čaute, chcem sa opýtať čo je podľa vás lepšie architektúra alebo medicina? neviem sa rozhodnúť, rada sa učím ale zas aj rada sa zabávam. Chcem vaše rady a z akych preedmetov by som mala ísť maturovať? v ktorom odbore je lepšie uplatnenie? a kde a ktorá je
@7xslnieckox7 PRESNE!!!...presne medzi týmito dvoma povolaniami som sa rozhodovala tento šk. rok... resp. posledné 4 Milujem matiku, biolu, fyziku, umenie...ach...
Na architektúru som sa vydrbala, pretože som nemakala celé leto a dokonca ani v septembri mi neťuklo sa začať otáčať po nejakých veciach čo by mi dopomohli k prijímačkám. Resp. nerobila som preto NIČ. A ľutujem to teraz. Ale možno budúci rok ak teda nevyjde tá medina...
A k nej.....Podľa mňa je to strašne krásne povolanie, AK to nerobíš pre peniaze (čo však robí asi tak 90% pseudolekárov
...takže podľa toho si zariaď aj maturitné predmety. Ak arch tak matika určite.. ja som si dala geo (lebo najľahšia matura na svete), ale poznám takých, ktorí maturovali z NOSky. A zas ak chceš medinu tak ti netreba vravieť, že bio a che. Maturita ti určite uľahčí milión vecí, tak sa rozhodni, aby si nedopadla ako ja, že sedím nad knihami od rána do večera a učím sa jak magor... Ale zatiaľ ma to baví a som zvedavá, kde skutočne skončím... Porazí ma, keď na ekonimike.
No a k uplatneniu... Ak budeš DOBRÁ a budeš v správny čas na správnom mieste, môžeš sa uplatniť aj ako sociologička, čo je "povolanie" na slovensku viac než nasr.... Takže toto si myslím, že nerieš..
Ale mňa ber s rezervou. Som psychoPAT a potrebujem psychoLÓGA už Ináč.. aj PatoLóg môže byť fajn povolanie...
nechapem ako moze mat niekto takto diametralne rozlicne dve skoly vybrate a medzi nimi sa rozhodovat. a ak si myslis ze architektura sa rovna zabava,party, nicnerobenie tak ako si to myslia mnohi aj o Svf tak potom dievca nic v zlom ale dobre si rozbijes hubu.
uplatnenie maju obe tie povolania po vystudovani. to ze je architektov vela je pravda ale uspesny architekt musi mat talent. tych je par. na medinu nepotrebujes talent, staci sa vediet prinutit sadnut na rit a ucit vsetky tie hovadiny. lahka nieje ani jedna skola z tychto. ak chces zurovat chod na socialnu pracu.. myslim ze tam budes aj rada ked jeden den v tyzdni sa ukazes v skole a das si ciarku na cviku ze si ho absolvovala....
uuuuf. tak ked chces ist na medicinu, tak si daj maturitu z biologie a chemie. ak na architekturu, tak si daj matiku a neviem co (ja som mala fyziku). medicina je same ucenie a biflenie sa. ak to beries tak, ze architektura je skola, kde si clovek len sem tam nieco nakresli a ma cas na zurovanie, tak ta sklamem. je to dost drsne ako na FA, tak aj na SvF. robis vkuse zadania, rysujes, ratas a si rada, ked sa poriadne vyspis. o stavbaroch sa hovori, ze vela piju a zuruju, ale ti, co to robia tu skolu ani neskoncia. cize je to dost blba predstava. a dalsia vec je, ze clovek musi mat v oboch tychto povolaniach silne nervy. veeeelmi silne nervy.
@7xslnieckox7 zvládneš to.. a hlavne sa nenechaj odradiť "radami" typu "nechápem ako sa nevieš rozhodnúť medzi diametrálne odlišnými vecami."... Rob proste čo chceš.. Ale jak ti povedali..aj jedno aj druhé ti skresá voľný čas do mínusu.. Neboj sa hlavne..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Na architektúru som sa vydrbala, pretože som nemakala celé leto a dokonca ani v septembri mi neťuklo sa začať otáčať po nejakých veciach čo by mi dopomohli k prijímačkám. Resp. nerobila som preto NIČ. A ľutujem to teraz. Ale možno budúci rok ak teda nevyjde tá medina...
A k nej.....Podľa mňa je to strašne krásne povolanie, AK to nerobíš pre peniaze (čo však robí asi tak 90% pseudolekárov
...takže podľa toho si zariaď aj maturitné predmety. Ak arch tak matika určite.. ja som si dala geo (lebo najľahšia matura na svete), ale poznám takých, ktorí maturovali z NOSky. A zas ak chceš medinu tak ti netreba vravieť, že bio a che. Maturita ti určite uľahčí milión vecí, tak sa rozhodni, aby si nedopadla ako ja, že sedím nad knihami od rána do večera a učím sa jak magor... Ale zatiaľ ma to baví a som zvedavá, kde skutočne skončím... Porazí ma, keď na ekonimike.
No a k uplatneniu... Ak budeš DOBRÁ a budeš v správny čas na správnom mieste, môžeš sa uplatniť aj ako sociologička, čo je "povolanie" na slovensku viac než nasr.... Takže toto si myslím, že nerieš..
Ale mňa ber s rezervou. Som psychoPAT a potrebujem psychoLÓGA už Ináč.. aj PatoLóg môže byť fajn povolanie...
Formaldehydom.
uplatnenie maju obe tie povolania po vystudovani. to ze je architektov vela je pravda ale uspesny architekt musi mat talent. tych je par. na medinu nepotrebujes talent, staci sa vediet prinutit sadnut na rit a ucit vsetky tie hovadiny. lahka nieje ani jedna skola z tychto. ak chces zurovat chod na socialnu pracu.. myslim ze tam budes aj rada ked jeden den v tyzdni sa ukazes v skole a das si ciarku na cviku ze si ho absolvovala....