Ahojte, zaujímal by ma váš názor na moju situáciu:
som študentom 2.ročníka sociológie na UK a rozhodol som sa že so štúdiom končím. Odbor ma absolútne nebavil ani v ňom nevidím uplatnenie a kedže nechcem ostať po škole nezamestnaný rodičom na krku tak so
Asi by som aj ja urobil Bc., potom by som skúsil prácu, poprípade zahraničie, prevetral si hlavu a možno išiel študovať niečo iné alebo nadviazal na Mgr. na inom odbore ak by to bolo možné. Je to, neviem pre mňa dosť nezodpovedné nechať dva roky školy len tak, ale je mi jasné, že so sociológiou sa len ťažko zamestnať ...
co ja viem, bc neznamena dokopy nic ... ked pises, ze ta to nebavi/lo a realne vies zhodnotit, ze to nema do buducnosti takmer ziadnu perspektivu, myslim, ze si urobil dobre
Podľa môjho názoru je nezmysel ostávať na škole kde ťa to nebaví a nevidíš v tom zmysel. Na druhej strane by si mal uvažovať aj v dlhodobejšom horizonte ako 3 roky. Lebo VŠ je o tom, že ťa niekam posunie. Ak budeš robiť nejaké pomocné práce 3 roky si síce niečo zarobíš ale neposunieš sa nikam. Nehovorím, že to tak bude na 100%, závisí to len od teba ale mal by si to brať v úvahu.
@davidkq Toto je nezmysel. Ak by sa ku mne dostali dva životopisy a jeden má čerstvé gymnázium a druhý sociálnu prácu alebo VŠBM tak vezmem gymnazistu, pretože nestrácal čas.
Nestracal čas ? Bol si na vysokej škole??? Strácať čas je pre mňa pracovať za pasom alebo všeobecne na nejakej nekvalifikovanej pozíciu. Aj ta najdevínejsia vysoká škola ti urcite niečo dá do života. Ak by mal ten chlapec nejakú stolarinu napr, tak samozrejme ísť do praxe a potom podnikať napr. ale čo vie gymnazista????
sa mi paci ako sa vyjadruju hlavne studenti VS, ze si ju mas dokoncit... ale v poho aj mne hustili do hlavy aka je VS pre zivot dolezita, kedysi to totiz bola pravda, dnes je tolko absolventov vysokych skol, ze aj tak mnohi robia niekde, kde im titul vlastne vobec netreba...
za dalsie sa mi paci, ako kazdy, ze "ved to je uz len rok!" - ano rok plny pisania bakalarky, cele dve skuskove a nakoniec este statnice.
ja som odisla v piatom rocniku z vysky, ale ja som povaha, ktora ked sa pre nieco rozhodne, tak to nelutuje. ak mas pocit, ze by si ten titul predsa chcel a to studium aj ked ta nebavi ti nerobi problemy, tak to dokop. ak si ako ja, ze ti to je jedno a voci skole mas odpor, tak to radsej zabal.
kazdy furt riesi, ze teraz treba studovat, lebo je clovek mlady... noaco... studovat treba vtedy, ked ja chcem, nie nasilu... ked sa o 5 rokov rozhodnes zas nastupit a studovat externe, co sa stane? svet sa zruti? nie.
@davidkq Samozrejme, že nevie nič praktické ale je mladý a nepopísaný list. To je jeho výhoda. Môže byť z neho špičkový stolár, aj špičkový predajca aj špičkový manažér. Ale keď príde človek s treťotriednou VŠ , ktorá ho nebavila a odchodil ju kvôli Bc. titulu? Za tie tri roky z toho gymnazistu urobia čokoľvek ale tento absolvent je poznačený tým, že sa 3 roky venoval nejakej sociálnej práci, ktorú nebude nikdy robiť.
Takže aby som to zhrnul. Najlepšie je mať dobrú VŠ ale radšej nemať žiadnu ako len nejakú kvôli titulu.
Potom tu máme frustrovaných mladých s titulmi čo sa nevedia uplatniť.
A nakoniec. Toto je môj postoj. Až budeš niekoho zamestnávať kľudne vezmi človeka len kvôli titulu.
ja to volám osud..takto sa to malo stat..niekto studuje medicinu a ma napiču zivot a iný s ucnovkou ma pracu a je stastny a spokojny je na tebe ako sa usadis..
Fakt je, ze pokial firma berie podla papiera a nie podla skusenosti, je o jej chyba. Na to aby boli ludia uspesni netreba kus papiera, tri pismenka a bodka, ale drina a kopa prace. Ak ta to nebavi, skonci to a nikdy sa nepozeraj dozadu ako na chybu ale ako na skusenost! Rob to co ta bavi a naplno, a budes bohtasi nez si myslis
Urcite len kvôli titulu nie. Je to o človeku, no myslím si že vysoká škola je dobrá vec, tiež nestudujem nejakú super uznavanu školu ale odjakživa beriem život tak že keď mi prinesie citrony, spravim z nich limonadu a myslím že ta výška min. zlepsila moje komunikačné schopnosti, precvicujem si ten svoj lenivý mozog, spoznal som mnoho ľudí, veľa zazil a v neposlednom rade sa veľa naucil s to som prešiel z technický zameranej strednej na humanitárne vedy
Ja som odišla tri mesiace pred štátnicami, už som toho mala fakt po krk, všetci mi nadávali, že som si dojebala celý život a že... Zober sa, choď von, rozkukaj sa a cestu si nájdeš. Prežili to iní, prežiješ aj ty
mne príde už ten titul dosť zbytočný takže byť tebou by som tam určite nezostala ten rok kvôli titulu. Aj keď si myslím, že by si tam mal zostať kým si nenájdeš prácu. Aspoň ako brigádu a keď ťa už zaučia a všetko tak ťa určite nevykopnú, keď budeš chcieť začať robiť na TPP. Takto sa dá prísť k fajn práci ale tak že odídeš a budeš na úrade práce a dokopy nič praktické nevieš asi nie. Alebo potom ísť do zahraničia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
za dalsie sa mi paci, ako kazdy, ze "ved to je uz len rok!" - ano rok plny pisania bakalarky, cele dve skuskove a nakoniec este statnice.
ja som odisla v piatom rocniku z vysky, ale ja som povaha, ktora ked sa pre nieco rozhodne, tak to nelutuje. ak mas pocit, ze by si ten titul predsa chcel a to studium aj ked ta nebavi ti nerobi problemy, tak to dokop. ak si ako ja, ze ti to je jedno a voci skole mas odpor, tak to radsej zabal.
kazdy furt riesi, ze teraz treba studovat, lebo je clovek mlady... noaco... studovat treba vtedy, ked ja chcem, nie nasilu... ked sa o 5 rokov rozhodnes zas nastupit a studovat externe, co sa stane? svet sa zruti? nie.
Takže aby som to zhrnul. Najlepšie je mať dobrú VŠ ale radšej nemať žiadnu ako len nejakú kvôli titulu.
Potom tu máme frustrovaných mladých s titulmi čo sa nevedia uplatniť.
A nakoniec. Toto je môj postoj. Až budeš niekoho zamestnávať kľudne vezmi človeka len kvôli titulu.