Ahojte, prosím Vás, potrebovala by som poradiť. Viem, že tu už bolo veľa takých príspevkov, ale predsa sa spýtam. Bola som na zápise na UMB, kde som bola prijatá bez prijímacích skúšok, lenže v minulých dňoch mi prišiel list, že ma prijali aj na českú vš,
kedze ides na cesku vs, moze ti to byt jedno, aj v pripade, ze by sa to nedalo zrusit, tak sa mozes tvarit, ze tam studujes, a oni ta po prvom semestri, resp. po prvom roku vyhodia.
to vážne? a ak by som chcela ísť na slovenskú tak by v tom bol problém? takže ale podľa teba sa nemusím obávať, že aj ked to štúdium zruším príde mi po neviem koľkom roku platiť, tak ako sa to stalo niektorým
keby si sla na slovensku, tym padom by si stratila jeden rok na umb, a musela by si si to platit. ale kedze ides studovat v cesku, tak nemusis platit nic. lebo na sr mas od statu platene 3+2 roky, a keby si sla studovat na sr tri roky bc, plus by si mala este tento jeden rocnik na umb, ten jeden rocnik by si si musela zaplatit
hm, dobre teda, tak ale v každom prípade som už poslala žiadosť o zrušenie. A myslíš, že ak by som chcela ísť na slovenskú vysokú a poslala by som žiadosť, tak by som to musela zaplatiť? ved nie je na to nejaký zákon, že máš právo podať zrušenie vš? či ono je to pri každej univerzite iné?
@magdalenka147 nie, nemas pravo na zrusenie. Mas pravo na to si rozmysliet kam sa zapises... Akoze jasne ze tie skoly su jak dementne v oznamovani vysledkov, ale zapis je zavazny.
Mas stastie ze sa jedna o cesku VS ked budes chciet studovat na SR, tym zapisom si si uz jeden bezplatny rok Bc. Studia vycerpala a budes platit.
čiže ak teda pôjdem na českú tak by s tým nemal byť teda problém?..no ved ja viem že je to celé postavené na hlavu, ale tak musela som sa tam zapísať, nemohla som na 100 % vedieť, že ma vezmú aj do čiech
pokiaľ viem, môžeš zotrvať na slovenskej vš 2 týždne max. a keby si bola dlhšie a odídeš, tak až vtedy platíš celý rok.
oficiálny zápis je pokiaľ viem v septembri, nerozumiem teda, že si bola na zápise, to je nejaká blbosť. lebo ty si študentkou až od septembra (neviem aký dátum), čiže takže.
práve preto sú zápisy v septembri - aby ti stihli prísť rozhodnutia zo všetkých škôl a aby si si mohla vybrať a následne ísť na zápis.
@acvd43xa7w ja idem do druháku..ale ako prváčka som mala oficiálny zápis až v septembri, takže nechápem tomu ako mohla byť už na zápise a že sa nedá nič vrátiť späť keď je len júl.
@rencita@sabnacke ved ale ta navratka, co potvrdzuju v aise, plus vyberaju si predmety, skola toto povazuje za riadny zapis, a hento v septembri je len taka sranda
pokiaľ viem tak na každej škole je záväzný len zápis, to že si už poslala návratku a zaplatila nejaké poplatky je len tvoja škoda lebo si prišla zbytočne o peniaze, ktoré už nikdy späť nedostaneš...záväzné by bolo keby že ideš na zápis ale aj to sa dá poriešiť pomerne jednoducho len je tam riziko dosť vysokej sankcie...ale aj to závisí od školy...kontaktuj sa na študijnom oddelení ...ale podľa toho čo si písala som pochopila že si zápis ešte nemala takže nemusíš riešiť nič
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale v prvom rade kontaktuj studijne a uvidis
inak neviem preco ine by si musela nieco platit
Mas stastie ze sa jedna o cesku VS ked budes chciet studovat na SR, tym zapisom si si uz jeden bezplatny rok Bc. Studia vycerpala a budes platit.
oficiálny zápis je pokiaľ viem v septembri, nerozumiem teda, že si bola na zápise, to je nejaká blbosť. lebo ty si študentkou až od septembra (neviem aký dátum), čiže takže.
práve preto sú zápisy v septembri - aby ti stihli prísť rozhodnutia zo všetkých škôl a aby si si mohla vybrať a následne ísť na zápis.