Ahojte, studuje alebo chce studovat niekto z vas nejaky jazyk? myslim intenzivne sa tomu venovat..mna vzdy zaujimalo Francuzsko, ich kultura, dejiny.. minuly rok som tam bola a..wua.. proste chcela by som sa tomu venovat, teraz na strednej studujem cestov
@annie881@linn actually stačí ti úroveň B1, keďže na vš nechodia študovať jazyky len žiaci z gymplov, ktorí majú povinnú b2 ale aj žiaci z spš, ktorým stačí na maturu b1, ale keďže výuka cudzích jazykov na VŠ prebieha v cudzích jazykoch, potrebuješ dosahovať nejakú úroveň VŠ nie je jazykový kurz, tam sa ráta s tým, že už toho vieš celkom dosť
@kajs tak kamarátka išla študovať jednoodborovo angličtinu a chceli od nej C1 a čo viem na UK sa tiež hodí aspoň B2 ak sa chces dostať medzi tých 30 úspešných ktorých príjmu
zaujímalo by ma, prečo to poslalo uprostred komentu 4 razy, no ale že na viacerých stránkach píše, že teda znalosti jazyka musia dosahovať aspoň úroveň, ktorá vyplýva z osnov stredných škôl a teda že stačí aj B1 ak na to príde
ja studujem prekladatelstvo-tlmocnictvo aj a fj v BB. od prveho rocnika sme mali aj predmety vyucovane len v tom jazyku. anglictinu som mala B2 a vpohode som zvladala, francuzstina na tom bola biednejsie, musela som chodit aj na doucovanie a napriek tomu, ze uz som v druhaku, stale citim, ze moja francuzstina nie je zdaleka dostacujuca. pre konkretnu skolu a odbor si zisti na nete, aku uroven pozaduju, ale ak chces studovat jazyky, urcite zacni uz teraz, inak budes mat na VS velky problem. aj keby ste tam zacinali od nuly, pojdete velmi rychlo. urcite je lepsie ovladat jazyk minimalne na urovni B1.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Tiež chcem žiť Francúzskom a ledva viem oui
Na FRJ a kultúru potrebuješ B2 určite...na FRJ a literatúru tak B1-B2.