Ok, takže rozhodol som sa zrobiť ďalšie TOP 10, keďže som v prvom dieli sa stretol len s pozitívnymi ohlasmi (aspoň väčšina). Dnes sa budem to napísať trochu vážnejšie a nebudem si z toho robiť srandu.




Jediní ľudia, ktorí sa netešia veľmi na jar sú alergici. Poznáme mnoho alergií, ako alergia na peľ, na trávu, na roztoče, no počuli ste už alergiu na vodu alebo sex? Preto si dnes ukážeme Top 10 najzvláštnejších fóbií.








1. Alergia na deodorant


Niektorí ľudia trpia precitlivenosťou voči bežným deodorantom, a tak sú nútení investovať do trochu kvalitnejších. Zvyčajne je problémom pridaný parfum alebo iné „prospešné“ látky. Šťastlivcom môžeme nazvať toho, kto zvláda aspoň prírodné neparfémované deodoranty. Ostatným sa odporúča len jedno – prestať používať akýkoľvek deodorant a vyčkať. Telo si vraj zvykne.




2. Alergia na spodnú bielizeň

Ľudia, jtorí trpia touto alergiou sú na daných častiach tela veľmi citliví na väčšinu materiálov, čo im spôsobuje pálenie, svrbenie či dokonca pľuzgiere. A ako s tým bojovať? Jednoducho- investovať do vysokokvalitnej bielizne z prírodných materiálov.




3. Alergia na topánky

Určite nikoho z Vás nenapadlo, že by ste mohli mať na topánky nejakú alergickú reakciu.  Ľudia trpiaci touto alergiou neznášajú lepidlá, kožu, farbivá alebo kovové súčasti topánok. Samozrejme proti tejto alergii sa dá tak isto bojovať ako pri bode 2- investovanie do prírodných, zdraviu neškodných, ručne šitých topánok bez použitia chemických látok.




4. Alergia na cvičenie

Ako sme tu mali alergiu na deidoračne prostriedky a odev, tak tu máme aj alergiu na cvičenie. Ľudia alergickí na cvičenie počas kráčania po schodoch trpia triaškou, dýchavičnosťou, kŕčmi či pocitom, že o chvíľu skolabujú. Zvláštne pri tejto „alergii“ je aj to, že jej príznaky sa neukážu vždy. Takže aj bežný maratónec môže mať pocit kolapsu, keď si s medailou na krku bude chcieť vybehnúť do hotelovej izby.




5. Alergia na slnko

Ak máte alergiu na peľ alebo trávu, tak buďte radi, pretože vedeli by ste si predstaviť alergiu na slnko? Ľudia trpiaci touto alergiou už pri prvom kontakte so slnkom, resp. s UV žiarením spôsobí vyrážku na koži, svrbiace pupence a červené pálivé fľaky. Ľudia s touto alergiou sa automaticky stávajú upíri z Twilightu.




6. Alergia na vibrácie

Fúha, tak zo začiatku som si myslel, že je to vtip, no skutočne takáto alergia existuje. U ľudí trpiacich touto alergiou je problémom obyčajná jazda v aute či kosenie trávy elektrickou kosačkou. Nehovoriac o používaní vibrujúcich sexuálnych pomocníkov. Akékoľvek vonkajšie vibrácie, ktoré telo pociťuje, si mylne interpretuje ako útok a reaguje vylučovaním histamínu. U ľahších prípadov zmiznú vyrážky na koži o pár minút či hodín, ťažšie sa však „vyhádzania“ zbavujú aj týždeň.




7. Alergia na technológiu

Podobne ako pri alergii na vibrácie sú ľudia alergickí na elektromagnetické znečistenie. Ľudia, ktorí sú alergickí na túto alergiu okamžite dostanú bolestivú vyrážku. Avšak niektorí vedci sa domnievajú, že by sa mohlo jednať o psychosomatické ochorenie, čo znamená, že osoba psychicky presvedčí svoje telo, že je niečo škodlivé a to telo to potom zasiahne, ako by sa jednalo o problém. Touto alergiou trpí približne okolo 500 ľudí.




8. Alergia na spermie

Táto alergia sa vyskytuje u žien a určite tomu mnoho chlapov na prvé počutie ani neuverí, no nie je to výhovorka ako „bolesť hlavy“. V extrémnych prípadoch môže byť reakcia až smrteľná. S touto alergiou sa však za používania ochrany dá normálne žiť. Avšak urobiť dieťa, to už je problém.




9. Alergia na jedlo

Táto alergia nie je známa  pretože doposiaľ ňou trpí zatiaľ len jeden austrálsky chlapec menom Finlay. Malý Finlay trpí vzácnou nevyliečiteľnou chorobou zvanou eozinofilná ezofagitída, ktorá spôsobuje alergické reakcie na všetky potraviny. Chorobu mu diagnostikovali pred troma rokmi a na rozdiel od iných detí, nie je schopný zjesť žiadne jedlo. V opačnom prípade by každá potravina vyvolala bolestivé zápaly pažeráku a hrubého čreva.




10. Alergia na vodu

Veľmi zriedkavá a veľmi nepríjemná alergia na látku, ktorá má najväčší rozsah pokrytia našej planéty. Je sprevádzaná bolestivými až pálivými fľakmi, ktoré sa na tele vyhodia už v priebehu 5 až 10 minút. Samozrejme, nejde ani o vodu ako takú, ako o látky, ktoré môžu u ľudí s extrémne citlivou pokožkou vyvolávať extrémne reakcie. Ľudia postihnutí touto alergiou sa nikdy nemôžu sprchovať, chodiť na kúpalisko a piť vodu. Ale ako by potom prežili? Ľudia, ktorí trpia alergiou na vodu musia piť len destilovanú vodu, pretože tá im nespôsobuje žiadnu alergickú reakciu. Ale to nie je všetko! Ľudia, ktorí majú alergiu na vodu majú dokonca aj alergiu na vlastné slzy. Je však zaujímavé, že na vodu, ktorá je v ich tele, na tú nie sú alergickí. 




Ok, tak pre dnes by to bolo už všetko. Takže ja Vám ďakujem, že ste si našli na tento blog a ak sa Vám páčil, tak budem rád, keď to aj oceníte. 

Dovidenia pri ďalšom blogu




 






 Blog
Komentuj
 fotka
dumbledore  2. 7. 2016 10:54
Odkiaľ to odpisuješ? Ako z Nového Času
 fotka
google123  2. 7. 2016 13:18
@dumbledore používam viaceré zdroje, väčšinou vedecké a nič neodpisujem. Upravujem článok podľa seba.
 fotka
nicmanenapada  2. 7. 2016 14:19
To s tým elektromagnetickým znečistením je dosť nejasné. Spektrum elektromagnetického žiarenie zahŕňa mnoho tried, vrátane napríklad RTG, viditeľného svetla, mikrovĺn a rádiových vĺn (wifina, mobilné siete, radary...), a to sa teda rozhodne nedá brať, že jedno ako druhé.

A pobavila ma tiež alergia na peľ alebo trávu, lebo alergia na trávu zrejme nebude veľmi obvyklá, zato alergia na peľ tráv veru je jedna z najotravnejších.
 fotka
google123  2. 7. 2016 15:18
@nicmanenapada aby si sa nečudovala. Alergia na trávu sa vyskytuje tiež u mnoho osôb
 fotka
marcello111  2. 7. 2016 15:25
11 v poradí, je alergia na ľudí...
 fotka
nicmanenapada  2. 7. 2016 16:07
@google123 no ok, čo je teda potom tým alergénom?
 fotka
google123  2. 7. 2016 16:24
@marcello111 aj ja ju začínam pociťovať už častejšie
 fotka
minion7  2. 7. 2016 21:29
A ja sa stazujem na moju pelovu alergiu... dobry clanok
 fotka
google123  3. 7. 2016 02:36
@minion7 ďakujem
Napíš svoj komentár