Ahojte , chodím na gymo a neviem sa rozhodnúť na akú VŠ ísť. Matika ma odjakživa bavila, len horšie s tým programovaním. Čo hovoríte na tieto fakulty. Je to fakt také náročné alebo sa to dá zvládnuť ? Radšej FEI alebo FIIT?
Aj ja som si myslela, že ma matika baví a išla mi bez jediného problému na gymku... no potom som prišla na výšku... a zistila čo je skutočná matika ...
Momentalne chodim na FEI Aplikovana informatika ale poznam aj ludi z FIIT tak vam tu hodim nejake postrehy za ten prvy semester co som tu. Momentalne mam za sebou 2 skusky. Na predstavu ako vyzera studium vam tu hodim predmety gyazo.com/99213f964b0e34fc645d42d55dae23df . A tu je aj rozvrh do ktoreho este zaratajte v piatok poobede dvojhodinove cvicenie z bezpecnosti ktore tam nieje » zeus.elf.stuba.sk/rozvrh/1bc_API_... . Cize casu na ine veci ja neozaj malo. Dalsi semester by som mal mat o jeden predmet menej.
Moj odbor ma tento rok novu akreditaciu takze niektore predmety sa prednasaju prvy krat takze vo vysledku sa stane ze na Fyzike 1 pouzivate takmer od zaciatku derivacie, integraly a ine veci ktore vsak beriete az neskor na Matematike 1. (pred akreditaciou tu vraj bol najprv predmet uvod do fyziky)
Co sa tyka prednasok tak som viac menej spokojny. Vsetko prednasaju odbornici vo svojom odbore a prednasky obsahuju zaujimave informacie. Niektore prednasky ako podnikanie a bezpecnost boli vsak az tak nudne ze na nich ku koncu chodilo minimum ludi. Niektore prednasky boli na druhu stranu zbytocne ale to je tak vsade. Na FEI mas viac fyziky co je smrt ak chytis zleho prednasajuceho alebo cviciaceho.
Na FIIT je vela zadani a programovania. Pokial viem tak rozvrh maju trosku lepsi ale to vykompenzuju tie zadania.
Su to tazke skoly. Mozem vam povedat ze pocas semestra budete mat sto chuti odist zo skoly z viacerych dovodov. Pokial viem tak nas zacinalo viac ako 300 a odhadujem ze po prvom semestri zostane cca. polovica. Napr. na skusku z matematiky je pripustenych 188 ludi pricom zvladnutie matematiky je podmienka pokracovania do dalsieho semestra.
Kludne sa pytajte co vas napadne. Budem sa na to snazit odpovedat pretoze viem ze sa k tejto diskusii dostanu rozny zaujemcovia o studium na tychto fakultach.
@wing3 na akú strednú školu si chodil? Myslíš. že človek ktorý nemá nejaký vzťak k programovaniu to zvládne? Kedže som dievča tak mám z toho celkom strach, máte tam aj nejaké baby?
@-simona- chodil som na klasicke gymnazium a maturoval z matematiky a informatiky. Kedze sa to vola aplikovana informatika tak je podla mna potrebne sa chciet naucit programovat. O tom je ten studijny odbor. V tom prvom semestri sa v podstate programuje len trochu ale v dalsich semestroch by toho uz malo byt viac viz. gyazo.com/23b86ff2430014b6cf0ab904398e9ea7 . Su tu aj nejake baby ale ako asi tusis je ich tu pomenej. Skus este pouvazovat co ta najviac bavi a hlavne si vzdy pozeraj ake predmety budes studovat.
@wing3 No my sme na gyme programovali s Pascalom, takže neviem, že či mi budú stačiť také základy čo hovoriš na tie ostatné študijné odbory napr. elektronika?
@-simona- my sme mali tiez len pascal. Pascal ti da v podstate dobre zaklady resp. zalezi na tom co ste v nom na strednej robili. Ono ide hlavne o to ci ty chces programovat. Co sa tyka inych odborov tak na tejto stranke si mozes pozriet vsetko o tych odboroch a aj osnovy jednotlivych predmetov. » is.stuba.sk/katalog/plany.p... kliknes na prehliadat odbor ktory ta zaujima potom znova prehliadat a mozes si rozklikat jednotlive predmety. Ale to ci by ta to bavilo uz musis posudit sama.
@-simona- Nie. Trva 2 hodiny. Kazdy ju ma trochu inak preto tam je interval 5 hodin. Na zaciatku nas podla kratkeho testu rozdelili do viacerych skupin. Ucenim? Tazko povedat. Prvu polovicu semestra som drel ako kon a to som doslovne venoval takmer vsetok cas skole. Druhu polovicu semestra som zacal vynechavat niektore prednasky a trochu to flakat kazdopadne zapocty mam napisane v pohode. Zober si ze moj rozvrh bol taky ze pondelok az stredu som bol od rana do vecera v skole potom zbehnes do billy na veceru a mozes ist spat pripadne nieco ratat. To bola naozaj smrt a uz nikdy nechcem zazit takto natrepane 3 dni v tyzdni. Ked tak si porovnaj aj ine rozvrhy. » zeus.elf.stuba.sk/rozvrh/...
Co sa tyka skusok tak sa ucim par dni pred skuskou. Kedze som sa ucil cez semester tak v podstate len doplnujem vedomosti. Dolezity fakt je ze na FEI mas len 1 dany termin(nemozes si vyberat datum) a iba 1 opravny.
Ako da sa to robit aj tak ze nebudes chodit na niektore prednasky a vynechas dobrovolne (ale velmi napomocne) seminare tak sa ti ten rozvrh preriedi ale bez takych seminarov z fyziky by som si nevedel predstavit ako z nej napisem zapocet.
@-simona- tazko povedat. Niektory odisli lebo sa im tu nepacilo, niektory nezvladali studium... neviem vselijake su dovody a popravde aj mna kopu krat napadlo ze by som sa na to vykaslal ale ved to sama pochopis ked pojdes na vysoku. Ale nechcem robit z tej skoly strasiaka ak clovek chce tak prejde.
@-simona- v pohode. Presne tak ako ty som si pred rokom hladal info o tychto dvoch fakultach a viem ake tazke je si vybrat skolu. Hlavne si vyber nieco co ta zaujima. Ak si vyberies technicku skolu tak STU nieje krok vedla. Ak by si chcela este nieco vediet tak kludne napis budem to tu obcas 'monitorovat'.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Moj odbor ma tento rok novu akreditaciu takze niektore predmety sa prednasaju prvy krat takze vo vysledku sa stane ze na Fyzike 1 pouzivate takmer od zaciatku derivacie, integraly a ine veci ktore vsak beriete az neskor na Matematike 1. (pred akreditaciou tu vraj bol najprv predmet uvod do fyziky)
Co sa tyka prednasok tak som viac menej spokojny. Vsetko prednasaju odbornici vo svojom odbore a prednasky obsahuju zaujimave informacie. Niektore prednasky ako podnikanie a bezpecnost boli vsak az tak nudne ze na nich ku koncu chodilo minimum ludi. Niektore prednasky boli na druhu stranu zbytocne ale to je tak vsade. Na FEI mas viac fyziky co je smrt ak chytis zleho prednasajuceho alebo cviciaceho.
Na FIIT je vela zadani a programovania. Pokial viem tak rozvrh maju trosku lepsi ale to vykompenzuju tie zadania.
Su to tazke skoly. Mozem vam povedat ze pocas semestra budete mat sto chuti odist zo skoly z viacerych dovodov. Pokial viem tak nas zacinalo viac ako 300 a odhadujem ze po prvom semestri zostane cca. polovica. Napr. na skusku z matematiky je pripustenych 188 ludi pricom zvladnutie matematiky je podmienka pokracovania do dalsieho semestra.
Kludne sa pytajte co vas napadne. Budem sa na to snazit odpovedat pretoze viem ze sa k tejto diskusii dostanu rozny zaujemcovia o studium na tychto fakultach.
Co sa tyka skusok tak sa ucim par dni pred skuskou. Kedze som sa ucil cez semester tak v podstate len doplnujem vedomosti. Dolezity fakt je ze na FEI mas len 1 dany termin(nemozes si vyberat datum) a iba 1 opravny.
Ako da sa to robit aj tak ze nebudes chodit na niektore prednasky a vynechas dobrovolne (ale velmi napomocne) seminare tak sa ti ten rozvrh preriedi ale bez takych seminarov z fyziky by som si nevedel predstavit ako z nej napisem zapocet.