Ahojte, kde by ste mi poradili ísť na výšku,odbor, keď idem maturovať z jazykov, resp. slovina, anglina, ruština, noska ...najlepšie niekde v zahraničí. Prosím aj niečo iné než prekladatelstvo a tlmočníctvo. Ďakujem.
vyberať si výšku podla predmetov, z ktorých maturuješ...hmm..ja som si vyberala predmety na maturitu podľa školy, na ktorú som chcela ísť ..ale tak keď si ešte nevedela..no blbé
to je tak ked si ma 18 rocny clovek rozhodovat o svojej buducnosti. po strednej by si mal kazdy dat cas na rozmyslenie, pracovat a pritom zistit co chce robit a ist pripadne studovat.
@grinder z gymnázia bude v lepšom prípade robiť čašníčku (až na pár výnimiek a tie výnimky si asi nehladali prácu spôsobom, že nevedia čo budú robiť). a neviem či tým vela zistí ale ok
a z týchto maturitných predmetov môžeš robiť čokolvek. nikto sa ti na nich aj tak ani nepozre. čiže chceš aby sme ti vybrali školu úplne hocijakého zamerania kdekoľvek na svete.... neznie to už tebe trocha divne?
myslim, ze je to jedno, z čoho maturuješ, aj tak už malo škol pozera na to, ako a z čoho student zmaturoval, dolezite je, aby vobec zmaturoval a uspešne ukončil strednu školu. ja som napriklad maturovala z biologie a už nikdy s nou nič spoločne mať nebudem
Pozeraj nato čo ta baví a čo chceš - lebo dnes, pokiaľ nejdeš študovať niečo vyslovene špecifické - alebo nejaké konkrétne technické či IT odbory, je ti titul absolútne zbytočný a aj tak budeš robiť prácu akú by si robila po strednej. Tak študuj buď preto, lebo ta to naozaj veľmi zaujíma alebo preto, že sa chceš uplatniť. Ak ani jedno výšku nerieš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
a nerieš výšku podľa toho, kam by ťa zobrali ale podľa toho, čo chceš v budúcnosti robiť
a z týchto maturitných predmetov môžeš robiť čokolvek. nikto sa ti na nich aj tak ani nepozre. čiže chceš aby sme ti vybrali školu úplne hocijakého zamerania kdekoľvek na svete.... neznie to už tebe trocha divne?
(tiež mám maturitu z jazykov a neštudujem ich...)