ja som patriot, takze UPJS.. kamaratka chodi na biolu na UK a ze vraj tam maju zopar ucitelov exemplarov, ze sa cez nich takmer neda prejst... u nas je tusim len jeden taky, aspon co som pocula po skole
@baggy@alpanu : Nejakým spôsobom sa to musí pretriediť, pretože inak by dostal diplom aj ten najlenivejší a najslabší študent. Aspoň týmto spôsobom sa zvyšuje úroveň štúdia. Bezohľadu na to, o aký odbor ide, väčšinou až polovica študentov každým rokom opustí fakultu ešte v prvom roku štúdia, pretože to nezvládajú. Nemôžem si pomôcť, ale niekedy ma udivuje naivita niektorých študentov, ktorí by najradšej nemuseli ani skriptá otvoriť, nedajbože ísť na prednášku.
ked chces biolu, tak na tvojom mieste by som sa obzeral po brne na masarikovej, alebo UK v BA... na kosice by som ani nepomyslel...Mam znamych, co prisli k nam na UK z kosic na magistersky stupen a vraveli, ze je to lepsie ovela tu v BA
@mimi888 sito v prvom rocniku, to ano, ale debil profesor je debil profesor, ktory si musi dokazovat, aky je "uber".. o tomto hovorim.. netvrdim, ze sa cez vysku ma preplavat, ale aby sa niekto snazil narokom vyhadzovat studentov, lebo maju koselu zlej farby, to je podla mna uz nieco ine
ja si myslim, ze pre to, aby som mala titul, robim naozaj vela. ked si niekto mysli, ze sa vytahujem, tak nech si skusi prest cez fyziku do piateho rocnika, mat vsetky skusky urobene na A a odovzdanu diplomovku v predstihu 2 tyzdne - takze ja velmi dobre viem, co znamena otvorit skripta a studovat den a noc
@awa BA je pravdepodobne drahsia, z Mikulasa to mas dalej na cestovnom, ale poviem ti uprimne, nase internaty su v dost katastrofalnom stave... co sa tyka urovne studia, tak PF UPJS v poslednom roku, co sa kvality tyka, porazila UK (podla hodnotenia medzinarodnej agentury ARRA)
ale hovno, na UK nie je biola najlepšia, čistá biola, UPJŠ je natom lepšie, jednak má najmodernejšie prístroje a práve z UPJŠ vychádzajú tí vedci o ktorých sa niečo hovorí.. a ďalej aj UPJŠ Prírodovedecká fakulta má najlepší rating na Slovensku čo sa týka vedeckého smeru ... ale tak čo sa týka zamestnanosti to je už druhá vec, ak sa chceš presadiť a nájsť prácu , musíš byť najlepší ...
@awa No, na cvikach zo zoologie si obcas spomenieme ake tvory ziju na intrakoch a potom to studenti zbierali a nosili ako material na pozorovanie Na mikrobiologii sme robili pokus s agarom v Petriho miske. Niekto z intrakov ju otvoril v sprchach a rychlo zavrel a potom sme sledovali aka diva kultura zije v sprach bolo to dost funny
Druzba je od PRIFky vzdialena asi tak 5 minut, sturak asi 15-20?
A prifka je faaaaajn nevyleju ta, pokial sa snazis a makas, ak nie, mas smolu. Mame tam fajn kluby (od rastlin, cez zivocichov, ekologiu, enviro a podobne), fajn zradlo, fajn ludia...treba sa snazit ako vsade
A co sa tyka profesorov a celkovo ludia co su tam su fakt odbornici a vyznaju sa v tom. Napriklad uroven informacii o roztococh dviha prave kolektiv nasej fakulty
kebyze nemas problem ist von, chod na masarycku... to sa teda oplati...a co sa tyka upjs... no neviem neviem, .... o biole vela neviem ,ale o inom hej... a fakt je to tu psycho... ale nie je to pravidlo
ja som na Bb UPJŠ, počula som od spolužiaka že nejaký jeho známy študoval ma MUNI bilu a ešte pred prvým skúškovým to vzdal vraj už zápočty boli zabijak ale moja osobná skúsenosť to nie je, len som to počula... noo a čo sa týka štúdia.. je dosť ťažké, ale dá sa zvládnuť v podstate sa učíme skoro to isté čo aj medici, len o trochu menej (skôr, než sa do mňa niekto obuje: porovnávali sme si skriptá priamo s medikmi. +len konštatujem skutočnosti, nesnažím sa nioho urziť ani podceniť medikov...) a v prvom ročníku máme botaniku (čo na medine nie je). a garanti niektorých predmetov sú doktori ( ymslím ako MUDr titul, nie Phd. ani RNDr.). je pravda že máme dosť dobré mikroskopy a vybavenie atď, ale len čo sa týka cytoly a histoly a spol... na botanickej sú dosť staré a bolo nám poevdané, že to preto, lebo na potanickej končia všetky tie, čo sa už nepoužívajú na ostatných ústavoch. učitelia sú celkom fajn, len poniektorých by som bila dni a noci... sú aj prísni, ale takí sú na každej škole.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ty si chuj
podľa mňa ani jedno, však každý hovorí, že tá škola stojí za hovno
je jedno na akú slovenskú vš pojdeš. Všetky stoja za hovno.
ja si myslim, ze pre to, aby som mala titul, robim naozaj vela. ked si niekto mysli, ze sa vytahujem, tak nech si skusi prest cez fyziku do piateho rocnika, mat vsetky skusky urobene na A a odovzdanu diplomovku v predstihu 2 tyzdne - takze ja velmi dobre viem, co znamena otvorit skripta a studovat den a noc
Druzba je od PRIFky vzdialena asi tak 5 minut, sturak asi 15-20?
A prifka je faaaaajn nevyleju ta, pokial sa snazis a makas, ak nie, mas smolu. Mame tam fajn kluby (od rastlin, cez zivocichov, ekologiu, enviro a podobne), fajn zradlo, fajn ludia...treba sa snazit ako vsade
A co sa tyka profesorov a celkovo ludia co su tam su fakt odbornici a vyznaju sa v tom. Napriklad uroven informacii o roztococh dviha prave kolektiv nasej fakulty