Chcel by som vás poprosiť, aby ste mi pomohli rozlúsknuť môj problém.
Podarilo sa mi dostať na PF (Právnická fakulta), aj na PMV (Politologie a mezinárodní vztahy), aj na MTS (Mezinárodní teritoriální studia) na FSV UK v Prahe. Zápis na právnic
Čiže myslíš právo bez žiadneho ďalšieho odboru k nemu ? Na právo totiž už som zapísaný a plne s ním počítam, otázkou skôr je, či si k nemu pridať niečo zo spomínaných vecí, alebo nie. Ľudia mi radili aj také, že mám ísť len na právo a po roku uvidím, no iní má varovali že potom zleniviem (keďže na tie odbory na FSV by som musel robiť prijímačky, aj moje milované scio, aj znalostné testy)
Je lepšie sa venovať jednemu odboru na 100% ako venovať sa dvom odborom po 50%, ale zase ked budeš študovať hneď dva budeš mať širšie uplatnenie. Ľudia ti dobre radili ak chceš choď na právo a po roku keď to budeš zvládať v pohode tak si dáš ďalší odbor.
a btw...subezne naraz by som hned obe nesla -.... mozno sa to teraz zda zvladnutelne ale co ja viem ...si trochu ten zivot na VS aj uzi nemusis furt sediet v knihach ...mozno tak po roku ked sa na jendom budes nudit
Ak máš pozitívny vzťah k učeniu, tak by si mohol skúsiť aj iný odbor . Na prijímacích skúškach na MTS som sedela pri jednom dievčati, ktoré tiež prijali na právo a hovorila, že keby ju prijali aj na MTS, tak skúsi aj to . Je to však na tebe, myslím si, že MTS sú lepšie ako medzinárodné vzťahy, lebo pozerala som si predmety na oboch odboroch a na MTS vyzerali omnoho zaujímavejšie . Potom daj vedieť, ako si sa rozhodol, možno budeme spolužiaci
Určite sa dá. Ja študujem tiež na PF UK v Prahe a plus mám aj druhú VŠ, konkr. na FSV a to medzinárodné teritoriálne vzťahy. Ak máš nejaké otázky tak sa ozvi do správy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Dozvedel som sa, že zápisy na PMV/MTS sú až v septembri s tým, že im treba dať vedieť do konca júla.
Veru tak, na MTS sa mi páči hlavne oveľa intenzívnejší kontakt s jazykmi, nechcem aby mi zakapali