Túto tému mi navrhla moja dobrá kamarátka, neviem či ju napíšem tak aby sa na mňa milión holiek nevrhlo s tým že čo si to dovoľujem. Hneď na začiatok hovorím, že všetko čo tu uvidíte napísané je len a len môj názor, a že som ešte len 17 ročná holka, ktorá nie je na tom tak s rozumom a vedomosťami takže keď tu nájdete nejakú chybu prosím opravte ma, nikto nie je dokonalý a ja sa tiež bohužiaľ často krát mýlim. Hlavne ma zaujíma to, čo si myslíte vy. Takže vaše komentáriky s radosťou privítam pokiaľ budú rozumne.

Koľko článkov som si prezerala, koľko rôznych časopisov, radí holkám s tým kedy s tým začať, ako sa majú chrániť na čo majú dávať pozor, ale povedzme si otvorene či to niekedy niekto aj dodržal. Keď sme boli mladšie jedným dychom sme dokázali čítať tieto články , hltali sme jedno slovo za druhým aby sme toho o tom čo nás čaká vedeli čo najviac.
Hneď prvým bodom nad ktorým sa plánujem zamýšľať je to:

_Ako ste prvýkrát zistili ako prichádzajú deti na svet?? je to smiešne ale ja si ešte dobre pamätám ako som dávala cukor na balkón aby k nám priletel bocian.. musela som byť vtedy isto svojim rodičom na smiech,. A museli sa zaiste na mne skvele baviť. Ale o tom som nechcela kecať. V rôznych prieskumov sa zisťovalo odkiaľ sa dnešná mládež dozvedá prvýkrát o sexe. Ja bohužiaľ nemám pre vás pripravenú štatistiku. . Ja som sa o tom prvýkrát dozvedela v škole ale nie som si istá. A môj bratranec dostal knižku pre deti kde sa to pekne vysvetľuje, mama ho zavrela do izby aby si ju prešiel, keď sa za taku hodinku k nemu vrátila spýtala sa ho či všetkému pochopil, či nemá nejaké otázky. Ja som narozdiel od neho bola nepripravená, prečo?? je to až taký problém pre niektorých ľudí o tom hovoriť?? Keď je to pritom tak prirodzená vec. ja sa teším ako to budem vysvetľovať svojim deťom (iste tam bude občasné červenanie sa, ale chcem aby moje deti nemali problém o tom hovoriť ani so mnou ale ani s nikým iným) , alebo to urobím takým spôsobom, ako to urobila mama môjho bratranca.

_Aký je podľa vás najideálnejší vek?? Ale nepýtam sa teraz na prvý sex.. na to si musíte ešte počkať. Takže aký je podľa vás najideálnejší vek kedy o tom prvý krát majú vedieť deti.?? alebo mládež.?? ja osobne na túto otázku nema odpoveď.. tu sa radšej dozviem od Vás.. Ale prekvapuje ma ako dnešné deti vedia o týchto veciach skôr než sme kedy vedeli my. Môj názor na to je asi taký že skoro by to nemalo byť. Mala som možnosť si tu na birdzi prečítať jedno fórum od 13 ročnej holky, ktorá bude mať onedlho 14 a teraz si presne neviem spomenúť či si pýtala radu na to že ju chce chalan buď vyprstovať alebo jej urobiť oral. No povedzte mi kam ten svet speje.


_ A keď sme už boli pri tej otázke ideálny vek,??
kopu holiek sa na to pýta, .. podľa mňa ideálny vek neexistuje, každému tykajú hodinky inak.. takže pokiaľ sa na to cítiš a zvážila si si pre a proti myslím že nie je čo riešiť..


_Čo pre mladých v dnešnej dobe znamená sex?? neviem čo pre nich ale mňa niečo veľmi príjemné, a niečo čo neľutujem že so s tým začala, no samozrejme nie každý ma také dobré skúsenosti s prvým sexom. Ako varuje viac ako polovička časopisov a článkov, neponáhľajte sa , lebo to môžete ľutovať samozrejme mali by ste si to dobre zvážiť. No hovorte to holke ktorá vidí len svojho chalana a nikoho iného pochybujem že sa vôbec nad tým bude zamýšľať, problém nás holiek je ten že sme veľmi naivne, veríme že nás tí chalani nikdy neprestanú ľúbiť. Bohužiaľ vás sklamem je väčšie percento že sa to stane.. aj keď netvrdím že pri každom. ale mali by ste byť nedobytné a nie chalanovi hneď vliezť do postele.
Mala som dosť keď som prišla na strednú školu, prvý ročník nik nepoznal nikoho... a obzvlášť v jednej triede na mojej škole, sa holky asi po mesiaci začali navzájom vypytovať kto z nich už mal sex, neviem koľko z celého počtu povedalo že nie, ale viem že ich nebolo viac ako 5.. a to sú na škole jediná trieda s veľkým počtom holiek. Neodsudzujem ich je to ich rozhodnutie a keď sa cítili byť pripravené tak je to o.k.., ale je podľa mňa sprostosť ísť do postele s niekým len preto že ste posledná ktorá to ešte neurobila, alebo preto že on to chce.. .

-so svojim priateľom som rok a pár mesiacov, keďže je to môj spolužiak, bola tu tá nevýhoda že každý o nás vedel a už sa len vypytovali či sme spolu spali. Ich do toho nič, je to len naša vec..
ja som na prvý sex mala určité požiadavky, je to možno smiešne, ale je to tak.. po 17-tke a s niekým s kým budem chodiť dlhšie ako pol roka.. samozrejme musím sa cítiť pripravená.. a musím sa priznať že som to úspešne splnila.. a neľutujem to.. nič lepšie som nezažila.. a ešte to že som mala šťastie že s niekým koho veľmi ľúbim a s niekým kto ľúbi mňa.

-Mám zase takú kamarátku ( moja spolužiačka zo základnej ), ktorá to urobila ešte na základnej bola o rok staršia takže 15 mala keď ja som mala ešte len 14, a ona sa tak veľmi sklamala, tak veľmi sa nechala oklamať jedným chalanom. Keď som videla ako to ľutuje prišlo mi jej ľúto a na to sa iná kámoška o nej neskôr zmienila že je krava, že to neurobila až po svadbe.. čo je zase podľa mňa volovina. Neodsudzujem ľudí, ktorý sa za to rozhodli, ale je to podľa mňa nezmysel už len preto že keď vám to v sexe nebude klapať vaše manželstvo sa zbytočne rozpadne, sex je veľmi dôležitý pre vzťah, nie je síce úplne na prvom mieste ale ďaleko od neho nemá..
-Ale vrátim sa k tej mojej kamarátke.. a keď toto číta aj nejaká smutná, po láske túžiaca holka chcem jej povedať že nech sa neponáhľa, ja viem každý chce mať pri sebe niekoho o koho sa bude dať oprieť, ale bohužiaľ možno ešte neprišiel tvoj čas, ta pravá láska sa raz ukáže, tá moja kámoška bola taká smutná, že potom, koľko chalanov mala, rôznych od výmyslu sveta nedokázala nájsť toho “akože zatiaľ pravého”. Priala som jej to veľmi lebo som vedela čo si vytrpela. a našla ho len musela chvíľu počkať, ukázal sa vtedy keď to najmenej čakala. A teraz sú už dosť dlho spolu.. a ja sa z toho teším lebo ich mám oboch veľmi rada..

_A aká ochrana ?? Alebo nezabúdajte na ochranu jedna spermia Vám zmení život
nehovorím že mať bábätko nie je pekné, ale v 17?? koľko krát som na to mala chuť ja, a priateľ naraz, no jednoducho ... nem kondom, nem tabletky nem sex.. Aj to som ho pri prvom sexe aj popri tabletkám prinútila ísť si dať prezervatív.. musím povedať že sa dosť ohundral vtedy pri sexe, takže to bola celkom sranda počúvať.. ale nie, je to podľa mňa ozaj veľmi dôležité .. zase a dúfam že naposledy Vám to názorne ukážem na svojej kamarátke.. chodí na obchodnú školu, a veľa krát mi hovorila o tom keď sa jej spolužiačky bavili o sexe, hovorili a báli sa že budu nebodaj tehotné, lebo nemali gumu , alebo nechcelo sa im ju ísť kúpiť, a že boli také opité že ani do obchodu by netrafili...a pod... jednoducho to už nemohli vydržať, jedni to vraj robili viac ako 3x po sebe alebo tak nejak. Už si nepamätám presne, a že stále bez gumy..no tota holka asi veľmi chcela bábätko.. To je až taký problém odbehnúť kúpiť prezervatív?? aj pre môjho priateľa to je .. hovorí že sa hanbi.. och joj, veď na tom nie je nič hrozné, koľko ľudí to kupuje .. a keď s tým máte až taký problém tak to choďte kúpiť do nejakého takého obchodu kde Vás nik nepozná,
-svoju prvú gumu som kupovala v 15, nie nepoužila som ju.. len tak zo srandy som ju dala kamarátovi na meniny .. takže keď som sa nehanbila ja vy tiež nemôžete...


Už neviem čo viac dodať , pokiaľ to čítate aj také ktoré ste to ešte nerobili ozaj si to premyslite je to dôležité rozhodnutie nie ako to čo si ráno oblečiete do školy.. Mňa vychovávali tak že síce nebudem čakať s prvým sexom do svadby, ale aspoň si to uchovám a dám to niekomu koho budem ozaj milovať.. a možno je blbosť v 17 povedať že niekoho milujem, ale jednoducho to tak cítim.. bohužiaľ s tým nič nenarobím.. prajem všetkým také dobré skúsenosti s tým aké som mala ja.. a hlavne aby ste to neľutovali...
pekný deň

 Návod
Komentuj
 fotka
fylo  17. 9. 2008 17:08
zaujímavý článok ..
 fotka
estrella  17. 9. 2008 17:33
waw, super, diky moja si ma odradila od hluposti ktoru by som aj tak asi nebola schopna spravit, ved ty vies ale teraz som si uz ista ze to bude tak ako som si to naplanovala, podobne ako ty len v 18
 fotka
black_soul  17. 9. 2008 19:46
suhlas s fylom
 fotka
johnysheek  18. 9. 2008 12:27
musím priznať že týmto článkom si ma príjemne prekvapila, a hoci ti to môže byť ľahostajné, zmenila môj názor na Teba ;o)
 fotka
mimqa14  18. 9. 2008 15:27
zaujimavy clanok a normalne jeden s tych co som ho vydrzala citat do konca a som sa trosku aj pobavila potlesk
 fotka
djdaniels  27. 9. 2008 12:33
ja som na tom ako pisal Johnysheek ...tiez som si o tebe myslel z fora ine..tam to tak vyznelo..



k clanku trosku zavadzajuci nazov ...ked som nan klikol bal som sa ze budes opisovat co a ako robit
 fotka
boxer161  16. 1. 2009 13:02
nooo...dobre napisane.a celkovo nebudem sa vujadrovat ku kazdemu odstavcu ked je na nich vela pravdy na kazdom...je to zbytocne
 fotka
lukeeusk  25. 1. 2009 21:30
V dnesnej dobe sa mladi jedinci dozvedaju o sexe rychlejsie a rychlejsie. Mam taky pocit, ze ked budem mat 30 tak deti to budu vediet o sexe asi v piatich rokoch.
Sex by nemal byt len tak. Musi to byt z ozajstnej lasky a nie z dakej pol hodinovej konverzacie. A co sa tyka veku okolo 15 rokov, to je vek kedy to chce mlades skusat a tak su chvilu tu a chvilu tam.
A co sa tyka lasky... tu treba vidiet v ociach, ale tu ozajstnu. Oci prezradia o cloveku mnoho veci.
 fotka
leushqa23  3. 3. 2009 15:10
skvely clanok , ako od spisovatelky
10 
 fotka
lachance  3. 3. 2009 15:20
@leushqa23 no to ani nie.. len som to chcela nejak zrozumiteľne napísať.. hnevá ma keď po uši zamilované holky sa neriadia aj hlavou.. inač ďakujem za koment..
Napíš svoj komentár