Ahojte, mohol by mi niekto poradiť, či sa vôbec oplatí ísť študovať prekladateľstvo? Dávam si prihlášku na FF UK jazyky anglina a franina, pričom franinu viem možno na úrovni A2, čo asi nestačí... na akej úrovni sú príjmačky? A čo sa týka samotného štúdia
ja som na prekladatelstve a poviem vam, ako to asi vidím....niekedy na odbore zostavaju ludia, ktorí su schopni naucit sa mnozstvo pouciek a tony uciva...a na druhej strane ludia, ktori vyborne ovladaju jazyk, vyletia zo skoly, lebo nie su schopni/nechce sa im ucit vsetky tie blbosti, ktore musime...pretoze sa velakrat neucime jazyk, ale o jazyku...je vsak tiez pravda, ze clovek musime ovladat jazyk, lebo hodiny su po anglicky/francuzsky (proste v tom jazyku, ktory si vyberiete), takze by ste mali byt schopni rozumiet ucitelovi, co hovori, robit si poznamky a nasledne sa ucit v cudzom jazyku...je uz na kazdom, aby si zvazil, na akej urovni sa citi...a ked sa niekto dobre pripravi na prijimacky a zamaka na sebe, tak ho mozu prijat skor ako niekoho, kto sa na cele prijimacky zvysoka vykasle...takze asi tolko
ďakujem všetkým za odpovede
no to mi je jasné že s tým A2 je to zlé, veeeľmi zlé, ale pracujem na tom... škoda, že sa to nedá vykompenzovať Aj - tú mám na slabšiu C1...
@anawy
no len o tom to je asi sa ani nedá učiť samotný jazyk bez toho, aby si sa učil o ňom - ak ho teda chceš vedieť na profesionálnej úrovni... ako keď sa moji spolužiaci sťažujú, že sa viac učíme gramatiku a nie rozprávať... lenže bez gramatiky sa rozprávať nenaučíš
vďaka za motiváciu
@wannabeginger ja studujem aj nj PT a jeto v pohode ..asi ti to staci ..ti ludia co to vedia lepsie maju samozrejme vyhodu ale ak ta to bude bavit a budes sa ucit tak to zvladnes ..zaklad je dostat sa tam
@wannabeginger
a A2 nemôžeš študovať prekladateľstvo cudzieho jazyka...jedine ak by šli úplne od začiatku...ale franina od začiatku nejde pokiaľ viem...najprv musíš vedieť poriadne jazyk a potom sa učiť o ňom do hĺbky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
neoplatí
no to mi je jasné že s tým A2 je to zlé, veeeľmi zlé, ale pracujem na tom... škoda, že sa to nedá vykompenzovať Aj - tú mám na slabšiu C1...
no len o tom to je asi sa ani nedá učiť samotný jazyk bez toho, aby si sa učil o ňom - ak ho teda chceš vedieť na profesionálnej úrovni... ako keď sa moji spolužiaci sťažujú, že sa viac učíme gramatiku a nie rozprávať... lenže bez gramatiky sa rozprávať nenaučíš
vďaka za motiváciu
veď práve ale hádam ak zamakám ďakujem
prečo?
a A2 nemôžeš študovať prekladateľstvo cudzieho jazyka...jedine ak by šli úplne od začiatku...ale franina od začiatku nejde pokiaľ viem...najprv musíš vedieť poriadne jazyk a potom sa učiť o ňom do hĺbky...