Ahojte. Chcem sa spytat hlavne na kvalitu skoly v Brne a v Bratislave. Viem, ze Brno je asi kvalitnejsie ale asi aj narocnejsie dostat sa tam. Chcem sa este spytat ci prijimacky do Brna su z knih, ktore vydava skola a ci sa menia kazdy rok a prijimacky do
pravdu povediac kvalitnejšia je Bratislava, prijímačky sú len z tých otázok čo vydáva fakulta, Brno nevydáva žiadne testovnice tam sa musíš pripraviť sama + je tam aj fyzika - teda je obtiažnejšie sa tam dostať
Ahoj. Aj ja tento rok maturujem,a chystám skusit stastie na farmácii,ale skor v BA. Do BA je tazsie sa dostať, tento rok beru len 200 ludi. Kazdy rok menej a menej. Naposledy mali brat 230,ale zobrali 290cca z 1001 ludi co robili prijimacky,cize sanca je asi 20%. Do Brna máš vecsiu sancu,okolo 34%.
Co sa týka kvality,tak je to na rovnako,mozno brno o nieco lepsie. Velkym oblukom sa vyhni Košiciam,tam učia veteráni
v BA su z tych dvoch knich a v Brne nie su ziadne,tam su len modelovky. Keby nieco, TS Snad som pomohol
čo sa týka porovnania Košíc a Bratislavy tak obe majú klady aj zápory, bratislavská farmácia má určite históriu a tradíciu oproti košickej, ktorá tam je tuším šiestym rokom momentálne ale patrí pod správu Veterinárnej univerzity, ktorá bola vyhlásená za jednu vôbec z najlepších škôl. Košická farmácia mala aj minulý rok dosť dobrú bilanciu pretože prácu si našli všetci absolventi zatiaľ čo brat. absolventi vraj niečo okolo 20 robotu nenašlo. a mnohí čo prestúpili z Hradca alebo z Brna do Košíc sa čudovali ako vysoko je laťka v KE. a to je pravda, pretože BA je v tomto pozvoľnejšia. ono na školu sa nie je problém ani dostať ak poriadne namakáte tie otázky na prijímačky, pretože aj keď sa tam hlási veľa ľudí, treba brať do úvahy, že väčšina z nich má farmáciu len ako poistku popri medicíne a pod. ale vlastne je to na tebe čo si vyberieš, či už BA, KE Brno alebo Hradec tak aj tak sa budeš musieť učiť (btw. ak nemáš rada matematiku, skús Brno)
V Bratislave je semester matiky, v Brne nie je matika.... Su tam urcite rozdiely v predmetoch. V BA je organika az dvojsemestralna... V Brne mas len jeden semester ale zase dvojsemestralnu patologiu...Nemozem hovorit,kde to je narocnejsie, nestudujem v Brne..myslim,ze za vsetko hovori fakt,ze ked to v BA nezvladas, tak v Brne ta radi prijmu a tam to aj skoncis...
kebyže si mám ja vybrať, idem do Brna...prístup ľudí úplne dobrý, pekné prostredie, škola...čo sa týka prijímačok, je tam aj fyzika, ale otázky nie sú až také strašné. Myslím si že aj ostatné otázky, hlavne z biologie, boli viac k veci ako v Košiciach alebo v Bratislave.
Brno Brno Brno ! Jednoznačne!!! Študujem tu a neviem si vynachváliť. Čo sa týka náročnosti, farmácia je všade náročná. Ale nie je to nič, čo sa nedá vydržať. Napr. zimný semester sme dokopy nič nerobili. Len písomky na anorganickú chémiu + labáky a tak. Je to fajn, lebo sme si mohli trošku navyknúť. Letný semester bude horší. Organická chémia - kniha 1760 strán. Biofyzika, fyzikálna chémia... A čo sa týka skúšok, tie boli ľahšie do Brna ako do BA. Vážne. Do Brna som sa vôbec neučila + fyziku som mala len dva roky na gymnáziu a potom som ju ani nevidela. Jednoducho som si myslela, že sa sem nedostanem tak som prišla len skúsiť, keďže som BA mala už istú. Otázky z fyzy boli skôr na logiku a zvyšok som natipovala. Dokopy 50% z fyziky a ani neviem ako. Samozrejme, musíte mať chémiu a biolu lepšie aby vás zobrali. Radím vám, choďte do Brna ak si budete mať vybrať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Co sa týka kvality,tak je to na rovnako,mozno brno o nieco lepsie. Velkym oblukom sa vyhni Košiciam,tam učia veteráni
v BA su z tych dvoch knich a v Brne nie su ziadne,tam su len modelovky. Keby nieco, TS Snad som pomohol
...a ktore studium je narocnejsie Blava alebo Brno?
Už len učiť sa a ste tam