Prekladateľstvo/tlmočníctvo AJ - príprava na prijimačky?
Ahojte, je tu niekto kto študuje prekladateľstvo/tlm. (najlepšie v KE) alebo aj inde.?Aká bola vaša príprava na tie prijimačky? Sú nejaké odborné materiály ktoré pomôžu, alebo je to čisto len o B2-kovej úrovni zo štúdia na strednej? (gymnázium) stačia mi
@Suzie11 neviem ako v KE ale v BA sa pýtali ešte aj na to, kto zoskočil padákom na Olympijských hrách....a ako sa volá vojvodkyňa Kate svojim maiden name...proste, ani Boh ti nepomôže v tomto nauč sa riadne gramatiku a prečítaj tie knihy naozaj (ak zadali povinné čítanie)
moja jedina priprava na prijimačky do BA spočívala v tom, že som si prečítala všetky tie knihy, ktoré nám zadali na povinné čítanie a zopakovala som si nejaké veci z gramatiky..
na príjmačky si naštuduj čo to o anglicku a amerike- najlepšie všetko od politiky cez geografiu až po históriu, keďže na ústne v KE zvyknú dávať dosť záludne otázky, napr ja som si vytiahla imaginary sightseeings in england, čo ma fakt dojalo..
@suzie11 zrejme mali na mysli povinne citanie na UK. Kazdorocne sa zverejnuje povinna a odporucana literatura z ktorej su nasledne na prijimackach otazky.
@cestmoi takže fakulta by mala zverejniť to povinné čítanie? lebo nikde som to nenašla, teda doteraz som o tom, nepočula takže ďakujem, že ste mi to tu napísali..len neviem ako a kde to teraz zistiť? ktoré diela to sú ..
@suzie11 Pokial sa jedna o UK tak ano, ale neviem ako je to v Kosiciach. Co sa tyka minuleho roku tak to zverejnila fakulta pre kazdu jazykovu kombinaciu, ale neviem presne kedy, zrejme az niekedy v novom roku...
ano dostaneš tri knihy z britskej literatury a tri z americkej a oni potom na testik vyberu jednu a z nej tam dostaneš zopar otazok zameranych na postavy dej atd. cize ak si všetky prečitaš tak bez problemov dost ludi sa na to na prijimačkach vysralo asi sa spoliehali ze ich zoberu aj bez toho.. inak nam povedali na prijimačkach ze za tu literarnu časť bolo najviac bodov, takze odporučam naozaj prečitať všetky, nikdy nevieš ktoru tam daju. a btw na UK v BA uz su zverejnene knihy, par tyzdnov dozadu som to pozerala.
do Košíč nie, tam je to o inom.. najprv je test, a ak spravíš test na dostatočný počet bodov tak postupuješ dalej na ustnu časť a tam si ťahaš otazky (take chujove otazky ze to svet nevidel a ešte ti daju text po anglicky a musis ho preloziť do slovenčiny.
@suzie11 Existuje knižka reálie anglicky hovoriacich zemí, tuším je aj niekde na nete Tak pre základy reálii odporúčam... A určite je takých knižiek viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov