Hľadám niekoho kto študuje na VSVU vizuálnu komunikáciu. Hlavne aké sú prijímačky pretože na ich stránke som sa teda toho veľa nedočítala. Ked som si prešla aj ostatné VŠ na SK alebo v ČR na každej stránke mali podrobne rozpísané domáce úlohy, povinnú lit
Test z celkových dejín a diania kultúrno-umeleckého zamerania, portrét a zadaná random téma, ktorú môžeš akýmkoľvek spôsobom vykombiť.
Tak som to mal ja na vizuálnej komunikácií.
@gukol
A z akých zdrojov si čerpal ? absolútne tam neviem nájsť aké domáce úlohy mám priniesť alebo akú povinnú literatúru tam požadujú. Na každej stránke to mali veľmi pekne prehladne vypísané ale na ich no nevyznám sa v tom.
@sovicka269 ja som v 6. ročníku na VŠVU na dizajne (katedra priemyselného dizanu, art dizajn) .. napíš správu, môžem ti povedať veci ohľadom prijímačiek.
@sovicka269 na prijímačky som si zopakovala stredoškolské učivo z dejín výtvarnej kultúry. Tie knihy ti aj odporúčam.. je to séria kníh o Bohumíra Mráza: Dejiny výtvarnej kultúry
@sovicka269 prijímačky trvajú tri dni a majú dve kolá. prvý deň je taky vseobecný - portrét podľa modelu, test z angličtiny a dejín umenia, a potom nejaká úloha z katedry. Na začiatku treba odovzdať portfólio - to je fakt veľmi dôležité... priprav si ho naozaj kvalitne a veľmi poctivo. No a na druhy deň si buď nájdeš alebo nenájdeš na dverách svoje meno o postupe do druhého kola... a v druhom kole, to trvá dva dni, sa riešia špéci úlohy z katedry a je tam plus ešte ja ústny pohovor a všeobecnom rozhľade a dianí vo svete (či umeleckom alebo všeobecnom) a rozprávanie o domácich prácach.
a prijímačky boli celkom fajn bol tam test všeobecného prehľadu (minuloročné prijímačky nikto nemal plný počet z tohto testu na vizuálnej komunikácii)
(nie len dejiny umenia ale aj napr všeobecne dejiny a aj filozofia atď)
test z jazyka
minulý rok boli úlohy:
portrét
potom z tých odborných (všetko sme mali robiť ručne, farby, farebné papiere atď) :
3 obaly na platne (mala si interprétov a hudobné žánre) + vymyslieť názov albumu
kalendár na mesiac, v ktorom si sa narodila
komix na tému "Dve muchy jednou ranou"
3 piktogramy na tému "Moje neresti"
a trojrozmerný objekt na tému "Recyklácia"
a pohovor kde si rozprávala o jednej práci zo svojho portfólia a oni sa ťa pýtali čo ich zaujímalo...
myslím, že som nič nezabudla : )
keď chceš podrobnejšie kľudne napíš.
@forte skús sa spýtať nenavidim on je na Grafike na VŠVU: )
@forte s tým sa stretávam celkom často : D ale znie to lepšie ako grafický dizajn lebo na to väčšinou ľudia povedia, ,,a to sa študuje?"
pri tej vizuálnej komunikácii sa aspoň zamyslia a prejavia ako taký záujem a spýtajú sa, že čo to je: D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Tak som to mal ja na vizuálnej komunikácií.
a prepáč že ti tu spamujem a nepíšem nič osožné
A z akých zdrojov si čerpal ? absolútne tam neviem nájsť aké domáce úlohy mám priniesť alebo akú povinnú literatúru tam požadujú. Na každej stránke to mali veľmi pekne prehladne vypísané ale na ich no nevyznám sa v tom.
a prijímačky boli celkom fajn bol tam test všeobecného prehľadu (minuloročné prijímačky nikto nemal plný počet z tohto testu na vizuálnej komunikácii)
(nie len dejiny umenia ale aj napr všeobecne dejiny a aj filozofia atď)
test z jazyka
minulý rok boli úlohy:
portrét
potom z tých odborných (všetko sme mali robiť ručne, farby, farebné papiere atď) :
3 obaly na platne (mala si interprétov a hudobné žánre) + vymyslieť názov albumu
kalendár na mesiac, v ktorom si sa narodila
komix na tému "Dve muchy jednou ranou"
3 piktogramy na tému "Moje neresti"
a trojrozmerný objekt na tému "Recyklácia"
a pohovor kde si rozprávala o jednej práci zo svojho portfólia a oni sa ťa pýtali čo ich zaujímalo...
myslím, že som nič nezabudla : )
keď chceš podrobnejšie kľudne napíš.
@forte skús sa spýtať nenavidim on je na Grafike na VŠVU: )
teraz z toho čo čítam po tebe začínam nadbúdať pocit že vizuálna komunikácia je úplne o niečom inom než som si myslela och, debilka som
pri tej vizuálnej komunikácii sa aspoň zamyslia a prejavia ako taký záujem a spýtajú sa, že čo to je: D
» www.citylife.sk/kurz-workshop/p...