Ahojte, chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti v tomto odbore ? Ako študent, pedagóg alebo záujemca. Chcem to ísť študovať a dalej na Mgr. - mikrobiológia alebo fyziológia živočíchov. Je na odbore Biológia, mikrobio, fyziológia živ. potrebná matika ? Ď.
Uberam sa rovnakym smerom ale na slovensko by som si nedala prihlasku ani keby mi za to zaplatili
Citujem moju triednu (ktora, mimochodom, vystudovala bio na PriF UK): "Tam nechod, n slovensku skapal pes."
@staphylococcus mne toto tak vadí, tieto reči o Slovensku a o tom prečo tu neštudovať, toto sú typické reči ľudí, ktorí nič nedokázali ale nadávajú na všetko, typické slovenské, aspoň nech nepopierajú svoju skutočnosť @lenkak super, ak by ťa to fakt chytilo a bola dobrý pedagóg, to Slovensko potrebuje držím palce a matika? Myslím, že tam nie je, ale over si to napr. rovno na fakulte, alebo skús nájsť na FB nejakú skupinu a opýtaj sa tam
to je výborný nápad @Dumbledore ešte rozmýšľam nad UPJŠ košice, tiež prvo Bc. Biológia a potom Mgr. fyziológia živočíchov bratislavu nemám rada a teda košice by mi aj viac vyhovovali
@dumbledore vadit ti to moze kolko chce, rozpravala som sa s XY ludmi, co studuju bio, vsetci mi hovorili to iste - na slovensku ani nahodou. A boli to ludia co to mali vystudovane, ci uz tu, alebo v zahranici alebo zacali tu a utiekli odtialto, takze to tvoje "nic nedokazali" si strc...za klobuk
Prifka je podľa mňa dobrá škola. Neštudujem tam práve čistú biológiu ale mnoho zo študentov poznám. Prvý ročník je drsný, bolo ich 150 (či koľko) a po prvom roku sa to zredukovalo na polovicu. Pokiaľ tam chceš prežiť, matiku potrebovať nebudeš, ale chémia musí byť tvoja kamarátka a biológia ešte lepšia.
Pokiaľ chceš pokračovať na Mgr. na katedre mikrobio tak musíš makať, pretože tam sa hlási (zdá sa mi že hneď po genetike) najviac ľudí.
Ja som chcela ísť tiež na čistú bio, ale nevzali ma (bola som 4 pod čiarou ktorá sa už evidentne neposunula) takže na prijímačky treba vedieť kvantum chémie!! Vzorce, výpočty a pod.
Z môjho pohľadu je to odbor dobrý, ale musíš byť jedna z najlepších aby si po jeho skončení našla prácu. Buď ako doktorand alebo v nejakom labáku, pretože biológov je kvantum, ale práce pre nich moc nie je (pretože náš štát a veda ) alebo si môžeš urobiť pedagogické minimum a budeme kolegyne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Citujem moju triednu (ktora, mimochodom, vystudovala bio na PriF UK): "Tam nechod, n slovensku skapal pes."
@lenkak super, ak by ťa to fakt chytilo a bola dobrý pedagóg, to Slovensko potrebuje držím palce a matika? Myslím, že tam nie je, ale over si to napr. rovno na fakulte, alebo skús nájsť na FB nejakú skupinu a opýtaj sa tam
Pokiaľ chceš pokračovať na Mgr. na katedre mikrobio tak musíš makať, pretože tam sa hlási (zdá sa mi že hneď po genetike) najviac ľudí.
Ja som chcela ísť tiež na čistú bio, ale nevzali ma (bola som 4 pod čiarou ktorá sa už evidentne neposunula) takže na prijímačky treba vedieť kvantum chémie!! Vzorce, výpočty a pod.
Z môjho pohľadu je to odbor dobrý, ale musíš byť jedna z najlepších aby si po jeho skončení našla prácu. Buď ako doktorand alebo v nejakom labáku, pretože biológov je kvantum, ale práce pre nich moc nie je (pretože náš štát a veda ) alebo si môžeš urobiť pedagogické minimum a budeme kolegyne