S priateľom sme TO chceli skúsiť. Ale nemali sme ochranu. Dal ho do mňa len tak trochu, a ani sa neurobil. Ale potom sme tak nad tým rozmýšľali, že či náhodou nemôžem otehotnieť. Neviem, či si mám kupiť tabletku po.. alebo to nechať tak... neviem ani či s
Ak ho do teba len "trochu" strcil a neurobil sa, nemyslim si, ze by si mala nejaky velky dovod pre obavy. Teda skor by som povedal, ze obavy nemusis mat ziadne, ked ho do teba ani poriadne nestrcil a ani sa len neurobil, ked aj keby sa urobil priamo do teba, nie je velmi vysoka sanca, ze by si ostala tehotna, kedze zena je realne plodna myslim len nejaky jeden den v mesiaci alebo tak nejak, este k tomu situacia bez vyvrcholenia... no myslim, ze sa mozes upokojit, hlavne sa zbytocne nestresuj aby si mala pokoj na dusi, kup si pekne ten ony... testik, aby si mala istotu dufam, ze som pomohol aspon v ramci moznosti.
ale nie..nam sa stalo cosi podobne, akurat ze sa nam roztrhol kondom..a kedze istota je gulomet, kupili sme tabletku, vyckali do menstruacie a pochybnosti sli prec
15. den by bol plodny v pripade ze mas cyklus 30dnovy
fakt ho nemas ani trosku pravidelny aby si si vyratala? tym ze do teba nic nepustil by si nemala byt tehotna, ale predsa len, mozne plodne dni, nieco kvapne aj pocas.. hmmm, neviem ci by som to stavala na nahodu
@frez No mal ho tam.. ale asi iba do polovice.. ešte tom ostalo miesto, aby ho tam mohol dať, ale nedal lebo sme nemali ochranu. Vravel mi aj že to tak robil aj predtym a nič sa nestalo..
Daj si pre istotu tabletku po. Chod do lekarna a oni ti to predaju ale je to dost drahe niak myslim 25 eur alebo viac mozno menej to neviem. Tabletku po si treba dat najmenej do 72 hodin. Cim neskor si ju das tym je pravdepodobnost,ze si tehotna. Treba si ju dat co najskor. Ale vedlajsie ucinky su dost neprijemne preto je lepsie mat antikoncepciu ked chces mat sex s priatelom aby si nebola tehotna alebo nech on nosi ochranu a bude po probleme.
@123bethany123 nie, nedavaj tabletku, elbo si dodrbes cyklus este viac.....viac veci pocnuc bilogiou a konciac zodpovednostou nasvedcuje tomu, ze si vobec, ael vobec neni na sex pripravena...omg
@hoperpohroma Cyklus mám okolo 40 dní. čiže teoreticky plodné by mali byť okolo 20. dňa?... viem, že počas sexu unika tekutina čo može obsahovať aj spermie.. on mi povedal nech si radšej dám.. ale čítala som že musim o tom informovať gynekologa.. ale stale som akože panna.. som tam registrovana len chvilu.. kvoli tym kramom a v utorok tam mam isť
@123bethany123 ak maz bezne 40dnove tak plodne dni by si si mala merat tak od 18. po 22. den.. (+-2 dni, kedze tak dlho je schopna spermia prezit vo vnutri tela)
neviem ci ho musis o tom informovat, ale je to podla mna lepsie dat si to ako riskovat.. aj ked je mala pravdepodobnost, nahoda je svina.. jedine tym, ze by si si bola ista ze nemas plodne dni, vtedy by si nemusela.. a panna uz asi nebudes, srry
@hoperpohroma ja viem že nie som.. ale myslim že by bolo blbe prisť tam minuly tyždeň že mam dodrbane kramy a som panna a potom po vikende že nie som a idem užiť tabletku po
@story u niekoho taka tabletka prave ze este upravi cyklus a zena to vobec nevnima, u inej to moze sposobit vacsiu habaduru..frajerke a este tusim 1-2 znamym to nespravilo absolutne nic, a frajerke to ten cyklus aj upravilo
@123bethany123@33 normalne chod ku gynekologicke, povedz co sa stalo, ona ti da bud tabletku na predpis (drahsia-tusim 30€ volala sa ellaone) alebo klasiku (tusim escapelle), pojdes,vezmes a uvidis
@123bethany123 ak si chces dat tu tabletku tak si ju daj hlavne hned, necakaj na gynekologa a informuj ho az potom, ci?
a on ma vela pacientok, nebude si pamatat ktora panna je a ktora nie podla mna teda.. a aj keby, raz ten prvy raz byt musi, tak u teba sa to stalo tento tyzden a co teraz? je to normalne..
@hoperpohroma ved ak za nim pojde hned zajtra rano a povie co potrebuje, nemal by s tym byt velky problem. gyn. jej tak moze predpisat silnejsiu tabletku, ktoru moze uzit po dlhsej dobe, ako tie, ktore sa bezne predavaju bez predpisu
@123bethany123 omg co by ti mala dodrbat..ako som uz pisal vyssie, neziaduce ucinky su individualne..niekomu to spravi zle, niekto ani nebude vediet, ze nieco vzal a este im to prilepsi..tak obetujes 30€ a budes mat ponaucenie, ze nemas spavat s chlapom bez ochrany, resp ani sa o nieco pokusat
@123bethany123 ale preco krava, kazdy to chce obcas skusit.. aj ja uz som skusila nachvilku bez.. len aspon som vedela kedy mam tie plodne dni tak pre buducnost vies aj ty
si to na pol ceste rozmyslel, alebo išiel futbal, či čo?
inak, nechcem ťa stresovať, ale tik tak tik tak... 72 hodín nie je až tak dlho. tak vypisuj si tu na fóra, a potom kúp rovno plienky a dupačky
no a ja osobne by som sa na tú tabletku vysrala, obzvlášť za takýchto pochybných okolností. aj tak neverím, že má nejaký reálny účinok, to percento úspešnosti jej určite zvyšuje fakt, že to dievky papajú aj v prípade, kedy by tak či tak neotehotneli. lenže ja nemám ani 15 a ani sa s takými vecami nestresujem... teda, len trošku
inak tie plodne sa daju spatne vyratat tak, ze je to +-14 dni pred menzesom.
cize sa ti moze predlzovat a skracovat len ta prva faza pred ovulaciou.
cize z toho co pises o 40 dnovom cykle by znamenalo, ze tie plodne dni su 40-14 na 26 den.
ale kedze to nemas vzdy tak, mozu byt v iny mesiac aj skor alebo neskor.
snad som zrozumitelna.
kup si tabletku. je to ovela lahsie znasat psychicky. a ak by ti tie kramy potom nahodou meskali (z tvojich zvycajnych dovodov), tak by si stresovala nehorazne.
Urobím to tak, že si kúpim tabletku zajtra a v utorok ked tam pojdem jej to poviem. @silwesa menzes mi nemešká, len ten cyklus mi trvá dlhšie ako to má byť.
podla toho čo opisuješ je pravdepodobnosť malá. Škoda, že nevieš vyrátať tie plodné dni, ak ich nemáš tak by som to na tabletku nevidela, no ak áno- náhoda je sviňa
zena, ktora ma nepravidelny cyklus podla mna bude zbytocne riesit dake plodne a neplodne dni a vseobecne mi pride totalne stupidne ak sa dievca, ktore zije s tym, ze ak nahodou otehotniem tak pojdem na potrat, spolieha na neplodne dni. vrchol nezodpovednosti z mojho pohladu, zvlast v dnesnej dobe kedy su dostupne rozne moznosti ako tehotenstvu zabranit s vacsou istotou.
a k teme, podla mna z tohto tehotna nemozes byt, pride mi to dost absurdne vzhladom na popisane skutocnosti.
@trdelniiq asi by som skor predal poslednu koselu, ako keby som mal prosit mamicku o 10, 20, ci 30 eur pre tabletku po by mi to bolo asi trochu trapne... aj ked v tej situacii neviem
@jaro1991 preco trapne? ved povedali sme normalne, ze nam praskol kondom a bojime sa, aby sa nahodou nieco nestalo. ona sa zasmiala, nieco povedala, dala nam peniaze, zobrali sme kluce od auta, sli do dalsej a rovno do gynekologicky problem solved
@123bethany123 ak si sprosta, tak si das tabletku....omg, zachrante ma pred takymito ludmi....mam pocit, ze niekto naschval spravi takuto vtakovinu, aby si mohlo dat tu tabletku a potom akoze machrovat (ze skoro som otehotnela ...aj ked v skutocnosti mas od tehotenstva dost daleko....
@123bethany123 No pokial ho tam nestrcil uplne a neurobil sa, tak sa proste nestrachuj . Ja som to uz tiez robil bez ochrany, teda len tak na chvilu, pre porovnanie nejak podobne ako opisujes (teda nie "strcit len napoly" ) a nic sa nestalo, dokonca sa nam stalo, ze praskol kondom a ja som sa urobil
@123bethany123 A prečo to ideš riešiť hneď tzv. tabletkou PO?! Ani nevieš, ako taká tabletka môže uškodiť Tvojmu telu, aj ten cyklus môžeš mať ešte horší... Choď najskôr za svojou gynekologičkou, povedz jej presne čo sa stalo a ona Ti najlepšie poradí, alebo Ťa vyšetrí. Riešiť to hneď prvou vecou ktorá Ti napadne je to najhoršie čo môžeš spraviť.
hmm, nepises vyssie, ze si panna? ci si bola pred tyzdnom?
kasli na tabletku, ak nebol hlboko, nemal ejakulaciu, tak je to strasne malo pravdepodobne a ani nemusis mat plodne dni ... este ked mas problemy s cyklom, tak si hormonalne rozhodena a to tiez nemusi byt pre tie spermie velmi fresh, ... hlavne to prostredie pri zaciatku posvy a podobne, ktore pre ne je zabijacke, lebo nemaju rady kysle prostredie
@123bethany123 predavaju take krabicky v obchode, drogerii, aj tescu, lekarni... vola sa to kondom, ci inak povedane prezervativ, ... nepocula si o tom? Fakt mas 19? neverim
@matwejo@trubka91@hoperpohroma@trdelniiiq@frez Bola som tam a povedala mi nech ju užijem. Sestrička ma zdrbala ako ešte nikto nikdy.. Užila som ju a teraz už mi len ostáva čakať. Povedala mi že nech zajtra prídem že mi dá antikoncepciu na ten menzes.
@trdelniiiq Inak závidím ti, že máš taký dobrý vzťah s mamou aj so svokrou Ja o tom môžem iba snívať. Moja mama je zásadne proti antikoncepcii.. Ale asi ju budem musieť užívať kvôli tomu menzesu, som zvedavá čo mi na to povie. Lebo sa jej nepáči ani že som tam išla. Keby som za ňou prišla že som tehotná alebo tak... Fuu asi by ma vyhodila
@123bethany123 sorry, ale od takej doktorky by som zdrhala co najrychlejsie....(a vies preco ti odporucila HAK?...lebo sa k tomu este chce fajne nabalit...)....cyklus sa tak mladym dievcatam upravuje uplne inak (tvoja mama vie, co hovori ....
@sorciera Nechcem to a ona na mňa nech si to rozmyslím.. Neviem no. ja som proti tomu tiež lebo som čítala, že baba po tom môže mať problémy s tehotenstvom, rakovinu, atd... Alee tak ak by to malo byť len na pol roka ako hovorila.. Neviem no..
@123bethany123 tak sa jej opytaj na ine veci...existuje duphaston, ci ine lieky na upravu (aj ked tiez su hormonalne, ale nie az tak agresivne....).....a okrem toho su aj prirodne produkty (napr. Femigard a ine...)....hoci si myslim, ze sa ti to postupne upravi (este mas cas...)...ale isto by som si nesupla hned HAk, lebo ona ti to sice upravi...ale len, kym to budes brat.....potom to moze byt este horsie.....skus sa spytat na ine lieky...ak ta bude prehovarat na HAk, tak je jasne, o co jej ide
@sorciera ako sa uz len moze gynekologicka nabalit pri predaji liekov omg..mam v rodine hned niekolkych lekarov a este som v zivote nevidel/nepocul, aby sa nabalovali za to, ze niekomu predpisu lieky *facepalm*
@trdelniiiq mas v rodine gynekologa?.....ja nepisem o nabalovani sa na predpisani liekov (na tych sa fakt nejak nenabiala)...hovorim o prepisoch na HAK ....to je pre nich ine cafe....si myslis, preco to hned ako prve na kazdy problem chcu predpisat (mam to z prvej ruky....)...ako vravim nehovorim o liekoch, ale o HAK§!!
@sorciera predstav si ze ano a predstav si, ze hormonalnu antikoncepciu nepredpisuje za kazdu cenu. plus frajerka chodi k inej gynekologicke a detto. a do tretice, jej mama chodi taktiez ku gynekologovi a rovnaky postup aj tam. hak predpisuje len ak to chce sama-inac sa snazi navrhnut iny sposob liecby, pripadne inu alternativu
@trdelniiiq tak maju stastie na gynekologa (ja poznam len opacne pripady...)...aj ked si myslim, ze to ako medzi prvymi rieseniami navrhnu (to ma nepresvedcis o opaku...)....oni vzdy povedia, si to rozmyslite...ale navrhnu ......popri vakcinach je HAk najvacsi biznis (kto to envidi, tak ma asi zalepene oci...)...btw. tvoja priatelka neberie len tak anhodou HAK?
Mala som nedavno debatu s kamoskou, ktora je na tom dost zle, chlap ju nechal, ma dieťa, zije u matky, ma frajera, ktory jej ale nedava peniaze na decko a preco by aj mal, ked na nich vlastny otec kasle, situacia, ako vystrihnuta zo zleho soc. filmu...
snažim sa jej pomahat, ale niekedy mam pocit, ze na jej mieste by som urobila vsetko, aby som sa do takej situacie nedostala, hoci je nabozensky zalozena, aj ona ma stavy, ked si zela urobit ine rozhodnutie pred otehotnenim... len dufam, ze sa to na tom malom nikdy neprejavi, ze bolo vlastne nechcene....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
97 komentov
a co to do teba daval? TOHO-KOHO-NETREBA-MENOVAT?
ale mohli by ste mi nejako poradiť??? pls
čo sa týka plodných a neplodných dní. máme krásny exemplár v rodine, kde sa na to spoliehali a majú 4 deti. z toho plánované jedno.
ale nie..nam sa stalo cosi podobne, akurat ze sa nam roztrhol kondom..a kedze istota je gulomet, kupili sme tabletku, vyckali do menstruacie a pochybnosti sli prec
fakt ho nemas ani trosku pravidelny aby si si vyratala? tym ze do teba nic nepustil by si nemala byt tehotna, ale predsa len, mozne plodne dni, nieco kvapne aj pocas.. hmmm, neviem ci by som to stavala na nahodu
Nekupuj , riskni to
neviem ci ho musis o tom informovat, ale je to podla mna lepsie dat si to ako riskovat.. aj ked je mala pravdepodobnost, nahoda je svina.. jedine tym, ze by si si bola ista ze nemas plodne dni, vtedy by si nemusela.. a panna uz asi nebudes, srry
a on ma vela pacientok, nebude si pamatat ktora panna je a ktora nie podla mna teda.. a aj keby, raz ten prvy raz byt musi, tak u teba sa to stalo tento tyzden a co teraz? je to normalne..
si to na pol ceste rozmyslel, alebo išiel futbal, či čo?
inak, nechcem ťa stresovať, ale tik tak tik tak... 72 hodín nie je až tak dlho. tak vypisuj si tu na fóra, a potom kúp rovno plienky a dupačky
no a ja osobne by som sa na tú tabletku vysrala, obzvlášť za takýchto pochybných okolností. aj tak neverím, že má nejaký reálny účinok, to percento úspešnosti jej určite zvyšuje fakt, že to dievky papajú aj v prípade, kedy by tak či tak neotehotneli. lenže ja nemám ani 15 a ani sa s takými vecami nestresujem... teda, len trošku
inak tie plodne sa daju spatne vyratat tak, ze je to +-14 dni pred menzesom.
cize sa ti moze predlzovat a skracovat len ta prva faza pred ovulaciou.
cize z toho co pises o 40 dnovom cykle by znamenalo, ze tie plodne dni su 40-14 na 26 den.
ale kedze to nemas vzdy tak, mozu byt v iny mesiac aj skor alebo neskor.
snad som zrozumitelna.
kup si tabletku. je to ovela lahsie znasat psychicky. a ak by ti tie kramy potom nahodou meskali (z tvojich zvycajnych dovodov), tak by si stresovala nehorazne.
a k teme, podla mna z tohto tehotna nemozes byt, pride mi to dost absurdne vzhladom na popisane skutocnosti.
kasli na tabletku, ak nebol hlboko, nemal ejakulaciu, tak je to strasne malo pravdepodobne a ani nemusis mat plodne dni ... este ked mas problemy s cyklom, tak si hormonalne rozhodena a to tiez nemusi byt pre tie spermie velmi fresh, ... hlavne to prostredie pri zaciatku posvy a podobne, ktore pre ne je zabijacke, lebo nemaju rady kysle prostredie
snažim sa jej pomahat, ale niekedy mam pocit, ze na jej mieste by som urobila vsetko, aby som sa do takej situacie nedostala, hoci je nabozensky zalozena, aj ona ma stavy, ked si zela urobit ine rozhodnutie pred otehotnenim... len dufam, ze sa to na tom malom nikdy neprejavi, ze bolo vlastne nechcene....