Ahojte Momentálne som druháčka na gymnáziu a mám sa rozhodnúť aké semináre si vyberám pre budúcu maturitu ale tiež pre prijímačky na vš. Rozhodujem sa medzi právom a medinou.Viac ma to ťahá k medine, ale bojím sa či by som to zvládla pretože chémiu nevi
@simcarah Tak si daj seminár z chémie, choď na krúžky, prípadne na doučovanie.
Spolužiačka chodila už počas štúdia na doučovanie priamo k vyučujúcemu na LF. Čo sa týka pitvy. Je to nutné, dokonca čo ja viem, chodí sa na dve. Na začiatku štúdia vraj dostaneš nejaké telo stiahnuté z vody, či tak nejak. Potom, tuším, že mi vravela v piatom ročníku dostaneš nejakú obeť z reálu /autonehoda atď./
Dám ti radu, začni sa učiť Dostať sa dá, každý rok sa dostane kopa ľudí. A áno, máš pitevné týždne, povinne. A právo a medicína sú diametrálne odlišné odbory preboha, daj si otázku či ťa baví viac občianka alebo chémia. Good luck
chod na medinu v druhaku som sa tiez este citil dost vypatlany, vlastne nielen vtedy a ked som si v tretiaku kupil podklady na prijimacky, tak som si myslel ze nemam ziadnu sancu sa tam dostat no a teraz som prvak, studium neni lahke, ale zatial sa to da zvladat a pitvy uz mam za sebou, su povinne a je to pohoda
Ujasni si priority hlavne, pokiaľ chceš medinu tak chémiu + biológiu a pekne nad tým sedieť. Pokiaľ máš problém s chémiou skús poprosiť vyučujúceho o vysvetlenie prípadne ak by bol ochotný tak nejaké plus doučko alebo aj mimo školy, tiež aj na konkrétnej lf vyučujúci ponúkajú doučovanie pred príjmačkami, len sa treba dohodnúť.
V druhom prípade si zváž či vieš dobre argumentovať pri hádkach a mne príde celý právnicky svet o argumentácii, slovičkárení a hľadaní tých najmenších detailov. Pri páve by ťa mali baviť dejiny a tiež čo som počula tam nie je najlahšie sa dostať.
A mám spolužiaka, ktorý sa pripravoval na právo, nedostal sa a na medicíne sa mu zadarilo a je tam a to si to dával len zo srandy, chémiu nejako neriešil. Ale učil sa poctivo aj teraz
Musíš sa sama rozhodnúť. Ja osobne by som teraz chcel ísť na medicínu ale bol som hlúpy a neučil som sa. Najhoršie na tom je, že sa dokážem všetko rýchlo naučiť. Minule sme mali písomku asi z 5 strán a ja som na ňu úplne zabudol, nič som nevedel ale vôbec nič. Za pol hodiny času čo sme sa mohli ešte poučiť som dostal do hlavy toho toľko, že som dostal dvojku. Nieje to síce jednotka ale vážne som nič nevedel, pred tou pol hodinou času som to ani raz nevidel. Vedomosti mi do hlavy neidú ťažko a teraz som nasraný na seba, že som to premrhal.
spolužiačka chce isť na medicinu do brna, tam robi skušky z biologie, chemie a dokonca aj fyziky a ona sa ešte ani len nezačala učiť a dokonca ani nema seminare z chemie ani z fyziky a ani nechodi na ziadne doučka.. hovori, ze sa začne učiť po maturach.. ma realnu sancu sa tam vobec dostať keď venuje učeniu nejake dva tyzdne?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Spolužiačka chodila už počas štúdia na doučovanie priamo k vyučujúcemu na LF. Čo sa týka pitvy. Je to nutné, dokonca čo ja viem, chodí sa na dve. Na začiatku štúdia vraj dostaneš nejaké telo stiahnuté z vody, či tak nejak. Potom, tuším, že mi vravela v piatom ročníku dostaneš nejakú obeť z reálu /autonehoda atď./
V druhom prípade si zváž či vieš dobre argumentovať pri hádkach a mne príde celý právnicky svet o argumentácii, slovičkárení a hľadaní tých najmenších detailov. Pri páve by ťa mali baviť dejiny a tiež čo som počula tam nie je najlahšie sa dostať.
A mám spolužiaka, ktorý sa pripravoval na právo, nedostal sa a na medicíne sa mu zadarilo a je tam a to si to dával len zo srandy, chémiu nejako neriešil. Ale učil sa poctivo aj teraz