Ahojte, prosím Vás ako to prebieha na skúškach na medicíne ? A koľko percent alebo bodov musím mať aby ma tam zobrali??? Čo hovoríte na prípravne kurzy ktoré sú na Komenského ?
@cherry141 na kazdej fakulte je to inak no vacsinou nad 90% testu ale to je len priblizne vsetko zavisi od "bodovej hranice" ostatnych ludi na prijimackach
prídeš, sadneš si, napíšeš test v BA to bolo tento rok 704, čiže tak aby si mala minimálne 700, v KE to isté, nie je to ľahké, ale z bioly sa nauč poriadne len človeka, ostatné veci len zbežne, žiadne prahory a starohory ani nič také čo je v testovniciach tam nebolo
kurzy sú zbytočné, ide im len o peniaze, ak chceš niekomu zaplatiť a mať z toho naozaj niečo tak choď na súkromný kurz, kde budeš len sama
Priklanam sa k nazorom ze kurzy su zbytocnost . a nie len kurzy ale aj vselijake doucka a neviem co vsetko kde pchas niekomu peniaze do vacku- su zbytocne. s tymto nazorom bude vela ludi v rozpore ale ja si za tym stojim. ides na medicinu,si samostatny jedinec s vlastnou inteligenciou ,vsetko sa dokazes naucit sam ak budes moc chciet a obetujes tomu dostatok casu. v skratke na doucovanie chodi ten kto je lenivy rozlusknut informacie vlastnou hlavou,potrebuje k tomu dalsiu osobu ktora mu informacie poda ako na tacke. ked sa budes ucit sama ,budes prichadzat na zakonitosti chemie,nachadzat suvislosti urcite sa ti jednotlive informacie vryju hlbsie do sedej kory mozgovej! K prijimackam len tolko-tento rok bola hranica 704bodov ako uz zaznelo vyssie a preto ti nestaci mat ,,minimalne,, 700 bodov . musis mat 704 a viac. Je to prisne stanovene. jasne kazdy pocul o odvolani. jasne nespadla som z jahody. lenze spoliehat sa v blave na odvolanie je velice hlupe. ak sa chces dostat na medicinu do ba tak sa musis ucit ucit ucit (zo skript! )
Dalej si dovolim velice hlboko oponovat s nazorom ze ti staci okrem anatomie cloveka vediet biologiu okrajovo. hlupost. A dalsia mylna informacia,, ziadne prahory a starohory v testovniciach neboli,, . Ty si asi ,,testovnice,, ani nevidel krd nieco take tvrdis.
V Cesku su viac na logiku zamerane. Tento rok Brno bolo treba 70/120 na VL a 85 na zuby. Na Slovensku je to o namemorovani modeloviek, dolezity je zodpovedny pristup a ani nemusis extra genius. V MT stacilo 136/160 a posunuli to na 134 lebo vela sa nas tam rozhodlo nezapisat. MT sice nevydava modelovky, ale na nete sa kseftuje s modelovkami a za drahe peniaze su v MT doucka, ktore vyrazne napomozu sa dostat. Na zubne tam tusim bolo 145 bodov treba. V BA stacilo 704/800, ale tam za kazdu zlu sa ti strhnu az dva body takze si mohla mat 49 chybnych odpovedi. Na zubne bolo treba 780, takze 10 chybnych odpovedi. Kazda otazka mohla mat viac alebo ziadnu odpoved. V MT bola len jedna spravna alebo bolo d, ziadna/ a aj b su spravne/ vsetky su spravne atd. Ale v podstate iba jedna moznost spravna v kazdej otazke. V Brne bola len jedna moznost resp. E co znamena, ze ziadna odpoved nie je spravna. Brno bolo aj ten test viac medicinsky orientovany co sa o MT a BA neda povedat. Najtazsie sa bolo dostat do MT kde sa na VL dostane asi kazdy 15 clovek a najlahsie v BA. Vsade bola prijemna atmosfera okrem MT kde sa všetci idú posrať akí su najlepší a my uchádzači aké nuly. Rodičovský dozor bol totálne trápny, nehostinnu atmosferu vytvaral. A najvacsi fail bol, ze ani modre pero nebolo dovolene a musel som aj pomocny vypocet robit s fixkou brutalnej hrubky. Uz by som si viackrat nedal do MT prihlasku a nehovorim to preto, ze by ma tam nevzali... V BA boli strasne super ludia, odlahcena atmosfera, super som sa tam citil a Brno ani nehovorim. V Brne to bolo aj na inej urovni dalo sa opravovat a casu bolo zbytocne vela a hlavne nik neriesil ci mas kalkulacku a akym perom pise clovek. Vela stastia a chuti prajem a hlavne sa nenechaj rozhodit, ja som stresoval neskutocne predtym a na prijimackach to zo mna spadlo, zistil som, ze to je v mojich rukach a vsetko sa mi vyborne robilo.
Doučká sú podľa mňa zbytočnosť čo sa týka LFK v Bratislave.. máš možnosť zakúpiť si modelové otázky a stačí sa ti tie nabifliť... To je všetko čo potrebuješ ( ale myslím, že je somarina sa to len biflovať, lepšie je mať medzi vecami súvislosť... a ked niečomu nechápeš skús si nad tým polámať hlavu... ak to nepôjde potom hladaj niekoho kto ti v tom pomôže ( mne pomáhal/li najčastejšie: knihy, ujo google, @corwinuss alebo raz som bol za profkou... ) všetko je to len o tom koľko času tomu obetuješ a čoho sa vzdáš ..
Ja som začal s prípravou dosť neskoro :/ ale náko s Božou pomocou a pomocou ľudí ktorí mi pomohli ked som niečo nevedel, a ľudí ktorí má hnali v pred som to náko dal
Takže moja rada kúp si knihy a začni sa pomaly učiť
Počul som že ludia to robia tak že si vytipuju jednu školu medinu a do tej dajú všetko proste idú na istotu a na ostatné školy idú len skúsiť.. ale poznám j výnimky @corwinuss ten sa stihol pripraviť na 3 alebo 4 školy
Ludia moj názor!
Som prváčka na istej vysokej škole v BA, maturovala som z jazykov a z nosky. Problem je ze ma tato skola vobec nebaví a rozhodla som sa ísť na medicínu. Baví ma BIOLÓGIA- Neskutocne ma bavi studovat ludske telo, genetika a proste celá BIO uz od zakladnej skoly. Aj chémia ale pomenej. Chodim na sukromne doučko v BA+ som si dala prihlásku na pripravny kurz na LFUK a myslim si ze to nie je zbytocne stale ti to nieco dá pokial od toho chceš nieco dostať. Podklady vidim prvykrat (6 mesiacov pred skuskami) celu bio som prešla za mesiac a pol a aj s POROZUMENÍM každej jednej otázky, chemiu planujem to isté.
Takze ludia nebiflite sa to! Vazne! Logika, pochopit to, prejsť kazdé podklady 4-5 krát a mať svoj cieľ- byť lekárom. Jediný možný úspech.
Držím palce vsetkým
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
kurzy sú zbytočné, ide im len o peniaze, ak chceš niekomu zaplatiť a mať z toho naozaj niečo tak choď na súkromný kurz, kde budeš len sama
Ja som začal s prípravou dosť neskoro :/ ale náko s Božou pomocou a pomocou ľudí ktorí mi pomohli ked som niečo nevedel, a ľudí ktorí má hnali v pred som to náko dal
Takže moja rada kúp si knihy a začni sa pomaly učiť
Počul som že ludia to robia tak že si vytipuju jednu školu medinu a do tej dajú všetko proste idú na istotu a na ostatné školy idú len skúsiť.. ale poznám j výnimky
@corwinuss ten sa stihol pripraviť na 3 alebo 4 školy
Som prváčka na istej vysokej škole v BA, maturovala som z jazykov a z nosky. Problem je ze ma tato skola vobec nebaví a rozhodla som sa ísť na medicínu. Baví ma BIOLÓGIA- Neskutocne ma bavi studovat ludske telo, genetika a proste celá BIO uz od zakladnej skoly. Aj chémia ale pomenej. Chodim na sukromne doučko v BA+ som si dala prihlásku na pripravny kurz na LFUK a myslim si ze to nie je zbytocne stale ti to nieco dá pokial od toho chceš nieco dostať. Podklady vidim prvykrat (6 mesiacov pred skuskami) celu bio som prešla za mesiac a pol a aj s POROZUMENÍM každej jednej otázky, chemiu planujem to isté.
Takze ludia nebiflite sa to! Vazne! Logika, pochopit to, prejsť kazdé podklady 4-5 krát a mať svoj cieľ- byť lekárom. Jediný možný úspech.
Držím palce vsetkým