Zdravím, je ti niekto z Veľkého dielu a vie mi povedať, ako to tam funguje s internetom? Počul som niečo o tom, že na izbách sú káble, sú tam aj nejaké routre?
nwm čo je velky diel ale na intrakoch su routre zakazane (aj ked neni problem urobit wifi z ntb), každy je pripojeny kablom ..
ak velky diel neni intrak tak moj koment ignoruj... no nemam krištáľovú guľu a googliť nebudem..
tu som na Žilinskú síce už nechodím ale viem ti pomôcť
Vec sa má takto - na izbe máš switch, musíš si doniesť vlastný LAN kábel, prístup na internet máš len na svojej izbe a tak isto máš nejaký objem dát, ktorý sa ti obnovuje týždenne a keď ho prečerpáš - nemáš net. Routre sú zakázané, net na intrákoch riešia ajťáci z Iklubu, ale chalani na vedľajšej izbe síce router mali ale fungoval ako bezdrôtový switch: pripojiť sa mohli len oni a každý čerpal dáta z ich vlastného konta, takže to bolo v súlade s pravidlami. Hlavne prosím ťa nič neskúšaj, ak chceš wi-fi radšej popros niekoho kompetentného nech ti to nastaví, nech zbytočne nedostaneš ban. Dúfam, že som odpovedala na tvoju otázku, kľudne sa spýtaj, keby niečo
Ja len na intrák idem od ďalšieho semestra a riešim to preto, že budem mať ntb, do ktorého nestrčím kábel, tak neviem presne ako by sa vyriešilo niečo také.
kup si swan! net od iklubu je trest bozi. uz dlho sa snazim podnietit rebeliu voci celej tej mafianskej organizacii, no zatial sa to velmi neujalo. tak ci tak, kazdy, kto bude mat swan namiesto kablu od nich, je moja vyhra! urcite sa pytas, preco by si ma mal posluchnut. za prve, iklubovy limit je +- 30gb mesacne. swan sice stoji skoro 2x tolko (5e mesacne, big deal), ale mas 100gb/mesacne. za druhe, je to vec principu. ako iklubaci, tak ich dobri kamarati a spolubyvajuci, maju neobmedzeny net. v porovnani s tvojimi 30gb. to nieje fer, nieco take by si proste nemal podporovat. ja som sice dobry kamarat s iklubakom, ale vzhladom na iste nase aktivity na zaciatku tohoto roka si na nas dava pozor cely iklub, a tak net zadarmo nemam za tretie, pomerne casto sa stavalo, ze ludom zacal vypadavat net. iklub to, pochopitelne, vzdy oznacil za chybu u dotycnych osob - virus. ze im isiel net komplet vsade okrem intraku, to ich uz netrapilo. jedina nevyhoda je odozva. keby si chcel hrat nieco, kde je dolezity ping, tak by ti iklub vyhovoval viac, kedze maju pingy okolo 10ms, zatial co swan sa drzi okolo 150ms. ale verim, ze na ntb bez ethernetoveho portu nebudes nic hrat, cize ziaden problem.
Prvé dva týždne od registrácie máš net zadarmo. My sme si menili Mac adresy A vždy sme sa registrovali znova. Na našej izbe bolo asi 10 registrácii A Z toho tri na mená vedúcich iklubu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ak velky diel neni intrak tak moj koment ignoruj... no nemam krištáľovú guľu a googliť nebudem..
Vec sa má takto - na izbe máš switch, musíš si doniesť vlastný LAN kábel, prístup na internet máš len na svojej izbe a tak isto máš nejaký objem dát, ktorý sa ti obnovuje týždenne a keď ho prečerpáš - nemáš net. Routre sú zakázané, net na intrákoch riešia ajťáci z Iklubu, ale chalani na vedľajšej izbe síce router mali ale fungoval ako bezdrôtový switch: pripojiť sa mohli len oni a každý čerpal dáta z ich vlastného konta, takže to bolo v súlade s pravidlami. Hlavne prosím ťa nič neskúšaj, ak chceš wi-fi radšej popros niekoho kompetentného nech ti to nastaví, nech zbytočne nedostaneš ban. Dúfam, že som odpovedala na tvoju otázku, kľudne sa spýtaj, keby niečo