Z akých predmetov musím maturovať, ak chcem študovať financie a účtovníctvo ?
Ahojte ... Viem, že mám ešte čas na rozmýšľanie, čo chcem v budúcnosti robiť, ale len som nad tým tak uvažovala. Prosím vás z akých predmetov musím ísť maturovať ak chcem ísť študovať financie a účtovníctvo ?? ... Ďakujem vopred za všetky komentáre :-
@mkamka jj z oa.. a teraz nič.. .. jaa len že tá matika s účtom veľa nemá.. teda sčitovanie, odčitovanie, násobenie, delenie prípadne dáke percentá.. a to vôbec nie je záležitosť stredoškolskej matiky, v ktorej je asi viac písmenok už ako čísel -.-
@4lex ja neviem, účto som sa nikdy neučila, ale podľa mňa by jej matika všeobecne pomohla k lepšiemu rozmýšľaniu a na takých školách sa robia prijímačky z matiky, na finančníctve určite...
a tiež som nepochopila tú tvoju prvú poznámku, tak som odpísala, ako som najlepšie vedela
@mkamka akože ja som fakt bola z tej stredoškolskej matiky dutá.. som to nechápala absolútne.. ale účtu mi išlo veľmi dobre..
@mcvpn tak hej, to už skôr, ale neviem, my sme mali len ekonomiku v podstate, čo sa financií týkalo a tam som tú matiku veľmi nevyužila tiež ale tak možno na výške.. to ja už posúdiť neviem
.. to som si len taký svoj názor na to povedala, z mojej skúsenosti
@mkamka hmm napríklad..firma kúpila dáky materiál, ty musíš zaevidovať faktúru, kedy to prišlo, koľko bolo na faktúre.. a potom či si to zaplatila z účtu, alebo v hotovosti, prípadne dáke reklamácie, eviduješ tam napríklad pohyby v skladoch a tak.. proste.. väčšinou len + / - v peniazoch, materiáloch a tak a prípadne sa tam dáke % na dani počítajú napríklad.. neviem, hádam približne chápeš, ja nejak vysvetľovať neviem a som aj pozabúdala
ale jednoducho musíš zistiť, či máš na konci obdobia stratu alebo zisk
ja osobne by som ho radšej strácala s tým dejepisom ako s matikou .. fakt nemám na ňu hlavu proste.. .. ale tak to už každý je iný
Studujem uctovnictvo na vyske, preto ti odporucam ist maturovat z matiky a nasky (popripade ak mas moznost tak z niecoho ekonomickeho). Aj ja som z toho maturovala. Na nasom odbore je viac matiky ako na inych. Je to lepsie ako z nejakej biologie alebo niecoho podobneho, co aj tak nevyuzijes. Ale je to na tebe, pretoze nikoho nezaujima z coho maturujes. Podstatne su prijmacky. Potom sa tam uz len udrzat
ja sa naučím proste len drbnúť obrázok I DONT WANT TO LIVE ON THIS PLANET ANYMORE do všetkých podobných diskusií,... hmmm... financie... taká chémia predsaa! aha, počkaj ,to nie... a čo tak.. hm.. ja neviem taká ekonómia?! ...........
K účtovníctvu potrebuješ matiku minimálne. Čo sa týka financií, prevažne finančná matematika, štatistika a pod, ale myslím, že tiež je tuším na VŠ maximálne 2 semestre...
@97veronika Maturovat mozes vo vseobecnosti z cohokolvek. Skor sa zamysli nad tym, na ktoru konkretnu skolu by si chcela ist studovat, skus si pozhanat nejake info hlavne o nej. Ak Ta teda lakaju financie, skus sa mrknut na ekonomicku a financnu matiku na FMFI UK, respektive sa da studovat aj v Prahe a tusim uz pribuzne odbory otvorili aj Kosice a Brno. Z uctovnictva na EUBA, pripadne v Bystrici budes podla mna sklamana.
Ďakujem všetkým za odpovede .... a sindy_ ja som sa už rozhodla na akú školu by som asi chcela ísť a tam som si prezerala aj veci o nej .... vyzerá zaujímavo a nie je to len o matike ....
Matika Matika Matika Matika Matika Matika Matika, ekonomiu nepotrebujes, daj si predmet ktory ta bavi. Ani ja som nematurovala z EKO a dopadla som na skuske z EKO lepsie ako ti z OA, cha
@muffinuska1 Nestras ju tolko tou matikou. Jasne ze nezaskodi, ak z nej pojde maturovat. Ale prejst sa to da v pohode aj bez toho. Ale kazdopadne, ak bude mat dobre zaklady, nebude musiet matiku na vysokej takmer vobec riesit... Ved v podstate na ekonomickej je to takmer vsetko stredoskolska matika.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
no matika a niečo ekonomické ak máš na výber
a tiež som nepochopila tú tvoju prvú poznámku, tak som odpísala, ako som najlepšie vedela
@mcvpn tak hej, to už skôr, ale neviem, my sme mali len ekonomiku v podstate, čo sa financií týkalo a tam som tú matiku veľmi nevyužila tiež ale tak možno na výške.. to ja už posúdiť neviem
.. to som si len taký svoj názor na to povedala, z mojej skúsenosti
a ona na gymli sa moc takéto veci nenaučí, tak radšej nech povenuje čas tej matike, ako by ju mala strácať s nejakým djepisom
ale jednoducho musíš zistiť, či máš na konci obdobia stratu alebo zisk
ja osobne by som ho radšej strácala s tým dejepisom ako s matikou .. fakt nemám na ňu hlavu proste.. .. ale tak to už každý je iný
nie nie, neobťažovalo, len fakt neviem dáko vysvetľovať