Johann Wolfgang Goethe raz povedal, “dokonalost je norma nebies. Iba tuzba po dokonalosti je ludskou normou.” Ludia sa snazia najst niekde dokonalost. Je to niekde hlboko v kazdom jednom z nas a nedovoli nam to spavat. Tuzime po dokonalosti. Cele nase vnutro hori a krici za dokonalostou. V zrkadle pozerame zhrozene na svoj obraz a v hlave sa nam premietahu obrazy svojich idolov. Mat tak pery ako Angelina Jolie, vlasy ako Tylor Swift a postavu ako Beyonce je snom kazdeho dievacata. No spytajme sa uprimne, komu z nas to prinesie po dosiahnuti skutocnu radost? Ved nikdy aj tak nebudeme so sebou uplne spokojny, sme ludia a stale chceme viac. Je pre nas dolezite ako dokonalych nas vnimaju ti ktori nas miluju? Co je to vlastne dokonalost? Existuje vobec?
Dokonalost je definovana ako stav dosiahnutia uplnosti. No co, alebo kto je ten uplny vrchol uplnosti? Dokonalost je velmi roznorody pojdem, velmi tajuplny, zahadny a pre kazdeho znamena nieco ine prave preto je dokonalost taka dokonala. Nikdy nevieme co je dokonale pre toho druheho, lebo ludia su taky roznorodi a individualni. Kazdemu sa paci nieco ine. S dokonalostou sa stretavame kazdy den, ale len niekedy sa nam ukaze.
Hladame dokonalych partnerov, dokonale zamestnanie a mnohokrat sa nevieme ani uspokojit s tim co mame, pretoze sa zenieme za niecim co nam spolocnost predstavuje ako dokonale. V skutocnosti vsak dokonalost rozpozname prave podla toho, ze v nasom vnutri zanecha nieco velmi krasne co tam bude pretrvavat este velmi dlho.
Skusme sa vsak na dokonalost pozriet aj z inej stranky. Skusme dokonalost najst v sebe, alebo v cloveku co je pri nas najblizsie. Alebo sa len lepsie pozrime von z okna a vsimnime si to co sme do teraz tak nevnimali. Pozrime sa lepsie a najdime dokonalost v nedokonalosti. Ked budeme hladat zistime ze dokonalost sa skryve v kazdom z nas. Bud sa to prejavuje vo vyzore alebo este cennejsie, v nasom vnutri. Ani my samy o tom nevieme, ale predsa to tam je. Niekedy sa to vsak prejavi, a prave vtedy to pocitime.
Dokonalost je v tom ked sa niekto zmyli a priznaa si chybu. Je v cloveku ktori povie krutu pravdu do oci, ale aspon nehovori veci za chrbtom. Dokonalost je v ose, ktora mozno pichne, ale ked pozrieme na kvety tak za ne dakujeme. Dokonalost je v nedokonalosti, ktora je skutocne krasna.
Nikto vsak nie je dokonaly. Hladajme vsak dokonalost v nedokonalosti. Dokonalost sa sklada z malickosti, ale dokonalost nie je malickost.

 Blog
Komentuj
 fotka
tukyno  27. 5. 2011 00:34
znie to ako nieco co by som napisal vo svojich svetlych chvilkach akurat omnoho rozsiahlejsie...myslim ze je cas aby si pridala dalsi blog
Napíš svoj komentár