čaute...chcem sa opýtať tých čo sú na medine v BA, Brne, Ostrava a Olomouc. Aké to tam je? Aké boli príjmačky? Ako sa učili na strednej? Myslíte, že sa dostanem na medinu ked z che a bio som mala v1.roč. 2, v 2.roč.z che 1 a z bio 2. Z ostatných matur.pre
ak ti možem poradit tak si pozri prípravný kurz na BA univerzite...zaplatíš,chodíš tam cez štvrtý ročník každú sobotu a oni ta pripravia na prijímačky...všetci čo na ten kurz chodili sa dostali na medinu samozrejme su aj taký čo to zvládnu sami ale tu ti všetko vysvetlia..Dla mna na známkach až tak nezáleží
V BA na LFUK na známkach v škole a z matury vôbec nezáleží, im ide iba o prijímačky.. Na prípravný kurz nemusíš chodiť, nie je pravda, ako napísala @lidice , že všetci, čo tam chodili, sa dostali na medicínu.. Tam chodí také množstvo ľudí, že niektorí nemajú kde sedieť poriadne. Jednoducho odporúčam vybrať v škole semináre BIO a CHEM ak máš takú možnosť a chodiť na doučko a HLAVNE: zohnať si podklady na prijímačky už teraz a učiť sa to, stále vkuse vkuse vkuse... Prejsť si obe 1500 otázkové knihy aj 20x.. Len TAK sa tam dostaneš. Hlavne tento rok bola veľká konkurencia. Viem čo hovorím, ja som to skúšala a veruže nevydalo.. Ja mám ísť asi inou cestou, ale to už je o inom..
A čo sa Čiech týka, tam máš prijímačky aj z fyziky, ale to sa tiež dá, keď si pozrieš typy príkladov a zoženieš si doučko..
ked uz chces CR, odporucam asi prahu (2. a 3. LF) a prijimacky su podla mna lahsie, len je aj pohovor cize musis zaujat ich nejak, nie len sa nabiflit.
a znamky su uuplne nepodstatne. + medina neni o bio a che. mozno jeden predmet za celych 6 rokov.
@rheia V BA máš 2 knihy: BIO a CHEM, obe majú 1 500 otázok a každá otázka má 8 možností, pričom správna nemusí byť žiadna, ale môžu byť aj všetky.. Na prijímačkách ti z tých 8 otázok, čo si mala v knihe, vyberú 4 (tiež môže byť správne hocikoľko)... A možnosti môžu byť poprehadzované, čiže určite sa to neuč štýlom otázka číslo 867 možnosti b a d....
@rheia A vyberú ti 100 z BIO a 100 z CHEM a máš na to 3 hodiny, čo je veeeľa času. A dostaneš tam (na prijímačkách) aj fixku a takú šitnú kalkulačku na príklady.
@mindyourownbusiness Takže to mám chápať tak, že dostaneš dopredu 3000 otázok, z ktorých tam nejaké mať určite budeš mne išlo len o to, že či to nie je tak, že budeš sa mať naučiť 3000 otázok, budeš sa to drtiť a potom nedostaneš tie isté, ale len nejaké podobné..
@rheia Na iných uni to je rôzne, v BA je to takto. Áno, v tých podkladoch máš dokopy 3000 otázok s 8 možnosťami a na prijímačkách Z NICH dostaneš 200 so 4 možnosťami.
@mindyourownbusiness Ale aj tak je to v podstate lepšie, ako sa bifliť učivo a nakoniec zistiť na prijímačkách, že nič nevieš a @14 wtf toto sa mi ako podarilo
@rheia No nie je to lepšie, takt to proste nefunguje... Keď budeš dakoho operovať a vypadne ti "nabiflená" poučka, čo potom? Treba sa to pekne učiť a porozumieť, inak ťa vylejú skôr či neskôr... Najskôr na anatómii v druháku
Na známkach vôbec nezáleží ... treba sa zamerať najmä na BIO, CHE, poprípade FYZ (v CZ) ... inak nad Ostravou by som moc neuvažovala
Určite sa ti zídu podklady na prijímačky a napr. ja viem odporúčiť aj pripravný kurz v Brne ... niekto na ne nadáva, že mu nič nedali, ale mne osobne sa BIO a CHEM páčila, aj som sa naučila nové veci, čo boli na prjímačkách ... treba zabrať a šancu budeš mať určite všetko sa dá ak chceš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
mňa baví aj kreslenie, ale zase chcem pomáhať ľuďom neviem sa rozhodnúť
A čo sa Čiech týka, tam máš prijímačky aj z fyziky, ale to sa tiež dá, keď si pozrieš typy príkladov a zoženieš si doučko..
Good luck
ked uz chces CR, odporucam asi prahu (2. a 3. LF) a prijimacky su podla mna lahsie, len je aj pohovor cize musis zaujat ich nejak, nie len sa nabiflit.
a znamky su uuplne nepodstatne. + medina neni o bio a che. mozno jeden predmet za celych 6 rokov.
Ale veľa zdaru! Zožeň si podklady a študuj!
Určite sa ti zídu podklady na prijímačky a napr. ja viem odporúčiť aj pripravný kurz v Brne ... niekto na ne nadáva, že mu nič nedali, ale mne osobne sa BIO a CHEM páčila, aj som sa naučila nové veci, čo boli na prjímačkách ... treba zabrať a šancu budeš mať určite všetko sa dá ak chceš