Ak áno, nebuďte pasívny, podporte svojím podpisom petíciu: » peticia.clix.sk/.... Na stránke nájdete petičné miesta, alebo môžete petíciu vytlačiť a podpísať.
tak ako ja nemam z VS nic spolocne ale keby som mal bol by som proti nechapem naco to je dobre ? ked je to studium kvalitne tak sa ludia naucia to co maju aj za kratsi cas no a ked neni tak sa to nenaucia ani za 20 rokov
Tak ako píše @semhamforas , štát chce zarobiť na externistoch, ale žiaľ týmto štýlom sa im to nepodarí.
Toto povedie k jedinému... úplnému zušeniu externého štúdia a to najmä z nasledujúcich dôvodov:
1. vyučujúci nebudú prerábať študijné plány, ktoré sú paralelné s dennými tak ako skúšky z jednotlivých predmetov
2. bude to nerentabilné, pretože sa zahlási menší počet uchádzačov; mnohí nebudú ochotní platiť ešte ďalší rok naviac a tí, čo váhali medzi denným a externým štúdiom, pôjdu radšej na denné
som za predlzenie alebo este lepsie za zrusenie externeho studia na VS. odovodnenie v skratke-skoly s moznostou ex. studii maju beztak nizsiu kvalitu vyucby. a v ext. formach sa tato kvalita este zhorsuje. mozno jedna dve vynimky z tychto skol maju aspon dennu formu studia na urovni.
ja studujem externe, a mýslím, že moje štúdium je zrovnateľné so štúdiom denných študentov... som v škole každý druhý víked od 9 do 7 a nikto mi nič neodpustí, ani v škole a na skúškach už vobec nie, na prednáškach sa preberajú ťažšie veci a zvyšok si máme dobrať sami, fungujeme na mailoch s vyučujúcimi, keď niečo neviem tak komunikujem alebo si dohodnem termín... preto si myslím, že netreba ísť cestou zbytočného predlžovania ( čo inak číní aj iné náklady s tým späté, ako napr. cestovné a cena za hotel, kedžebývam 200 km od školy a detašované pracovisko škola nemá) ale je potrebné vyselektovať školy, ktoré neposkytujú kvalitné štúdium, či už je denné alebo externé, vid bankovní institút v BB alebo aj iné štátne školy...
1) Externé štúdium sa kvalitou nedá porovnať s denným. Rok na viac by s tým aspoň trochu mohlo niečo urobiť.
2) V zahraničí, aj ČR niektoré externé odbory sú už dávno štvorročné (presne tie také ako Sociálna práca a podobne, na ktoré chodí najviac ľudí okolo 50ky si urobiť ľahký titul)
3) Treba si priznať, že mnoho externých štúdií funguje na princípe "zaplať a dostaneš titul, iba sem musíš formálne prísť raz týždenne". Možno to trochu odradí pár ľudí.
4) Externisti sú najčastejšie ľudia, čo pracujú. Nezdierame študentov bez príjmov. Sú medzi nimi aj absolventi stredných škôl, ale ak si nemôžu nájsť prácu, aby platili externé štúdium, tak skôr nech si vezmú študentskú pôžičku.
nič vzlom ale podľa mňa externisti sa toľko nenaučia ako študenti denného štúdia. ja študujem na dennom a chodím každý deň do školy a som tam často tiež od rána do večera a to sa podľa mňa nedá stihnúť za 1 či 2 dni....takže už aspoň prišli nato že externisti nemajú také vedomosti ako normálni študenti...tiež som sa uvažovala nad tým že Mgr. urobim externe lebo nechce sa mi každy den cestovat do školy a chcela som aj robiť, ale teraz to už radšej nechcem
Myslím, že je hlúposť predlžovať externe študium, keďže externe študujú ľudia najmä kvôli titulu. Kto študuje VŠ kvôli tomu, že chce aj niečo vedieť a byť odborník vo svojom obore nepôjde predsa študovať externe, to je logické. A myslím, že takto si štát odplaší študentov do zahraničia, kde sa bude aj nadalej študovať 5 rokov.
Doteraz stále nechápem, prečo niektorí idú študovať kvôli titulu trebárs aj sociálnu prácu, keď v súčasnosti už mnohí zamestnávatelia aj tak prihliadajú na vyštudovaný odbor. Keď študovať, tak na dennom a niečo poriadne.
@wooler ono vo všeobecnosti žiadne predĺženie štúdia nikdy nič neprinieslo a je jedno, či sa týka denného, alebo externého. to je môj pohľad nie žeby som chodil na externé, končím denné, ale je to tak aj čo vidím u známych. kamarát napr. študuje denne 6 rokov to, čo moji rodičia vyštudovali za 4 roky, žeby bol múdrejší vyšiel nedá sa povedať, lebo celé štúdium má univerzita chytené akosi zo zlého konca.
este ze som to stihol, tohtorocny prvaci maju posledny 3 roky Bc, takto to treba brat ak externe studium tak aby to stalo zato, tak len na kvalitnych a velkych univerzitach UK,STU a pod. co sa nauci clovek to vobec nezavisi od dlzky, studia, alebo dlhsieho vysedavania v skole, a vobec externy maju aspon my to iste co denny ide to presne podla sylabov dennych, nic sa nevynecha, no mozno skor prida zo skusenosti a do praxe, kedze studuju i pracuju casto v odbore ktory zaroven aj studuju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Toto povedie k jedinému... úplnému zušeniu externého štúdia a to najmä z nasledujúcich dôvodov:
1. vyučujúci nebudú prerábať študijné plány, ktoré sú paralelné s dennými tak ako skúšky z jednotlivých predmetov
2. bude to nerentabilné, pretože sa zahlási menší počet uchádzačov; mnohí nebudú ochotní platiť ešte ďalší rok naviac a tí, čo váhali medzi denným a externým štúdiom, pôjdu radšej na denné
Na obhajobu:
1) Externé štúdium sa kvalitou nedá porovnať s denným. Rok na viac by s tým aspoň trochu mohlo niečo urobiť.
2) V zahraničí, aj ČR niektoré externé odbory sú už dávno štvorročné (presne tie také ako Sociálna práca a podobne, na ktoré chodí najviac ľudí okolo 50ky si urobiť ľahký titul)
3) Treba si priznať, že mnoho externých štúdií funguje na princípe "zaplať a dostaneš titul, iba sem musíš formálne prísť raz týždenne". Možno to trochu odradí pár ľudí.
4) Externisti sú najčastejšie ľudia, čo pracujú. Nezdierame študentov bez príjmov. Sú medzi nimi aj absolventi stredných škôl, ale ak si nemôžu nájsť prácu, aby platili externé štúdium, tak skôr nech si vezmú študentskú pôžičku.
Doteraz stále nechápem, prečo niektorí idú študovať kvôli titulu trebárs aj sociálnu prácu, keď v súčasnosti už mnohí zamestnávatelia aj tak prihliadajú na vyštudovaný odbor. Keď študovať, tak na dennom a niečo poriadne.