viete mi poradit ??? chcela by som ist na vysoku skolu, a vzdy ma zaujimal sud, spravodlivost a pod. Lenze rodicia chcu aby som sla na technicke zameranie (mat a fyz vobec nemusim a mala som s tym problem uz na strednej skole)
nechoď na stu, keď k tomu nemáš vzťah... iste, dali by sa nájsť aj "ľahšie" odbory, ale tak... ak ťa zaujíma právo, choď radšej tam, a rodičia nech idú do prdele, si svojprávna, nemáš 10, aby ťa museli viesť.
Druhá vec - nechoď na technické zameranie, keď v ňom nie si, ako sa hovorí, 'doma' a ešte aj by Ťa to nijako nebavilo . Proste presne, ako hovorí @2 . Ja som na STU, mám k tomu vzťah, ale práve strojárinu som študovať nemienila a stačia mi dva predmety na nej, aby som sa mohla obávať, že sa nedostanem do ďalšieho semestra. Proste oni sú samostatný svet. Ak tomu nerozumieš a si nedobrovoľný cudzinec, nie je to nič moc pocit.
keď ťa nebaví matika a fyzika, technika nieje moc pre teba, právo zase nemá perspektívu do budúcnosti, právnikov je už teraz veľmi veľa. Never tým kecom, že dobrý právnik sa vždy uplatní, ak nemáš známosti neuplatníš sa ani keby si bola neviem aká dobrá. Inak tiež som si dával prihlášku na právo, ale ako som zistoval od známych s právom sa už človek neuplatní, tak som teraz na celkom inom odbore a neľutujem
takže stu určite nie mne nerobim problem sa naucit text, pochopit vetu alebo podobne vecičky ale vypočitať nejake rovnice alebo zapisovat fyzikalne zakony to neviem, takze pravo mi odporucate ? ja viem zamestnanost velka nie je ale nieco sa najdee
Nenájde sa nič, vážne ver mi už teraz sú právnikov plné úrady práce a ty dúfaš že za 5 rokov sa to zmení ? odporúčam ti ekonomickú, tam je šanca, že nájdeš robotu veľmi vysoká a je to parádne zaplatená robota.
Tej sa neboj, ekonomická patrí medzi najlahsie skoly takze ani tá matika tam nebude nejaka extra náročná. Skús sa opýtať ludí čo tam študujú ako to zvládajú a tak. Hlavne si vela zistuj, čo ma aké uplatnenie a taktiež pozeraj aj na kvalitu tej ktorej VŠ, lebo pri hladani zamestnania casto uprednostnuju tych s kvalitnejsou VŠ hoci odbor môžu mať rovnaký
Preboha, len nie paneuropsku ako nehovorim, že absolventi paneuropskej su o nieco horsi v praxi, ale uz len to, že je to sukromna VŠ nebude zamestnavatelovi velmi po chuti no čo ja viem EUBA je myslím okej, alebo potom nejaký odbor na STU v Ba - STU má veľmi dobré meno a jej absolventi nemajú problém s uplatnením
tak ked chceš isť proti ich vôli tak si aspon nevyberaj súkromnú.. to je trošku odveci..a po ďalšie.. mne vždy vraveli, že to sú také zamestnania nie pre ženu.. lebo sa tomu musíš venovať úplne.. musíš si vybrať či rodina alebo zamestnanie..a okrem toho.. to sa ti teraz už fakt nevyplatí.. ked skončíš školu musíš si robiť prax a ja neviem čo všetko okolo toho.. ale tak môžeš z práva aj iné veci robiť.. ked už na to príde.. ja neviem isť na exekúciu a tak..
@casualties2012 ono sa vykašli na právo teraz. ako písala predo mnou nevyplatí sa ti to v 24-25 rokoch skončíš školu. budeš praxovať po novom 5 rokov niekde na úrade väčšinou za mizerný plat aj to v lepšom prípade... potom budeš chcieť v 30-tke 1-2 detí ako obvykle a už..
osobne však súkromné školy nezavrhujem len neviem ako je braná paneuropska. po rozhovore s jedným manažérom - personalistom asi pred 2 týždňami vo vlaku tak som zmenil názor na súkromné školy, keď mi hovoril o nejakej zahraničnej súkromnej BIVS alebo BIFS(tak nejak hovoril), ktorá vraj v ich fachu (bankovníctve) je braná úplne rovnocenne a to nemá v názve univerzita. nasadila mi normálne chrobáka možno potom keď dokončím TUKE tento rok tak skúsim urobiť aj ekonomické vzdelanie externe tam, keďže aj predlžovať štúdium sa bude na slovenských školách a zahraničných sa nebude týkať to .
Ak chceš študovať právo tak to neštuduj kvôli peniazom lebo zjavne tu každému prítomnému uniká pravý zmysel toho. Aj keď uznávam ze z vlastnej skusenosti viem ze 90% ludi ktorí su v tomto roku v prvom ročníku tak si len hovorím kam tento svet speje ale ak na to naozaj máš a chceš to študovať tak študuj aby sme tu mali aj ďaľších kvalitných právnikov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Druhá vec - nechoď na technické zameranie, keď v ňom nie si, ako sa hovorí, 'doma' a ešte aj by Ťa to nijako nebavilo . Proste presne, ako hovorí @2 . Ja som na STU, mám k tomu vzťah, ale práve strojárinu som študovať nemienila a stačia mi dva predmety na nej, aby som sa mohla obávať, že sa nedostanem do ďalšieho semestra. Proste oni sú samostatný svet. Ak tomu nerozumieš a si nedobrovoľný cudzinec, nie je to nič moc pocit.
takže STU vylučujem uplne, tak ako pozerám sa počíta teda dosť...
lebo to sú celkom pálky.
ale hej.. pravo skonci kazdy, kto sa vie biflit.. nanestastie..
a potom to u nas vyzera
Nenájde sa nič, vážne ver mi už teraz sú právnikov plné úrady práce a ty dúfaš že za 5 rokov sa to zmení ? odporúčam ti ekonomickú, tam je šanca, že nájdeš robotu veľmi vysoká a je to parádne zaplatená robota.
a inak @25
osobne však súkromné školy nezavrhujem len neviem ako je braná paneuropska. po rozhovore s jedným manažérom - personalistom asi pred 2 týždňami vo vlaku tak som zmenil názor na súkromné školy, keď mi hovoril o nejakej zahraničnej súkromnej BIVS alebo BIFS(tak nejak hovoril), ktorá vraj v ich fachu (bankovníctve) je braná úplne rovnocenne a to nemá v názve univerzita. nasadila mi normálne chrobáka možno potom keď dokončím TUKE tento rok tak skúsim urobiť aj ekonomické vzdelanie externe tam, keďže aj predlžovať štúdium sa bude na slovenských školách a zahraničných sa nebude týkať to .