Máš nárok na presne stanovený počet rokov bezplatného štúdia, čiže ak si prvák a o rok budeš prvák inde, jeden rok si zaplatíš.
Sociálna poisťovňa by s tým nemala nič mať, potvrdenia o návšteve školy sa vybavujú v septembri a dovtedy ti napríklad platí štát poistenie aj po maturite, či už pokračuješ, alebo nie.
Platiť si budeš rok navyše, tzn bakalársky ročník, štát platí 3roky 1.stupňa. A čo sa týka zvyšku, asi sa musíš evidovať na úrade práce, či? A potom si platíš odvody. Ani prídavky neprídu vašim ten rok, čo nebudeš študent, resp druhý semester + prázdniny až do zápisu.
@narazuvzdornaa tak ja som to pochopila tak, že týmto semestrom končí
a síce papier máš zo školy, že si študent, ale viem, že moja kamoška takto odišla zo školy a musela na úrad...
@narazuvzdornaa@teriq ešte možno by som dotiahol ten letný semester a keď ma prijímu, tak by som s tým skončil a prestúpil...akurát to s tým platením je zlé...ale očakávané...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Sociálna poisťovňa by s tým nemala nič mať, potvrdenia o návšteve školy sa vybavujú v septembri a dovtedy ti napríklad platí štát poistenie aj po maturite, či už pokračuješ, alebo nie.
a síce papier máš zo školy, že si študent, ale viem, že moja kamoška takto odišla zo školy a musela na úrad...