Zdravim, co myslite, ake by som mala sance zvladnut nejak VS, ak som uplny antitalent na pisanie slohov a podobnych prac? vobec nemam k tomu vztah, ani citenie :/
ja som za celé bakalárske štúdium napísala jednu takú prácu a to bola bakalárska. to záleží od toho, čo chceš študovať, na technických smeroch nikto od teba samozrejme nebude chcieť tento typ úloh, o čom by aj boli.
no medzi klasickým slohom a referátom/seminárnou prácou je dosť rozdiel.
sloh je náročnejší, v referáte stačí napísať to, čo vieš.
v čom máš konkrétne problém? lebo pokým máš trochu slovnú zásobu, tak si myslím, že naozaj ten referát alebo nejakú prácu nie je problém napísať, netreba na to byť skvelým spisovateľom.
hm, neviem, čo chceš študovať, ale napríklad na práve od nás nič nechcú a aj to málo čo chcú zvládne určite každý a keby bol človek fakt totálny antitalent, má predsa super spolužiakov, ktorý pomôžu a usmernia čo a ako
a celkovo si myslím, že vysoká škola nie je o slohu
@anzu a seminárka nieje dačo, že robíš dajaký výskum a podobne a potom o tom píšeš ?
za sloh ja považujem vymýšľanie napríklad príbehu a podobne...
a ja osobne mám od humanitných odborov príliš ďaleko, chodím na informatiku takže.. my väčšinou ak dačo píšeme tak skôr len postup ako to funguje/ako sme to vyrobili
@ikuto môže byť... ale zas koľko krát za štúdium sa robí výskum? maximálne raz za ročník na jednom predmete. (mám kamarátku na sociológii, zaznamenala by som, keby furt robila nejaké výskumy... zachytila som tuším dva za tri roky) skôr to bývajú úvahy alebo eseje.
Ako, ja som na prírodovedeckej a okrem jednej seminárky a bakalárky som toho veľa nenapísala tuším, to už potom skôr prezentácie. Okrem toho, keď píšeš nejaký vedecký text, tak je najlepšie písať stručne, vecne, jednoducho a bez dlhých súvetí. Takže od slohov na strednej sa to dosť líši. No keby si išla na nejakú literatúru, to by bolo asi iné
Strach z písania slohov nech ti určite nezabráni ísť na VŠ. Nie je to to hlavné, čo tam budeš robiť. A keď sa ti tam nebude páčiť, kedykoľvek môžeš odísť, za pokus to stojí.
Studujem na Technickej univerzite ... tam ziaden sloh a nic podobne neuvidis . max bakalarku a nejake trapne referatiky (google.sk) len ta matika je tam zabijak
to potom prírodovedeckú si daj, hocijaký odbor, tam píšeš práce tak, že preberáš, cituješ, lebo sama si to nevymyslela... a veľa prác som nepísala, možno osem/desať za tých 5 rokov, skôr sme kreslili
podľa mna na tom nezalezi mne to tiez nikdy moc neslo ale vzdy som chcela ist na vysoku a nad tym ci viem alebo neviem pisat slohy som vobec neuvazovala .... pokial nechces studovat jazyky, literatúru alebo zurnalistiku napriklad, tak by si s tým nemala mať problém
Ahojte , je tu niekto kto ide na prijimačky na STU BA Fakulta Architektúry odbor: Architektúra a urbanizmus prijimačky su 24. januára 2011 ( pondelok) ak ano ozvi sa alesandro22@zoznam.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
sloh je náročnejší, v referáte stačí napísať to, čo vieš.
v čom máš konkrétne problém? lebo pokým máš trochu slovnú zásobu, tak si myslím, že naozaj ten referát alebo nejakú prácu nie je problém napísať, netreba na to byť skvelým spisovateľom.
a celkovo si myslím, že vysoká škola nie je o slohu
ja som na výške musela veľa čítať a písať, nielen seminárky, ale aj všelijaké recenzie, konspekty, projekty a neviem čo.
ale je kopec odborov, kde ťa budú seminárky obchádzať
a navyše, eseminárky.sk ti dajú super podklady, s tými zvládne seminárky každý, len si za vypracovanie tých podkladov treba zaplatiť
za sloh ja považujem vymýšľanie napríklad príbehu a podobne...
a ja osobne mám od humanitných odborov príliš ďaleko, chodím na informatiku takže.. my väčšinou ak dačo píšeme tak skôr len postup ako to funguje/ako sme to vyrobili
I keď celkom nechápem, čo pod "slohom" myslíš. Nevieš písať napr. úvahy a podobné nezmysly, alebo máš problém sa vyjadrovať ako tak.
Nič v zlom.