Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš názor, som prijatá na oboje a neviem, čo si vybrať, či medzinár. vzťahy na eube alebo tlmočníctvo a prekladateľstvo anj-špj na Komenského. Poraďte, čo je lepšie, poprosím skôr názory tých čo s tým majú nejaké skúseno
@katy1234 Asi skôr prekladateľstvo, o medzinárodných vzťahoch som nepočul veľmi dobré veci, hlavne čo sa týka uplatnenia. Pozri si hlavne predmety a podľa toho si vyber ten program, ktorý by ťa zároveň aj najviac bavil. Ja som to tiež tak urobil.
No ja som na opt a uz by som nesla . ..konkretne kvoli angline...a o medzinarodnych vztahoch neviem nic...a co sa tyka uplatnenia, tak ani u prekladatelov to nie je den po odchode zo skoly hotove hura...bez praxe je problem ziskat job, skola ziadnu neponuka a pre ziskanie peciatky od ministerstva na uradne preklady treba vela casu (5 rokov praxe, dokladovanej) a penazi... a v pripade "poistky" v podobe sposobilosti ucit tie jazyky potrebujes dalsie dva roky studia a, ako inak, peniaze.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty