Posledné dni mi je ťažko keďže sme sa rozhádali s priateľkou. Čo ma prinútilo zamyslieť sa na tému vzťahov, až som napísal tento článok.

Keď Vám vzťah s láskou Vášho života visí na vlásku, žiť s takým "kameňom" na srdci vôbec nie je jednoduché. Hovorím o tom, keď máte pocit vo Vašom srdci, že on/ona je ten pravý, mali by ste za svoj pocit bojovať a nevzdávať sa hneď po prvej hádke. Láska predsa nie je láskou, bez toho neopísateľného pocitu, pokiaľ si nie ste istý nemali by ste o vzťahu ani uvažovať.

Pretože Vás a Vašu druhú polovičku často spája veľa vecí, (čo je nie je vždy výhoda) keď sa nájdu dve úplne rovnaké povahy tak to potom medzi Vami občas poriadne zaškrípe, nedaj bože keď potrebujete nájsť spoločný kompromis.

Druhá vec je už to, že v dnešná doba je plná možností, a keďže naša spoločnosť je založená na konzume a spotrebe, nebojím sa vysloviť myšlienku že aj mnoho dnešných vzťahov má "dátum spotreby". Čo je podľa vás lepšie? Výber z veľa možností, alebo keď Vám niekto striktne zadá, z čoho si máte vybrať?

Stavím sa, že väčšina z vás by volila možnosť číslo jedna – mať na výber z čo najviac možností. Čo môže byť ale prekvapujúce, práve táto možnosť môže v niektorých prípadoch do nášho života vniesť menej slobody. Dalo by sa to nazvať akýmsi paradoxom výberu. Ak si ale vyberiete bez toho aby ste poznali všetky možnosti, záleží na nich ale aj potom ako si vyberiete ? Ak celý život jete iba jogurt s čučoriedkovou príchuťou, ktorý Vám chutí, ale zároveň to môžete "risknúť" a kúpiť si iný, ktorý Vám možno bude chutiť viac. Ale čo keď to nikdy neurobíte? Alebo si kúpite tak veľa príchutí že Vám nakoniec už nebude chutiť ani Vaša pôvodná príchuť?

Vplyvom tohto "množstva možností" nie je možnosť nájsť si kvalitného dlhodobého partnera, ale niečo ako "najlepší deal". To čo by ľudí malo spájať ich v konečnom dôsledku odďaľuje a berie im kúsok osobnej slobody.

Človek už nemusí robiť žiadne kompromisy, (alebo aspoň si to myslí) keďže každý chceme toho najsilnejšieho, najkrajšieho, najbohatšieho partnera s čo najviac "naj" z nášho "regálu" možností. A keď náhodou nie sme spokojný jednoducho ho vymeníme za inú "príchuť". Dneska môžete vymeniť partnera veľmi jednoducho, takmer lúsknutím prsta, ba dokonca ho nemusíte ani vymeniť ale môžete ho NAHRADIŤ aj za materiálne pôžitky ako jedlo, peniaze, porno, alebo inú vec.

Keby nám niekto povedal že vzťah mňa a mojej priateľky je dokonalý, klamal by.

Ale život sám o sebe má od dokonalosti na míle ďaleko, a to je to krásne. Nie vždy sa mi páči hľadať kompromis a často s ním nie som nadšený, napadá ma že si môžem nájsť inú pri ktorej nebudem musieť urobiť žiadny kompromis. Ale v konečnom dôsledku je super byť šťastný z lásky a nie z toho kam pôjdete dneska spolu na obed, alebo aký film si pozriete.

Veľmi s ňou chcem ostať, vyzerá to síce tak, že ak budeme spolu pripravíme sa o rozum. Byť zamilovaný je ta najväčšia hlúposť na svete, ale som do nej blázon a rozum mám dávno v šuplíku. Moja partnerka je sebavedomá a ambiciózna, niekedy trochu škriepivá, ba až sebecká, občas mám dokonca pocit, že spolu súperíme. Nie som z toho vždy nadšený, ale na druhú stranu, viem, že jej nie som ukradnutý a že ma miluje. Tak nám držte palce

Tá moja vôbec nie je dokonalá, a to je na nej to úžasné ♡ , a čo tá Vaša, aká je? 

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár