Naša učiteľka vyštudovala Karlovku a učí Anglinu na gymnáziu ... takže...nie je to len o škole ako sa presadíš ... ale asi tú Karlovku ale radšej by som sa zavesil
neviem prečo tu prevažuje názor že škola v česku je automaticky lepšia ako na slovensku - v podstate nezáleží na tom, kde študujeme, ale ako sa potom dokážeme presadiť...navyše, prečo platiť viac za školu v česku...
vrchol hlúposti a primitivizmu sú tvrdenia že najlepšie školy sú : Harvard, Yale, Oxford...to sú možno najznámejšie ale nie najlepšie školy...keby ste videli naživo 20-ročných amíkov akí sú sprostí a študujú Harvard a podobne, tak by ste tomu nemohli uveriť...
@james144 ja si za svojím stojím...netvrdím že na slovensku je dokonalý vysokoškolský systém, práve naopak, je mizerný a neplní svoj účel, ale VŠ po celom svete už dávno neplnia svoj účel...čo z toho keď urobíš štátnice, veď aj tak to do týždňa všetko zabudneš a znova sa to naučíš až v reálnom živote...a študentský systém na VŠ je všade ten istý - máš skúšku, tak sa to naučíš, urobíš ju a viac ťa nezaujíma ( výnimku tvorí pár jedincov ktorí sa v učení vyžívajú)...proste všade sa robí pokrok len pre pokrok...tak tu nedrístaj...
@wayne Hovorím nezažil si nevieš. A mýliš sa. Choď skúsiť aspoň Erazmus a potom porovnávaj. Napríklad my v Brne áno máme ťažké skúšky po ktorých sme vygumovaný (a ešte aj skúškové trvá kratšie ako u nás)ale učitelia to je niečo úplne iné. Keď prídeš na slovenskú VŠ u prevažnej väčšiny učiteľov máš pocit akoby si im takmer prekážal odrapocu svoje, často nepripravený a preč a nikto nič nechápe. V Brne je to úplne iné. Už po pár prednáškach čo som absolvoval som si povedal áno tu je to dobré. Pre toto som išiel študovať to čo študujem. Niektoré veci síce neberieme tak do hĺbky ako v KE(napr odvodenia) ale to je človeku na nič. Dôraz na podstatu a podanie akéhosi know-how to je to čo je iné. Už len tie učebnice/skriptá veď ja to čítam na dobrú noc. Sú písané tak aby ich študent pochopil.
@james144 koho chlieb ješ, toho pieseň spievaš - a u teba to platí 100%...vedel som že študuješ v čr pretože ináč by si sa tak neobhajoval...ako predložil si trochu trapné argumenty - skúškové je tam kratšie? tu 90% študentov urobí skúšky v prvých týždňoch a zvyšok lajdákov si to necháva na koniec (ale to je ich vec) takže tvoj argument nemožno brať vážne...učitelia su individuálny, nemožno ich hodnotiť ako celok, aj keď niekde je v priemere vyššia a niekde nižšia spokojnosť...skriptá sú vec uhla pohľadu - je to relatívne...
takže okrem sebaobhajovy a sebautvrdzovania že si si zvolil správne si tu žiadne logické argumenty neposkytol...
@james144 hlavne, ze slovensky matfyz je dobry kopcu ludi, co maju medaily z medzinarodnych m/f/i olympiad (a teda by si mohli vyberat), ktori po skole idu od kodenia pre google po doktoraty na americkych univerzitach... ale sak ty si videl jeden odbor na slovensku, tak hned vies, ze je tu vsetko nahovno... skoda reci.
@wayne Nepoznáš ma a tam to hasne snažil som sa ti to vysvetliť na svojej skúsenosti nie na skúsenostiach a pocitoch iných ľudí. Sám hovoríš že slovenský systém je mizerný a neplní svoj účel. Ak si s tým spokojný tak OK.
@xenomorph Za prvé nikdy by som nepovedal že je tu všetko na hovno. Reagoval som na nezmyselný príspevok hodnotiaci niekoľko amerických škôl. Za druhé viem že aj na slovenské VŠ chodia šikovný a kvalitný ľudia a učia tu dobrí vyučujúci(pár).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
vrchol hlúposti a primitivizmu sú tvrdenia že najlepšie školy sú : Harvard, Yale, Oxford...to sú možno najznámejšie ale nie najlepšie školy...keby ste videli naživo 20-ročných amíkov akí sú sprostí a študujú Harvard a podobne, tak by ste tomu nemohli uveriť...
Vybral by som si možnosť číslo jeden, lebo tam je tých zlých slov menej.
takže okrem sebaobhajovy a sebautvrdzovania že si si zvolil správne si tu žiadne logické argumenty neposkytol...
@xenomorph Za prvé nikdy by som nepovedal že je tu všetko na hovno. Reagoval som na nezmyselný príspevok hodnotiaci niekoľko amerických škôl. Za druhé viem že aj na slovenské VŠ chodia šikovný a kvalitný ľudia a učia tu dobrí vyučujúci(pár).