som v prvom rocniku architektury na stu .... problem rsp. dilema je v tom ci mam na skole zostat alebo nechat studium, kym je relativna sanca ze by som sa mohla este uspesne pripravit na prijimacky na inu skolu na buduci rok ... po troch tyzdnoch mozem po
pozri, vec sa ma takto....je priskoro vraviet, ci je to len prvotny sok alebo ze ta to nebavi...povedal by som, ze oboje ..ked si v BA, bolo by najlepsie, keby si sa zorientovala, na aky obor by si chcela ist na buduci rok, pripadne mozes si zistit na skole (pojdes na prednasky, opytas sa spoluziakov apod.) ake ponukaju ine obory a pod....a mohla by si sa spytat starsich spoluziakov na architekture, ze o com to cele vlastne je..oni uz su skusenejsi
pred rozhodnutim na arch som sa sa rozhodovala medzi nou a medinou (maturovala som z bio a che) ..arch zvitazila preto lebo som sa nevedela rozhodnut...a kedze mi bolo x ludmi povedane , ze by som nemala odpisovat svoj umelecky talent ze by ma bola skoda.. tak preto ... ale umenie si predstavujem inak (subjektivny nazor)
ja by som si možno porobila pár skúšok, potom keby si chcela ísť na príbuzný odbor, tak ti ich možno pouznávajú teda pokiaľ zo SF nechceš ísť na nejakú medicínu alebo čo...
ale joj...takych je nas viac co ich nebavi skola, ale to podla mna nemozes posudit po 3 tyzdnoch...je to uz spomenuty prvotny sok...ja by som urcite hned neodisla - mozno by som tej skole nedavala az tak vela a snazila by som sa fakt na tie D,E to nejako prefusovat a ak napr. aj po prvom skuskovom ti bude jasne ze to nie je nic pre teba, potom uvazuj nad odchodom...ale stale je pre teba lepsie ten prvy rocnik aj ked uplne flakat, ale aspon tam chodit, aby si bola student, a aby ta pripadne vylucili az v lete...nie ze teraz pojdes na SO a das im tam ziadost o ukoncenie, to si poskodis sama sebe.
pozisťuj si od starších, ako sa im študuje, ake predmety budú ďalej a tak, predsa len by som na tvojom mieste ostal ešte aspon pol roka a potom sa rozhodol a kam zvažuješ ísť ked odides z architektury ??
Ja som na tom rovnako. Som na pozemných stavbách a už teraz viem, kde pôjdem inam. Vlastne som tam, kde chcem ísť, chcela ísť aj pred tým ale rodičia ma prehovorili, tak o rok, čo už. Podstatné je aby si prišla na to, čo chceš a chod za tým. Človek by mal robiť, čo ho baví, inak bude nešťastný. Rozhodnutie o tvojom budúcom povolaní by malo vychádzať zo srdca! a nie z rozumových dôvodov typu: v tomto nájdem uplatnenie, budem dobre zarábať, alebo z toho čo povedia ostatní, čo oni vedia, čo ty chceš. Svojím povolaním by si mala byť prínosom pre spoločnosť aj keď dnešná doba berie prácu len ako niečo, čo nás má uživiť. Skús porozmýšlať čím by si mohla byť prínosom pre ostatných Prajem ti aby si to našla a bola spokojná. Človek vo vnútri cíti, kde má ísť, ale keď nepočúva svoj vnútorný hlas, tak to dopadne zle, aj ja som tak dopadla, ale verím, že to napravím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov