Chcel by som sa všetkých, čo studujete na Karlovke opýtať, ako riešite ubytovanie - dávate prednosť koleji alebo skôr privátu? Ako vidíte klady a zápory? Ktorú kolej by ste mi poradili ???
Ja sa chystám študovať na Právnickej fakulte (Praha 1,
Takisto začínam v Prahe ako prvák, síce nie na Karlovke, ale na VŠE. A napriek tomu, že v nej mám plno známych ba dokonca i ponuku na bývanie s nimi, si minimálne prvý rok hodím koleje. Osobne by som ti odporučil to isté, aj z dôvodov, ktoré si sám uviedol. Ak to bude na piču, tak sa zatneš a dva semestre tam hádam nejako vydržíš. A ak to bude úplne na piču, tak si ešte stále môžeš nájsť nejaký núdzový privát aj počas roka.
kajetanka je mrte daleko od centra, neviem ci by sa mi chcelo tolko dochadzat.
ja som byvala 5 rokov na hvezde /relativne blizko kajetanky/ a tiez som vela cestovala. zdielane hajzle a sprchy boli niekedy fakt peklo, pretoze nas bolo na chodbe 40 a mali sme k dispozicii 3 WC a 5 sprch. kuchynka bola vecne zasrata a mam pocit, ze u nas na poschodi byvalo aj niekolko neliecenych psychiatrickych pacientov, pretoze podla toho to tam aj vyzeralo.
kolej je ale fajn, hlavne ak tam mas ludi z rocnika, s ktorymi si mozete navzajom vypomoct. a zazijes tam vela srandy.
no ja začínam tiež prvý rok na karlovke na prírodovedeckej, ale idem na byt.. rozmýšľala som aj nad kolejou, ale na byte by som mala bratranca a sesternicu a kedže som z maličkého mesta a praha bude dosť taký skok, tak budem rada ak mi vypomôžu a s tými kontaktami a tak, snáď to bude v pohode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Just my two fucking cents.
» www.czechcampus.com/Campus/Home.asp...
kajetanka je mrte daleko od centra, neviem ci by sa mi chcelo tolko dochadzat.
ja som byvala 5 rokov na hvezde /relativne blizko kajetanky/ a tiez som vela cestovala. zdielane hajzle a sprchy boli niekedy fakt peklo, pretoze nas bolo na chodbe 40 a mali sme k dispozicii 3 WC a 5 sprch. kuchynka bola vecne zasrata a mam pocit, ze u nas na poschodi byvalo aj niekolko neliecenych psychiatrickych pacientov, pretoze podla toho to tam aj vyzeralo.
kolej je ale fajn, hlavne ak tam mas ludi z rocnika, s ktorymi si mozete navzajom vypomoct. a zazijes tam vela srandy.
Petrská je fajn, každopádne už rok slúži ako hosťovské ubytovanie, nie ako kolej pre študentov (možno pre tých so známosťami )
Kajetánka je ďaleko? Mne to prišlo práve že v pohode, čo som zatiaľ videla. Metrom čistá pohoda. Alebo nie?