Cafte potrebujem od niekoho rychlu pomoc.. teda vlastne ie ja ale moja naj kamoska, ktora nema net takze nevie ako inak si pomoct... problem je taky ze si chcela spravit piercing na bruchu no moc to nevyslo. zapalilo sa jej to a nechce aby o tom ktokolvek
no jo lenze na nete to nie je akoze keby to vedeli rodicia ci hocikto.... a nechce sa mi o tom hadat ani poocuvat ze sa to nema robit doma sam pretoze to ja dobre viem... a ci som to ja alebo kamoska je to uplne jedno... takze prosim poradte.... uz som hladala kozmeticke centra... vsade sa treba zaregistrovat a na to nemam cas
no ona ze si na to davala alpu a ze tu ihlu davala nad ohen napisala som jej akurat ze ci s tym moze ist k lekarovi aj sama bo ona este len bude mat patnast a nebyva na slov. takze neviem ci sa tam kde ona byva da chodit k lekarovi sama.... musim pockat kym mi odpise... pls pls piste ktosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
no tak ked si to robial je to prva chyba..mala ist za odbornikom on by jej dal aj dezinfekcny prostriedok na to....ael tak ved nech si nieco kupi v lekarni..no jj presne co povedala aj @antja prve by malo byt ako naucsnicka, ci peercing ma byt z chirurgikej ocele..
ja som si čera uško prepichovala..a v pohode... nek si ten pirsing najprv vymoči v alkohole a celú ranu nek si ním potre neha vyschnúť a nek si na to da repíkovy olej
vy jaky antitalenti ste.. snazite sa sice pomoct ale blbo jak vidim.. prvá zásadná rada je ziaden alkohol a ani alpa kedze alpa obsahuje alkohol.. ten to len zbytocne vysusuje .. a to nepomaha.. a ziadne somarinky z lekarne tiez niesu boh vie co.. mala som proti hnisaniu a zacalo mi to hnisat..
nech skusi SOLNÝ ROZTOK ( ani prachy nemusi vyhadzovať na to).. nech si to pekne vycisti tým..( bude ju to stipat ale to musi, aj odborním mi povedal ze na to má ist solný roztok) ibaze ta tetka co mi to robila mi dala daaku somarinu co sa v obchode neda kupit.. a ked som mu to povedala, ta ze je to somarina ze to len so solným roztokom.. a teraz to mam uz rok a par dni sice spodná dierka nie je moc zahojena ale aspon mi nehnisa..a uz ani neni od krvy ani nic podobne, vrchnu som mala zahojenu uz po 3 mesiacoch..
a ked sa jej to nezlepsi nech radsej vyhlada pomoc..
.... ja som ho tiez robila sama... teda potajomky mama na to prisla po 2 týzdnch a oco asi po 1 mesiaci.
este som zabudla jednu vec..podla mna nie je dobrý napad vyberat ho z brucha.. tým ze ho vyberie a zase da moze si tam dat dalsiu infekciu... nech si vatovu tycinku namoci do toho roztoku a okolo pciercingu nech ju otiera, a ked tak tak moze troska aj na to vyliat no nemalo by to byt dlho namocene.. a este by som bola velmi zvedava ci vie co moze robit a co nie ked si ho dala do brucha ci aspon to zakladne citala.. j
ja som si to vsetko zistila nez som si to sla dat urobit ..kedze som sa bala a chcela som byt na vsetko pripravena.
ja som si ho vybrala az po roku.. a to som nausnicu asi pol hodiny kupala v tom roztoku . no drzim prsteky nech sa to napravi.. za krasu sa bohuzail trpi...
Mno ten sperk nech si uz tam nikdy nedava...ten solny roztok je dobry napad..inak to bude prebiehat normalne ako hocijaka rana len troska horsie kedze si tam spravila dieru...prajem jej vela stastia pri hojeni a o inych upozorneniach tu nebudem pisat, na to si sa nepytala a viaceri to tu uz objasnili (iba ak to ze na CERSTVY pierc sa nema pouzivat sperk z chirurgickej ocele, tot vsjo
solny roztok je dobry napad, ale nie ked je to uz zapalene, robi sa to na cerstvom piercingu, ako osetrenie 2-3 denne hlavne koli tomu, aby sa to nezapalilo...a ak je to uz zapalene tak jej neradte ziadne kraviny a ludove liecenie. ak nechce mat ifekciu, a potom moznu otravu krvi musi ist k lekarovi, on jej da antibiotika.
najradsej mam baby , ktore niesu zo slovenska, nemaju ani 15, rodicia sa o tom nesmu dopocut a k lekarovi nepojdu....
moja mila rychlo k doktorke ... ked necha ten zapal tak moze prist o maternicu to sa stalo moje jsesterke a ver ze dodnes sa nespametala a o piercingu nechce ani pocut
Pekny den prajem chcela by som od vas radu ..dala som si piercing nad hornu peru ale zda sa mi,ze mi to zle prepichol asi.... neviem mozno sa mi to zda len kvoli tomu lebo to mam opuchnute.vpicnute to mam zo sikma a mam stale taky pocit,ze to mam prepichnute az cez svoju peru neviem moze to byt aj kvoli tomu opuchu.Ak to mam zle prepichnute da sa s tim este nieco robit?mam to uz stvrty den.prosim poradte mi.aby som vedela na com som.Zaslem aj foto ak bude treba....dakujem za skoru odpoved biba
timushqaa..doma si ho račej nerob sice to vinde lacnejšie ako v študiu ...alé sa ti to môže zapaliť a môže s toho byť nepekna infekcia +nemusi sa ti to podariť a prepichneš si to krivo a nemaš s toho nič určite si tam naušnicu nedavaj na silu ..ake ked už si to chceš urobiť doma kup si v lekarni chrurgicku ilhu..a určite dlhšiu činku aby sa ti kovova časť nezarivala z vnutra do kože( ked ti to napuchne ale kd sa ti to zahoji si uš daj aj inu naušnicu )..a samozrejme .. si kup lieh ktory sa da kupiť v lekarni alebo do alkoholu ale račej odporučam ten lieh.. ihlu aj piercing namoč do toho alkoholu abo liehu .. a potom si to prepichni ..v žiadnom pripae to nesmieš mastiť treba to hlavne vysušiť aby ti to nezačalo hnisať lebo ked ti to začne si to rovno vyber ..dufam že ti to vynde vela štastia
tinka055 moja daj si to ..vobec to neboli len si to daj v študiju a nezabudni sa o to sarať asi 3x za den si to prvy tyždem dezimfikuj ..ale wed šak v študiju ti to vydezimfikuju a určite ti na to niečo odporučia a tieš ti na to nječo daju ..
Ja by som potrebovala pomôcť tiež ja som si dala urobiť piercing normálne v štúdiu a po 2 dňoch sa mi stým niečo stalo pod hornou guľôčkou sa mi urobila priehlbina a ja sa bojím že mi to nezarastie a nevylieči sa. Mám si to vybrať alebo sa to zahojí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
za druhe vybrat piercing a vydezinfikovat (aspon myslim ze taky nejaky je postup ked sa miesto zapali)
Skuste kuknut dake kozmeticke centra v googli alebo taak ... alebo ak to nema vydezinfikovane tak tam moze byt kamen urazu ...
a chybu aj spravila, ked si tam rovno kydla pierc z bizuterie prvy kus ma byt bud z titanu alebo chi. ocele ha-ha-ha
nech skusi SOLNÝ ROZTOK ( ani prachy nemusi vyhadzovať na to).. nech si to pekne vycisti tým..( bude ju to stipat ale to musi, aj odborním mi povedal ze na to má ist solný roztok) ibaze ta tetka co mi to robila mi dala daaku somarinu co sa v obchode neda kupit.. a ked som mu to povedala, ta ze je to somarina ze to len so solným roztokom.. a teraz to mam uz rok a par dni sice spodná dierka nie je moc zahojena ale aspon mi nehnisa..a uz ani neni od krvy ani nic podobne, vrchnu som mala zahojenu uz po 3 mesiacoch..
a ked sa jej to nezlepsi nech radsej vyhlada pomoc..
.... ja som ho tiez robila sama... teda potajomky mama na to prisla po 2 týzdnch a oco asi po 1 mesiaci.
ja som si to vsetko zistila nez som si to sla dat urobit ..kedze som sa bala a chcela som byt na vsetko pripravena.
ja som si ho vybrala az po roku.. a to som nausnicu asi pol hodiny kupala v tom roztoku . no drzim prsteky nech sa to napravi.. za krasu sa bohuzail trpi...
najradsej mam baby , ktore niesu zo slovenska, nemaju ani 15, rodicia sa o tom nesmu dopocut a k lekarovi nepojdu....
kokos, kde to ma rozum... ((