Kedysi som citala ironicky clanok o tehotenstve a priprave na materstvo…. Pomyslela som si, take zle to nemoze byt….. a mala som pravdu. ONO JE TO ESTE HORSIE!!!

Baby, chalani, davajte pozor co robite….. nechcem vas poucovat alebo tak… ja len, no … vlastne skusenosti.

Prvych 9 tyzdnov tehotenstva boli ako rozpravka…. Ranne nevolnosti trvali len 2 tyzdne a vobec neboli take zle ako mi ich opisovali mamicky deti, o ktore sa staram. Mala som sice trochu opuchnute clenky, ale vzhladom na to, ze sa mi zavodnuje cele telo je to normale a jemna masaz bolesti odstranila. Sice som stale unavena, ale da sa to zvladnut…. Treba byt stale busy… no potom vecer sice uz spim pol metra pred postelou ale v poho….

A zrazu sa to vsetko zmenilo. Uz nemam opuchnute clenky… vlastne teraz mam opuchnute a bolave cele lytka. Zacal ma boliet chrbat (zaseknuty nerv)… ale neskutocne. Inak bolesti chrbta som cakala, lebo mam od narodenia posunuty posledny stavec, ale nie take neznesitelne. Dotraz som s tym stavcom problemy nemala…. No trochu mi isli krivo nozicky…. =P ale dalo sa to ovladat.

Lenze teraz ako sa mi zvacsuje maternica, tlaci mi na mechur, vdaka comu musim cikat tak casto az sa mi z toho rozum zastavuje. Mam pocit, ze tekutina, ktoru vypijem putuje priamo do mocoveho mechura… bez zastavok. No a okrem toho mi tlaci na chrbat…. Co mi sposobuje tie bolesti.

Takze na dnes na 14.00 h som objednana k chiropracterovi, ktory mi hadam pomoze. To dufam za take peniaze…. £60 za prvu navstevu, ktora bude trvat 45 minut. A potom dlasie navstevy 20-30 minut ma budu stat £40.

To nie je vsetko … okrem tychto vydavkov na lekara mi vzrastli vydavky na jedlo. Kedze naozaj jem aj za troch nie len za dvoch. Sice v mojej blbej “mudrej knizke” tvrdia, ze nie je potrebne vela jest. Neplati to. Ale tak kniha je uplny shit ako som zistila….. Zakazdym ked idem okolo obchodu s jedlom a vidim nieco chutne, musim to mat!!!! Vdaka tomu som zacala priberat. Keby som prasiatko tak so mna majitelia maju neskutocnu radost.

O.k….az take zle to nie je…. Stale sa zmestim do velkosti 8/10, resp. by som sa zmestila, nebyt tych velkyc prs co mi narastli…. Fnuk fnuk… a samozrejme bruska. Takze je asi na case navstivit obchod so tehotenskym tovarom….

Viem si to zivo predstavit. Bude to najderpesivnejsi nakup v mojom zivote. Zbohom sexy tricka s vystrihom, zbohom obtiahnute rifle, ZBOHOM VELKOS 8/10… fnuk, fnuk, beeee, beeee, uaaaaa, uaaaa…. Fnuk……

A toto je dalsia nastraha tehotenstva…. Precitlivelost. Vzdy som si myslela, ze som emocionalne vyrovnany clovek…. Zistila som vsak, ze som len obycajne klbko nervov. Rozplace ma hocico…. Uplne malickosti.

Vcera som plakala castejsie ako som bola cikat…. Co je…. VELMI CASTO!!! Najviac ma asi rozplakal priatel. Robila som mu rano obed do prace. Pytam sa ho: “chces kecup alebo majonezu”? a on: “to je jedno, daj tam kecup”. Uz som mala slzy na krajicu. Ale statocne som bojovala. Dokoncila obed, zabalila mu ho. Kedze nemal cas na ranajky tak si len zobral krajec chleba s kuskom klobasky. Ale bolo to malo k tomu chlebu tak som mu ponukla este sunku a ON ODMIETOL. To uz bolo na mna vela. Akonahle sa za nim zatvorili dvere… premenila som sa na ludsku fontanu. Teraz sa mi to zda byt hlupe ale vtedy….

Vecer ked som prisla z prace tak sme sa rozpravali a povedala som mu o tom, ze som plakala… a on blbec sa smial… teda utesoval ma, ze to je v poriadku a tak…. Ale pritom sa smial. Lebo sa mu zdalo nepochopitelne a neskutocne vtipne, ze som sa rozplakala koli sunke. Po chvili som sa ukludnila… smiali sme sa a ja som sa zase rozplakala…. Pyta sa ma: “A teraz preco places?”… a ja na to: “ked ja neviem…”

Aj teraz ako pocuvam taku smutnu pesnicku je mi do placu….. nesmejte sa…. Fnuk fnuk….

A dalsia potesujuca sprava… o dva tyzdne prvykrat uvidim svoje babatko…. Dufam, ze je o.k.

Hmmm….este daco som chcela…len som zabudla…. To je dalsia nastraha tehotenstva… mile damy, slecny….. ak ste na tom podobne….. lutujem vas, lebo je to hrozne. Ked idete do obchodu kupit jedinu vec aj tu zabudnete… alebo date prat a o par minut si nepamatate, ze ste to pradlo vazne dali do pracky….

Ak ma napadnu dalsie prijemne nastrahy, oboznamim vas s nimi…. Teda ak nezabudnem =P

Zatial byeeee
X X X

 Blog
Komentuj
 fotka
llwyncaron  12. 7. 2007 12:46
jeeeej ty si tehotna? mileee...drzim palce moc...a Bojuj!
 fotka
matrixicek99  12. 7. 2007 13:44
aj ja som v Londone robim au pair a nemusim byt ani tehotna a stale placem lebo sa tu nedaaaaaaaaaaaaaa dyyyyyychat...stale uz cely mesiac som zavreta medzi 4 stenami a uz mi to lezie riadne na city a decka su hrozne neposedne a mam ich od rana do noci Nikdy nemam cas na seba ,co je ubohe.akurat teraz spia ,ale ked vstanu budem mat peklo zo zivota

Inac drzim ti palceky v tom tehotenstve
 fotka
lusssia  12. 7. 2007 13:46
uf...tak ale treba si to odtrpiet..a treba to hlavne zvladnut..asi nic ine sa na to povedat neda..

a utecha-budes mat isto pekne babatk
 fotka
monya  12. 7. 2007 14:30
jejooo, to je krasne, som nevedela, ze cakas babatko... aaale vies kolko z neho budes mat este radosti? terba sa prebojovat, zeny to maju vzdy vsetko tazsie aaaach, aj ja chcem babo
 fotka
s.i.m.a.  12. 7. 2007 15:26
to ti gratulujem a co to bude chlapcek ci dievcatko??ako sa budu volat??
 fotka
althinka  13. 7. 2007 10:33
blahozelam ... .hlane sa setri ... a aj ked je to hrozne... verim ze babatko ti to vynahradi ... a daj o sebe ediet ako sa ti dari drzim palce ...
 fotka
lianusha  18. 8. 2007 16:07
inak v tehotenstve nie je vôbec potrebné papať za 2 bábätku stačí ak zješ o pár gramov viac
Napíš svoj komentár