caute caute, som prijata na fyziku na komenskeho (bez prijimaciek- malo ludi sa prihlasilo . uz dost dlho je to moj sen ist studovat fyziku, bavi ma to , matiku mam tiez riadne rada. no stale mam strach ci to tam zvladnem, naozaj sa budem musiet ucit n
Ja som na matfyze na biobedicínskej fyzike a s fyzikmi máme spojené niektoré predmety, takže tam mám kamarátov. Prijali ich asi 50-60, teraz v druhom ročníku ich je cca 30. Na matfyze je kreditový systém robený tak, že do druhého ročníka sa v podstate nie je problém dostať, takže je možné, že sa to ešte trochu preriedi.
No a čo sa týka učenia, tak sú tam takí, čo sa učiť nemusia, drvivá väčšina však doma počíta, počíta, počíta.
@bielalabka rozmýšľala som tiež nad biomedicínou, si si istá, že budeš mať uplatnenie aj niekde inde ako v Amerike? táto otázka ma dosť trápi.. napr. na Slovensku? O.o
@bibla nad uplatnením som sa ešte veľmi nezamýšľala nevedela som sa rozhodnúť medzi medicínou a fyzikou a potom som našla toto. A zatiaľ môžem povedať, že ma to veľmi baví.
Niektorí učitelia nám tvrdia, že čo sa tejto oblasti týka, je to odbor budúcnosti. Len ktovie, že či nie vzdialenejšej ako tej, kedy doštudujem.
@bibla aj ja som najprv rozmyslala na biomedicin. ale odradila ma spoluziackina segra ktora to vystudovala, nenasla si robotu a ani jej spoluziacky nie :/
@kikadedi ja som si dala tieš na matfyz ale na odbor ekonomickú a finančnú matematiku, a na manažersku matematiku.. matiky sa tak troška aj bojím, ale tak zatial som nemala niake problémy s matikou.. tak uvidíme.. a čo sa týka toho uplatnenie ja som myslela, že matfyz ma celkovo dosť dobré uplatnenie.. neviem no... nepoznáš niekoho čo chodí (alebo chce ísť) na tie dva odbory čo som písala ?
@lentilka009 ja poznám ľudí aj odtiaľ, sú tam hlavne dievčatá (v iných odoborch sú totiž skoro samí chlapci) a na začiatku plakali z tej matematiky, ale myslim, že pokiaľ sa do toho človek pustí hneď na začiatku, tak sa to dá zvládnuť.
Nepoznám ešte nikoho, kto to aj dokončil, ale pokiaľ viem, tak z tohto odboru sa dá uplatniť celkom dobre.
@bielalabka takže sa to dá v pohode zvládnuť ? . .a nevieš ako je to s prijatím.. či sa tam ťažko dostať ? viem, že sa robia prijímačky, dala som si až na tri odbory: ekonomická a finančná matematika, manažerska matematika a ešte som si dala aj poistnú... tak dúfam teda že ma ason na jeden z nich zoberú, aj ked ja by som chcela ísť asi najviac na tu ekonomicku a finančnu.., len tam sa hlási najviac ludí.. no uvidím.. . a čo sa týka profesor na škole sú v pohode , ?
@lentilka009 mne sa zdá, že skoro vždy berú bez prijímačiek, stačí mať dobrý priemer na strednej. Neviem, ako na tento odbor, ale naozaj mi nikto nespomínal, že by robil prijímačky.
A určite sa to dá zvládnuť, len tej matike je treba sa napzaj venovať.
Ja som bola zatiaľ spokojná s každým, kto nás kedy učil.
@bielalabka hej hej určite sa robia prijímačky.. keby beru podla priemeru tak to som už za vodou, lebo priemer mám dobrý... berú príjímčky a aj externú časť z matiky, ktorú som tak trošku pokazila.. ale taak verím, že ma aspon na jeden z rých odborov zoberú
@lentilka009 pozerala som to a ak by si mala z maturity z matiky nad 60% a neprihlási sa viac ako 90 ľudí, tak bez prijímačiek. V terajšom prvom ročníku je ľudí niečo pod 60, takže si myslím, že máš celkom nádej
Áno, pozri » www.fmph.uniba.sk/index.php?id=27...
Nájdi si kritéria bez prijímacích skúšok, bod 1c a následne tabuľku 2 takže stačí už len dúfať, že sa neprihlási tak veľa ľudí zrazu tento rok
@bielalabka a naozaj mááš pravdu... suuper, to si ma teraz potešila no tak fakt už len dúfať, že sa tento rok nebude tak veľa ľúdí hlásiť..ale na DOD mi to troška inak vysvetlovali.. že prij. skúšky na tieto odbory sa robia.. no uvidím čo mi pošlú.. tak ty si na biomedicínskej fyzike ? a si spokojná zatial ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
No a čo sa týka učenia, tak sú tam takí, čo sa učiť nemusia, drvivá väčšina však doma počíta, počíta, počíta.
Niektorí učitelia nám tvrdia, že čo sa tejto oblasti týka, je to odbor budúcnosti. Len ktovie, že či nie vzdialenejšej ako tej, kedy doštudujem.
Nepoznám ešte nikoho, kto to aj dokončil, ale pokiaľ viem, tak z tohto odboru sa dá uplatniť celkom dobre.
A určite sa to dá zvládnuť, len tej matike je treba sa napzaj venovať.
Ja som bola zatiaľ spokojná s každým, kto nás kedy učil.
» www.fmph.uniba.sk/index.php?id=27...
Nájdi si kritéria bez prijímacích skúšok, bod 1c a následne tabuľku 2 takže stačí už len dúfať, že sa neprihlási tak veľa ľudí zrazu tento rok