Dnes som sa miesto učenia na test zo syntaxu venovala manuálnej práci. Pod pojmom manuálna práca, ja osobne označujem fyzickú aktivitu vykonávanú rukami napr. práca s lopatou, táčkami (fúrikom), umývanie okien, kosenie, presúvanie strešných šindľov atď. Po mojom nedávnom presťahovaní z paneláku do rodinného domu sa postupne zoznamujem s náradím. Zo začiatku bol pre mňa ŠOK zistenie, že vlastníme lopaty, hrable, táčky (nie jedny ale dvoje! ? ! ), motyky atď. Odvtedy sa postupne s týmto náradím zoznamujem.

Napriek mojim snahám a prosbám aby stromy pred naším domom ostali (3 ihličnany a jeden orech), boli popílené, mnou oplakané a následne presunuté do dvora. Dnes som sa teda podieľala na ich likvidácii t. j. ich pílenie a sekanie na menšie časti/vetvy/vetvičky. Rodinné akcie u nás na dvore väčšinou nebývajú také brutálne ale našťastie sa nikomu nič nestalo, teda ak nerátam tie stromy a to, že si segra vyhotovila mozoľ! 

Aj keď som sa veľmi snažila so sekerou som sa teda neskamarátila......(za ten čas čo sa pokúšam skamarátiť s náradím mi to najlepšie išlo asi s táčkami). Na začiatku som od brata dostala inštrukcie ako s týmto nástrojom zaobchádzať a kam ním sekať no nemusím hovoriť, že som sa asi 10-krát trafila na úplne iné miesto, teda mi hodne dlho trvalo kým som konár odsekla! Sviňa sekera! ! ! ! Veľmi časté boli vety typu: „Odstúp! “ alebo „Ja sa bojím keď na teba nevidím a sekáš! “ alebo „Bacha na ruku/nohu! “. Trochu som sa cítila ako v starých dobách keď ľudia rúbali drevo, aby mali čím kúriť a na druhej strane trochu ako vrah z nejakého hororu.

Po mojich márnych snahách som sa teda vrhla na pílku. To vám je teda nástroj! Môžem sa pochváliť že to mi už išlo omnoho lepšie. Bolo veľmi vtipné keď sme zistili, že u nás boli opäť susedove mačky a niečo milé nám aj nechali. Sestra musela kakanice od mačiek ohraničiť vetvičkami, aby sme tam nestúpali keďže jej sa to už minimálne 2-krát podarilo. Takže mojou úlohou bolo odpíliť konár nie ruku, vyhnúť sa označeným miestam (prekážkový beh medzi mačacími hovnami) a ukladať odpílené vetvy na kopu (kto dobehne prvý a nestupí do hovna vyhráva). Nakoniec aby to už úplne vyzerala ako v „A je to.“ nám celá tá kopa spadla . Ale musím sa týmto poďakovať bratovi, že mi pomohol očistiť topánky keďže som také nemehlo a vonku je blatisto (snažím sa nahovoriť si že to bolo „iba“ blato do čoho som stupila)!

Aj keď na tieto akcie vždy šomrem som rada, lebo aspoň celý deň nehnijem na gauči alebo kde... Myslím, že táto sobota bola plodná aj keď som sa teda ten syntax nenaučila, aspoň viem používať pílku, s tou sekerou to ešte možno skúsim. Myslím, že každá správna dedinčanka by mala ovládať aspoň jednu z týchto dvoch vecí (sekera versus pílka).









Tento blog je môj prvý a aj keď som si vedomá, že je nudný nebuďte krutý (veď ja sa do toho dostanem), jediný kto má na to právo je Krutá M, ktorá ho dúfam nevyužije. Ďakujem za prečítanie.

 Záchod
Komentuj
 fotka
leiasolo  5. 12. 2009 19:55
Ach nie! Ja som dedinčanka a neovládam ani sekeru a ani pílku!

To aby som zajtra oprášila montérky a bagandže...

Inak, gratulujem k prvému blogu. Pôsobí na mňa takým socialistickým dojmom (Budujeme, budujeme,,...)

Oh, práve som si uvedomila, že ty si teraz niečo ako "buranka v meste" akurát že naopak...

Hlavne že značíte tie mačacie kakanice.

P.S: Krutá M ti odkazuje, aby si si opravila tú hrubku v slove "krutý" Vraj to príliš bije do očí.
 fotka
heidi  5. 12. 2009 20:01
Shit a ja ze ziadne velke chyby nemam a aj tak si tam nasla daku krindapana!!!!
 fotka
heidi  5. 12. 2009 20:44
A neopravim a neopravim tak budte krutí/krutý!!!!
 fotka
arwenxy  7. 12. 2009 19:18
neviem pouzivat sekeru ani pilu, mam co dohanat, aj ked sekeru som uz drzala v ruke

no ja musim povedat ze ziadnu gramaticku chybu som tam nevidela
 fotka
heidi  7. 12. 2009 20:01
Tymto dakujem Lady Bob ze sa ma zastala! (ale ta chyba tam fakt je).
 fotka
shaolingirl  7. 12. 2009 20:12
Wau! A hovote si čo chcete , mne sa to lubilo! a moc.... Máš u mna hviezdy bo toto mi zlepšilo náladu,...presne to som potrebovala...je to milé, veselé a nesúvisiace so školou....gramatika- negramatika sekera či pílka, je to jedno...tento blog je paráda!Lúúúbi sa mi...
 fotka
titusik  12. 12. 2009 20:39
úžasný blog A tiež slovenčinárka? Jééj . A musíš zažiť ešte pravú dedinskú zábavu alebo zabíjačku, aby si sa stala právoplatnou dedinčankou, to mi ver!



Ale hviezdičky ti posielam, pretože som sa zasmiala a bolo mi fajn
 fotka
orochimaru  24. 1. 2010 19:37
Pekne je to!

zaujiymaveee!?
Napíš svoj komentár