Rozhodujem sa medzi dvoma VŠ hygienou potravín na UVLF v KE a psychologiou v PO. Vobec neviem kam mam ist viem ze bavili by ma obidva odbory ale co je lepsie do buducnosti no neviem. Co by ste si vybrali vy alebo aky mate na to nazor?
chodila som do PO na psychológiu, neviem či by som šla ešte raz...je to zaujímavý odbor,ale treba rátať s tým, že tých 5 rokov štúdia je len vstupenkou do sveta psychológie, potrebuješ neskutočné množstvo výcvikov a kurzov potom, všetko samozrejme veľa stojí, pretože bez toho vlastne nemôžeš robiť skoro nič...ak si pripravená aj na toto a nevadí ti to, tak vtedy je pre teba psychológia to pravé ak chceš z toho niečo mať...keby si chcela viac info tak TS
@15matka14 ano no trochu to zmenili ...stufuje sa 5 rokov a prvy stupen mas ako bezpecnost krmiv a potravin a druhy mas hygienu potravin no v principe je to skoro to iste
@bublina23 tak to som nevedela...kamoška chcela ísť na HP ale nešla, lebo to zrušili a nevravela nič o tom, žeby to bolo poriešené takto...a mi v škole niekto hovoril, tak že to zrušili úplne, lebo že proste hygienu môžu robiť veterinári...a že keď tá HP bola, tak hygienici dostali tiež titul MVDr. a často sa stalo, že si hygienik otvoril amb akoby vyštudoval za origo veterinárneho lekára...
@15matka14 no ja som o tom tiez nevedela az jeden znamy mi povedal ze teraz to maju takto ano tu HP co dostavali titul MVDr zrusili viem ze veterinarom sa to nepacilo lebo HP ten titul nemali mat kedze veterinarmi neboli. Uz zmenili aj predmety a je to teraz uz uplne samostatnym idborom lebo predtym to ako keby bolo spojene s VVL. No titul je uz pravdepodobne iny ale aky to neviem
vyber si čo ti je bližšie..porozmýšľaj aj v budúcnosti z ktorého máš lepšie uplatnenie..a ak uplatnenie tak aké atď...a choď tam...a keby zmeniš názor tak na budúci rok pôjdeš inde
@15matka14 no neviem co mi je blizsie myslim ze oboje asi rovnako ale neviem co je do buducnosti lepsie mozno ta hygiena ale fakt je tazke sa medzitym rozhodnut @bloodypunk lenze ja si niesom ista ani tou hygienou cize tak ale neviem ci sa mi chce aj po VS dalej vela studovat a chodit na rozne kurzy
@bublina23 ale ja hovorím o psychológií preto, že keď to človek nerobí naplno a so srdcom, tak to nemá cenu a ani tam tých 5 rokov nevydržíš. S hygienou taký dravý človek byť nemusí
@bloodypunk ved to ano s tou psychologiou je to zlozite a aj narocnejsie ale je to velmi zaujimave no ale je fakt ze o tej psychologii niesom az tak presvedcena a cely zivot sa vzdelavat v podstate a tiez nestoji to malo cize som asi uz rozhodnuta pre tu hygienu @james144 dakujem za nazor a radu uz som sa teda rozhodla pre tu hygienu tak snad som urobila dobre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@bloodypunk lenze ja si niesom ista ani tou hygienou cize tak ale neviem ci sa mi chce aj po VS dalej vela studovat a chodit na rozne kurzy
@james144 dakujem za nazor a radu uz som sa teda rozhodla pre tu hygienu tak snad som urobila dobre