Mam notebook Toshiba L20-183 z touto Ati grafikou, avsak neviem na nu najst Linuxacke ovladace. Na stranke ati.com je ovladac na Linux, ale bohuzial nepouzitelny, pri instalacii my vypise error ze to nieje ovladac pre moju graficku kartu alebo nieco v to
Ano je to presne tak ako hovoris. MS ma zmluvy s HW vyrobcami, ktore neumoznuju poskytovat oficialne drivery tretim stranam (konkretne linux svetu).
Ale ak najdes svoju kartu medzi podporovanymi, tak je viac sposobov ako rozbehat 3D akceleraciu. Inak ATi (AMD) planuje vydat OSS drivery, resp planuje poskytnut specifikacie ich hardwaru, takze podpora grafickych kariet by mala byt lepsia..
t-r-t-k-o pred rokom ked som kupoval notebook tak v tej cenovej kategorii som mal dve moznosti, notebooky z menej vykonnou intelackou grafikou alebo z Atinou X200M...
Zial musim suhlasit, najnovsie technologie momentalne od AMD zaostavaju za konkurenciou. Inak prave tento vikend som rozbiehaval Ati HD2700 na Ubuntu a tiez to nebolo med lizat. Konieckoncov zatial mi beryl/compiz este stale nebezi, ale aspon mi uz ide nativne rozlisenie 1920x1200. Celkovo som mal problemy uz pri instalacii a to charakteru ktore sa mi na pc neobjavili.
Jari331 - nie som si tym uplne isty - momentalne AMD od odkupenia ATI ide dolu vodou a to na obidvoch poliach tzn. ako procesory tak grafiky (hoci tie su na tom trocha lepsie). Pravdu povediac dlhe roky som bol verny ATI a AMD a momentalne mam na PC Intel a Nvidiu. Na notebooku mam Intel a ATI ale ta grafika bola z nudze cnost - chcel som dobre rozlisenie a kvalitnejsiu grafiku. Jedina vhodna konfiguracia (hlavne cenova) bola taka aku teraz mam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ale ak najdes svoju kartu medzi podporovanymi, tak je viac sposobov ako rozbehat 3D akceleraciu. Inak ATi (AMD) planuje vydat OSS drivery, resp planuje poskytnut specifikacie ich hardwaru, takze podpora grafickych kariet by mala byt lepsia..
Pokial ide o drivery tak skus pozriet » www.b3studios.com/derek/2007/10/3...
» ubuntuforums.org/showthread.php?...
na suse 10.3 sa mi ju podarilo nainštalovať len z rozbehaním comizu už začali problémy a ani na forách som nenašiel riešenie