môze mi niekto poradit s tích co boli na primackach na prave na umb alebo majú znamich co boli na primackách z coho je tam najviac otazok a v akom su asi pomere
Ha ha ha len sa smejte Slováci. Ale ste ma vykrstili, budem mať čo robiť aby som sa obhájil . Tak po prvé viem písať aj správne ale zásadne na fórach písem zle pre pobavenie a navyše uznávam Bernolákov štýl píš ako počuješ, štúr a hatala to iba zbytočne s komplikovali , čo sa tiká prijímačiek viem že sa píšu so svetových a slovenských dejín, filozofie, občianskej náuky, ústavy SR, ekonomiky, medzinárodných vzťahov. Ale neviem v akom pomere sú otázky na teste, tak prosím pekne nech sa už niekto vyjadrí k veci a nepíše tu bludy.
Najviac otázok je samozrejme z dejín. Filozofie je pomenej ale otázok z OBN a Ústavy SR je tiež hodne. Vyskytli sa už otázky z Ústavy SR o ľudských právach, atď..., takže Ústavu by som si prešla na vašom mieste dopodrobna. Na dejinách sa môžu vyskytnúť otázky typu: Kto vynašiel mlynské koleso? a pod., takže tiež všetko detailne. Z filozofie sa určite vyskytnú nejaké diela, ale tá nie je podľa taká strašná.
Nemyslíš náhodou knihu lexikón k prijímacím skúškam na PRF. V SR. Alebo testy na PRF. V SR. obidve sú od Prof. JUDr. Chovanca vydal ich Slovenský inštitút vzdelávania, lebo mňa by tiež zaujímalo či testy ktoré sa v spomenutých publikáciách uvádzajú sú podobné alebo aspoň náročnosťou zrovnateľné s testami na PRF. UMB. Ak niekto niečo o tom viete prosím vás poraďte
Ja si prepisujem poznámky s prípravných kurzov s UMB + mám 7 kníh svetová, slovenská história, filozofia atd. a s nich si vypisujem všetko dôležité a tak si myslím že raz keď ich dopíšem budem tam mať všetko potom mi už iba bude ostávať to všetko sa naučiť
Do BB na PraF bez prijímačiek neprijímajú! BB nezverejňuje otázky vôbec. Má vlastnú knihu, ktorá slúži ako základná študijná literatúra na prijímačky, ale zrejme je vypredaná. Tiež ju napísal Chovanec, ale vôbec nie je zhodná s tou, ktorú vydala SIV!
Pokiaľ má o ňu niekto záujem, tak sa dá objednať priamo z BB zo skriptárni: volá sa Vademékum k prijímacím skúškam na Právnickú fakultu UMB /Chovanec, Straka, Palúš/.
Ja osobne chodím na PRF UMB a hlavne nestresujte. Prijímačky nie sú vôbec extrémne ťažké, ja som sa na ne učil asi mesiac, 2 hodinky denne stačilo a bol som v prvej tridsiatke. O Vademéku a prípravných kurzoch neviem nič, učil som sa iba dejepis čo máme v škole a úplne to stačilo. Neviem kto rozširuje fámy, že sa na prijímacie pohovory treba učiť rok
@ellax Vademékum je teoreticky skriptum vydané PrF UMB v Banskej Bystrici. Zakúpiť sa dá /dalo/ priamo v skriptárni fakulty v BB, na Komenského 20 a dá sa objednať aj na dobierku, ale neviem konkr. na ktorej adrese, skús napísať na: dekanat@umb.sk , alebo eva.patrasova@umb.sk oni by mali vedieť poradiť! Vlani v septembri sa ešte dala zakúpiť, tak netuším ako je s ňou teraz!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
seriously?
Pokiaľ má o ňu niekto záujem, tak sa dá objednať priamo z BB zo skriptárni: volá sa Vademékum k prijímacím skúškam na Právnickú fakultu UMB /Chovanec, Straka, Palúš/.