. Mám ešte naivný, zidealizovaný pohľad, ale je na tom niečo zlé? Takmer každý tak asi vnímal vzťahy, keď bol mladý, ale skúsenosti ho spravili skeptickým a možno aj zatrpknutým. Ľudia upustili od svojich ideálov a veria, že tak to má byť. Ale prečo by sme mali znižovať svoje nároky? Prečo sa máme prestať snažiť nájsť skutočnú, čistú lásku, ktorá bude spĺňať aspoň z časti to, čo sme si ako mladí vysnívali (verím, že ešte nezasvätení majú správny pohľad, vedia, ako by tá pravá láska mala naozaj vyzerať, hoci to bohužiaľ v dnešnom svete medzi ľuďmi už tak nevyzerá). Ľudia si môžu moje rady zobrať k srdcu alebo nemusia, je to na nich. Ja sa im len snažím ukázať tú stránku vzťahov, na ktorý už možno sami zanevreli.
13 
 fotka
lorgine  24. 3. 2017 16:11
@antifunebracka odkážem ťa na komentár @12 , konkrétne časť, ktorú som adresovala james98. A malý dodatok- utópia je nedosiahnuteľný stav, to čo som opísala ja nie, iba to chce vynaložiť snahu od ľudí
14 
 fotka
antifunebracka  24. 3. 2017 16:19
@lorgine Práve v tom, že to chce vynaložiť snahu od ľudí, je to utopistické. Keby sa ľudia naozaj snažili, mohli by sme mať aj spoločnosť bez peňazí, kde si každý berie, len čo potrebuje A nemáme.
15 
 fotka
lorgine  24. 3. 2017 16:44
@antifunebracka No to hej
16 
 fotka
lenkaska1  27. 3. 2017 03:22
@fatales Tak tak, uplne suhlasim (sama som mala taky vztah - ani neviem preco, ale uz som sa poucila a viem ze presne toto nikdy nechcem - bola som neznalá, nemala nikde v okoli podobny odstrasujuci priklad, tak som nim bola ja )
17 
 fotka
mayben  27. 3. 2017 17:31
Napíš svoj komentár