Preco varia v jedalnach take zle obedy? Casto som si kladla tuto otazku, ked som sa nudila alebo stala v rade na obed a pomalyu zachytavala pohlad na to odstrasujuce jedlo, co mi priam kyvalo z taniera. Ale preco? No proste preto... Aby som si vsak pred jedenim tychto jedal trochu oklamala zaludok ci utesila oci, robila som, respektive vravela si toto:
1. "Vlastne to jedlo je lepsie nez to, co bolo vcera a ani zdaleka nevyzera tak hrozne, ako to co bolo minuly tyzden. Asi sa kucharky pomaly snazia naucit sa varit"
2."Rozhodne vsak musim mat ja tu polovicu, ktora vyzera ako nepekna zliatina vsetkych moznich jedal. No nic to, ochutnam, hlavne ze nam nedali to, co by urcite nikomu nechutilo. Ved aha, ten vpravo to zjedol cela a ked mohol on, mozno to skusim aj ja"

Ibaze ani take reci neoklamu chutove pohariky na jazyku. Nemozem sa do jedenia nutit, no dovod, preco musim trochu z tych obedov nieco zjest je po a, moji rodicia, ktori stale vravia, ze obedy musim jest lebo doma nemame teplu veceru takmer nikdy a po b, ucitelky straziace pri okienkach, kde sa odnasaju taniere. Casto som ich presviedcala slovami
"Ale, ved som zjedla tuto cast na kraji a navyse uz vobec nevladzem, pani ucitelka. Okrem toho, malo by sa jest z chuti a nie z donutenia" ci "to maso je mastne, akoby ho potreli este dalsiou dvadsat kilovou mastou...Mala som tam nieci vlas..nie nebol to moj vlas...nie, bol to vas vlas...vlastne co to vravim, bol to vlas niektorej kucharky, istotne...napriklad pozrite tam, no nie su tie vlasy rovnake?....a ze kde ten vlas mam? tu predsa...ano tu...atd"
Minule sa moja spoluziacka stazovala na syndrom, ktory jej brani zjest jedla, co jej nechutia, lebo inak napuchne a veri, ze ucitelka nechce aby si ju musela gulat po skole.

No my nic s obedmi nenarobime. A tak, preco varia v skolskych jedalnach take zle obedy? Azda sa im 1. minuli potraviny? Este sa len s varenim ucia? Nahodou im do jedla padla krakajuca zaba? Nemaju uz na varanie cas? to neviem...varia tak, jednoducho preto.

 Blog
Komentuj
 fotka
tomas  28. 6. 2006 13:00
to je strasne! a boli ste niekedy niekto z vas v jedalni v budove univerzity komenskeho v bratislave (v tej hnedej s polkruhovym oblukovym predkom na safarikovom namesti?



ked som tam jeden jediny krat bol a som odnasal jedlo a do druheho okienka pribor, tak som sa skoro pogrcal z toho pohladu, to je cele nechutne.. som rozmyslal, ze tam pridem este raz, zoberiem si fotak a vsetko si pekne pofotim a poslem to do National Geographic, aby to zverejnili v nejakom clanku "v europe vladne stredovek, chudoba a ludia musia jest nieco strasne.."
 fotka
szilvi  28. 6. 2006 18:35
Obedy v ŠK... pekné písanie - fakt sa mi to páči...

Ale na našej škole (OA v NZ) našťastie varia dosť dobre, aj s kuchárkami vyjdeme dosť dobre. No, pravdaže aj u nás sú jedlá, ktoré sú mastné, ale dá sa ich zjesť. ALE, kto robí odtučňovaciu kúru alebo si aspoň chce podržať svoju postavu, radšej v ten deň vynechá obed.... keby to mama vedela... My máme aj dobrú, zábavnú spoločnosť pri obede... všetko je v pohode...



A díky za hrejivé slová - že ako varia v budove UK v BA... tam by som chcela ísť ďalej na vysokú... dobré je vedieť...
 fotka
deli  28. 6. 2006 22:16
Tak nam nahodou varili celkom obstojne...dokonca sme si aj posledny rok mohli vyberat z dvoch jedal... Ale aj tak je to zahada... Skoro ako preco je uterak, do ktoreho si utierame !ciste! ruky spinavy?!
 fotka
carodej206  24. 8. 2006 00:48
no vies ono to tak je malo penez tak aj ta kvalita klessa a je ine varit pre 300 a viac ludi ako ked ti mamicka doma navari pre 4 ludi vies...a ten clanok som necital iba nadpis tak sa viadrujem iba z vlastnych skusenosti...no al eked to tak chces pocut tak v pondelok mas pondelnajsi obeda v utorok mas pondelkovoutorkovi obed a v stredu za pondelkovoutorkovostredajsi obed si predstav ze co mas v piatok..hmm neviem preco ale toto vzniklo na podlozenych vizkumoch na nasej skole bo ta polievka co nam davali mala vzdy rovnaky tvar a rovnaku chut tym tvarom som misle ako vyzor...
Napíš svoj komentár