no, v dnešnej dobe to normálne je....len myslím si že pre tú babu by bolo prospešnejšie keby bol ten vzťah založený na priateľstve, že by tam nešlo len o tú fyzickú príťažlivosť...myslím že 13-ke viac netreba( teda aspoň ja som v 13tich nemala potreby mať takého chalan ,čo by mi pchal každý večer jazyk až niekde do krku a oblapával by am po celom tele) otázka je, či by to stačilo tomu chalanovi..
no tak podla mna to je nenormalne v takom malom veku, 13, aby s niekym chodila to zaprve! zadruhe ten rozdiel... vsak to je tiez chore boze on zachvilu dospelak zarasteny je uz davno a ona zacina pubertu? dajte pokoj prosimvas s takymi zartami... ten chalan je asi riadne zufaly vsak kriste ked vidim 13 rocne to su totalne deti jeziiis
podľa mňa rozdiel 4 rokov nemusí, ale môže byť veľký, v závislosti od toho kde je.
napr. 18-22 už je skoro to isté, 17-21 môže byť, 16-20 povedzme, v závislosti na psychickej vyspelosti oboch, 15-19 je asi trochu divné, 14-18 je hodne divné, a 13-17 je rovnako absurdné ako napr. 11-15.
..v trinástich rokoch je podľa mňa ťažko hovoriť o láske a zaľúbenosti. skôr ide, zo strany toho dievčaťa o isté pobláznenie...spôsobené jednak pravdepodobne pubertou, jednak akousi "hrdosťou", že si ju všíma starší chalan.
Preto..ako už spomínal niekto predo mnou .. by to malo fungovať ako priateľský vzťah..viac spolu komunikovať, spoznávať sa .. a možno to neskôr prerastie aj do "chodienia spolu"
ja keď som mala 14? vláčila osm sa s 19 ročným. A čo nikomu to nevadilo, lebo to bol rodinný známy a tí, čo mávajú predsudky vedeli, čo je on zač, takže to nejako neriešili. A boli sme spolu s prestávkami vyše roka.
@Midnight suhlas! aj ked mne uz tych 16-20 pride divne
@Zuzushiq berem normalnych ludi nie takych co koncia na hnojarskych strednych skolach, a u nas na gympli pod 15 sice mali uz pravidelnu menstruaciu ale este to nemalo takmer ziadne znaky zeny a ak veris tym mytom ze zeny su vyspelejsie ako muzi a preto by mali chodit so starsimi bla bla... su to len keci co urcite vymyslela zena
tak toto je vhodný pripad pre policiu, by som povedal, znasilnit 13 rocnu je trestný cin, ak by sa s nou vyspal, neviem co ju na nej pritahuje. ved este nechape súvislostiam, nie je umenie vediet na co ma to dole, ale ako emocionálne je vyrovnane, a kedze je to este dieta, take veci este nepatria v reale, moze byt nestastna ked bude starsia. len aby sa nepotvrdil jeden starý vtip... aký je rozdiel medzi juhasláviou a takouto ženou? žiadny. Každý ju už pozná, ale nik ju už nechce.. no tak akby dievča nebolo nestastne raz,
V dospelosti sa 4-ročný rozdiel stratí. Keď má chlap napríklad 30 a žena 26, je to úplne v poriadku. Ale predsa si myslím, že v tomto veku je to ešte problém. 13 ročný človek má úplne iné priority a hľadá vo vzťahu niečo úplne iné ako 17 ročný.
Je to bežné, no ja si nemyslím, že to je normálne. Takýto chalan je pre mna len chudák, čo si nevie nájsť babu v jeho veku a tá babenka je potom celá happy, že sa môže pochváliť babám, že "chodí" so starším chlapcom.
Láska v takomto vzťahu nieje podľa mna žiadna, 13 ročná baba na lásku nieje ešte pripravená a chalanom v tomto veku nejde väčšinou o lásku, ale len o sex (tiež som v podobnom veku, takže viem, aké sme hovädá .
Chalan, nezabúdaj na to, že dievča je ešte pod zákonom, takže si s nou moc srandy neužiješ...
Teda ak nejaký 17 ročný chalan čo i len zakopne o 13 - ročnú obávam sa o jeho mentálnu úroveň.
Môže to byť dievča na svoj vek akékoľvek vyspelé, aby mohla ponúknuť 17 ročnému (predpokladám aspon trošku rozumnému chlapcovi) niečo aby s nou chodil... Nereálne.
hh zaujimave vacsinou ze je to normalne tvrdia 14-15rocne baby co to tiez zazili
podla mna to normalne urcite nie je, chalan je uboziak co si nevie najst rovnocennu partnerku, tak si musi najst naivne dievcatko, ktoremu staci povedat ze ho ma rad a uz je z toho "velka laska". Pricom chalanovi ide o uzitie si a aby nebol zakokota,ze nema holku a dievcata je bud poblaznene, alebo chce byt "vyspela".
moj kamarát ma tiež 17r a chodí so 13r babou...no ale ked o nej hovorí...tak len o tom aké má s nou plány...podľa mňa je to normálne...v dnešnej dobe na nešťastie...ľutujem to dievča čo chodí s mojím kamarátom lebo je naňho veľmi namotaná...podľa mna vzťah v 13 je veľmi skoro...
nič v zlom určite sú aj výnimky (ktoré potvrdzujú pravidlo) ale pre 17 ročných chalanov je 13-ka tak akurát ... taký je moj názor, a keď riešite či je rozdiel 4 rokov veľa, tak na tom rozdielnom veku ozaj tak nezáleží (pokým nejde o pedofíliu a podobné úchylky samozrejme). Nech je rozdiel aj 10 rokov pokiaľ s tým niesú problémy, je to všetko v najlepšom poriadku, veď nech sa ľudia majú radi, ajtak je na tomto svete lásky, kamarátstva a porozumenia primálo ....
Neviem. 13 rokov je teoreticky ešte detský vek s dynamickým charakterom osobnosti sprevádzaný nepoznaným s falošnou podstatou predstavy. Je to skôr také štýlové " chodenie " na hranici zákona...
Dodatok : netvrdím že tí dvaja sa ľúbia a má to nejakú perspektívu, ale ako povedal matthew322 štýlové " chodenie " na hranici zákona na ktorom nie je nič zlé
necital sm ziadny koment takze nvm ci to tu uz niekto spominal ale mam na to takyto nazor:
17 rocny chalan sa snazi najst si pokial mozno vekovo rovnu dievcinu, ale kedze 17rocne sprepacenim "pipinky" (cest vynimkam) chodia s 19-20-21 ak nie 30 rocnym lebo sa hraju na velke a dospele, a tvaria sa ako uz dospelo ziju, ako ich "priatel" vozi kde chce kupuje co chce, tak bodaj by sa obzerali za 17 rocnymi chalanmi.
tolko moj nazor, nieze by sa mi to pacilo abo nepacilo je to mozno vystrelok doby, mozno novodoby trend, uvidime neskor
neni to nenormalne..sak ked si zoberete..keby boli starsi tak tie 4 roky vobec ni eje vela...nvm coz otho taku dramu daktori robia..aj 13 dievca moze byt dost uvedomele aby chodilo zo 17rocnym .. a ak je to tak tak ptm drzim labky MILUJTE SA A MNOZTE SA ale v 13 to este neodporucam
Ked ma nejaku 13 ciganku a je pri nej "stastny"... tak vieme vsetci ako to chodi... Ale to su len take detske hratky a v dnesnom svete to nieje az take neobvykle. Ale normalne by to urcite byt nemalo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
napr. 18-22 už je skoro to isté, 17-21 môže byť, 16-20 povedzme, v závislosti na psychickej vyspelosti oboch, 15-19 je asi trochu divné, 14-18 je hodne divné, a 13-17 je rovnako absurdné ako napr. 11-15.
ale to je samozrejme len môj názor.
Preto..ako už spomínal niekto predo mnou .. by to malo fungovať ako priateľský vzťah..viac spolu komunikovať, spoznávať sa .. a možno to neskôr prerastie aj do "chodienia spolu"
@Zuzushiq berem normalnych ludi nie takych co koncia na hnojarskych strednych skolach, a u nas na gympli pod 15 sice mali uz pravidelnu menstruaciu ale este to nemalo takmer ziadne znaky zeny a ak veris tym mytom ze zeny su vyspelejsie ako muzi a preto by mali chodit so starsimi bla bla... su to len keci co urcite vymyslela zena
...neni to protizákonné?
veľmi trefná otázka, myslím že zaujíma minimálne 3/4 birdzu
idem založiť anketu
Láska v takomto vzťahu nieje podľa mna žiadna, 13 ročná baba na lásku nieje ešte pripravená a chalanom v tomto veku nejde väčšinou o lásku, ale len o sex (tiež som v podobnom veku, takže viem, aké sme hovädá .
Chalan, nezabúdaj na to, že dievča je ešte pod zákonom, takže si s nou moc srandy neužiješ...
Môže to byť dievča na svoj vek akékoľvek vyspelé, aby mohla ponúknuť 17 ročnému (predpokladám aspon trošku rozumnému chlapcovi) niečo aby s nou chodil... Nereálne.
Samozrejme, ak nerátame sex...
podla mna to normalne urcite nie je, chalan je uboziak co si nevie najst rovnocennu partnerku, tak si musi najst naivne dievcatko, ktoremu staci povedat ze ho ma rad a uz je z toho "velka laska". Pricom chalanovi ide o uzitie si a aby nebol zakokota,ze nema holku a dievcata je bud poblaznene, alebo chce byt "vyspela".
Proste ubohe
Aj keď dnešné trinástky sú všelijaké a vyzerajú všelijako a tí 17roční, to je také pubertálne všetko..
17 rocny chalan sa snazi najst si pokial mozno vekovo rovnu dievcinu, ale kedze 17rocne sprepacenim "pipinky" (cest vynimkam) chodia s 19-20-21 ak nie 30 rocnym lebo sa hraju na velke a dospele, a tvaria sa ako uz dospelo ziju, ako ich "priatel" vozi kde chce kupuje co chce, tak bodaj by sa obzerali za 17 rocnymi chalanmi.
tolko moj nazor, nieze by sa mi to pacilo abo nepacilo je to mozno vystrelok doby, mozno novodoby trend, uvidime neskor
a hey, je to v poriadku x)