Ahojte sucasni alebo buduci medici, ako a ako dlho ste sa pripravovali/pripravujete na prijimacky? Je uz neskoro zacat? Chcela by som sa dostat najma na 2.LF do Prahy alebo Brna.
Dakujem za kazdu odpoved.
ja ako zainteresovany super medik (ako ma tu minule niekto nazval) ti hovorím, že sa to v pohodičke dá zmáknuť aj za 3 týždne, čiže to stíhaš úplne v pohodičke
ak budeš chcieť, zvládneš sa to naučiť za pol roka v pohode ja som sa učila od konca januára a popri tom som robila zápočty a skúšky na inej vysokej a stihla som to
@nikisweet no vraj keď už raz začnú zápočty, skončia až v 6. ročníku, stále niečo, ani deň voľna. celý rok, celé Vianoce, celé leto.. ale aj tak je krásne študovať medicínu (pre tých, čo sa tam chystajú, aby ich to neodradilo)
ale z birdzu vycitky nemate. A 8 hod pocas semestra, to vam drbe abo co?
ja sa celkom vela ucim pocas semestra, lebo nesom moc na memorovanie ale k 8 hod sa to ani zdaleka neblizi @sabca77 a neviem ako mozu byt potom zapocty z klinickych oborov, tam je len po rit vela skusiek. V 6. rocniku sa akurat budes zosierat zo statnic.
A studium mediciny nie je krasne, lebo sa uci hromadu sraciek, Typ vyucby je podla mna dost zly, aspon v tychto krajoch.
@sabca77 a preco je zmysluplnejsie lol, mozno ako nejake srackove odobry ale velka cast ma svoje vyuzitie a potrebu, takisto ako ma medicina. Tych medikov, co sa nejak nadradzuju nad inych nemam vobec rad
@bress tak hej, ale proste lekár, to mi príde ako velmi pekné poslanie, pomáhat ludom, je to také ľudské a ja tiez nemám rada namyslených medikov, ved ja sa tu nechcem chválit...
@sabca77 tak si to napisala akokeby to bolo nieco viac. A neviem, co potom na tej skole robim ja, lebo ja som tam nesiel preto, zeby som to bral ako nejake poslanie alebo vyslovene chcel pomahat ludom.
@sabca77 tiez si kladiem tu otazku obcas Snad ma to bude bavit casom, ako mna bavi ludske telo ale vacsina tych veci vobec a robota v nemocnici je des.
Ja sa pripravujem od septembra 2013 ako som skončila SŠ (Obchodnú ) a môj sen je Brno ale akosi mám z toho zlý pocit.. chémia a biológia sú v pohode ale fyzika ... Je tu niekto kto študuje na LF v Brne? Je tam tej fyziky veľa alebo ako to je? Aké sú prijímačky z nej? :-S
...no ja by som tiež chcela ísť na medicínu, no mám taký obrovský problém: chodím na technickú priemyslovku v BB a nemám ani biológiu a ani chémiu. Je nejaká šanca sa niečo naučiť na prijímačky na medinu?
@julia136 no určite to nie je obrovský problém, zaobstaraj si nejaké doučko, kde pôjdeš od základu, dnes už nie je žiadna rarita, že na medicínu idú ľudia aj z iných SŠ nie len z gympla, žiaľ potrvá to, kým ľudia pochopia, že človek, ktorý nie je z gympla môže po roku zodpovednej prípravy úplne poraziť na prijímačkách aj šikovného gymnazistu
Ja som robila prijimacky kedysi v r. 2005 - BA, KE, Brno, Pha /1.LF/; ucit som sa zacala po maturite, takze pocitam, ze dlhsie nez 3 tyzdne to nebolo. Chodila som behom posledneho rocnika este na doucovanie z bioly a chemie /v KE/, prijimacky v Pha mi vsak prisli najlahsie. Zobrali ma do KE, BA, Pha, zvolila som 1. LF. Kazdopadne 2.LF je trochu ine kafe, tusim je tam i ustny pohovor a beru menej ludi nez na 1.LF. V Brne boli na prijimackach otazky, ktore sme preberali az v 1. rocniku na vyske. Je to dost aj o stasti, ci ti otazky sadnu alebo nie. Mala som spoluziakov, ktori sa ucili cely posledny rocnik na strednej, ja som to dost flakala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
ja sa celkom vela ucim pocas semestra, lebo nesom moc na memorovanie ale k 8 hod sa to ani zdaleka neblizi
@sabca77 a neviem ako mozu byt potom zapocty z klinickych oborov, tam je len po rit vela skusiek. V 6. rocniku sa akurat budes zosierat zo statnic.
A studium mediciny nie je krasne, lebo sa uci hromadu sraciek, Typ vyucby je podla mna dost zly, aspon v tychto krajoch.