trtkacka je vazna vec som krestan, ale - myslim si ze pokial by som sa toho drzal ze by som si nevrzol pred svadbou a potom by to nahodou v posteli neklapalo, no - moze to byt pricina rozchodu, a teda mensie zlo je si myslim zistit ci to klape aj tam a ak tak sa aj vziat no
Ze to bolo mozne v TEJ dobe - dnes uz sa mnoho podstatnych veci (rebricek hodnot, povinnosti a potrieb) zmenilo a preto to vacsinou nie je celkom normalne. Nasi prarodicia sa brali v dvadsiatke, ale dnes - ???
sex je základ dobrého manželstva, to vám aj rodičia povedia....
takže si predstavte že by ste spolu spali až po svadbe a zistili by ste že vám to neklape....
a začali by ste si hľadať náhradu za ten nevydarení sex doma..a začali by ste podvádzať svojho manžela alebo manželku a nakoniec by ste sa rozviedli...
To je trápne prastaré pravidlo z čias predpredpredminulých, kedy sa mohli brať aj 14-ročné deti a vždy sa NA TO šlo až po oficiálnom sobáši.
Lenže! milá zásadová cirkev! Odvtedy sa vek sobášenia posunul o dosť dosť vysoko (dnes by som to dala aj na 28 rokov ak nie viac) a proste ak sa nemienim s nikým zosobášiť do svojich 25-tich rokov tak mám ako dospelá,inteligenčne vyvinutá a slobodne zmýšľajúca žena žiť v celibáte len pre to, že sa skôr nemienim vydávať? Troška choré, veď to ani nie je zdravé takto žiť, to by sme vkuse všetci chodili "neukojení"
.
Tváriť sa nedostupne a čakať na svojho princa na bielom koni, ktorý ma dostane pred oltár a odpaní?..Vám šibe?
.
čakať na bieleho princa, ktorý stále nejak nechodí...až sa raz zobudíš stará zvráskavená 50-tníčka a potom to už so žiadnym mladým zajačikom nepocítiš. Smola Potom sa bež poďakovať svojej cirkvi
je to detinské a trápne ... zastaralé a vysoko neefektívne ... je to pozostatok snahy cirkvi zmeniť názor na sex, a síce že to je len prostriedok na rozmnoženie sa a že za tým netreba hľadať niečo viac
typicky je z toho cítiť pokrytectvo stredovekej cirkvi ... podľa mňa stredovek skončil už dávno a je načase pochovať aj jeho zvyky a ustanovizne
nesuhlasi ms tym, podla mojho osobneho nazoru je to, prepacte za vyraz, cista kokotina. Dokonca mi to pride ak otaky alibizmus ked si dvaja povedia, ze spolu nebudu spat pred svadbou, mozno sa boja aby nezlyhali a po svadbe sa uz tazko cuva... A naozaj neviem, co s a poriesi tym ,ze pockaju, podla man je lepsie spat s tym ktorym pred svatbou, predsa v naozajstnom vztahu je sex potrebny, maju pravo vediet do coho idu, a predstavme si situaciu, ze dvaja mladi maju vazny vztah, kolko im to bude trvat do svatby? Podla mna trebars aspon rok. To maju byt rok bez sexu? Pre zdraveho jedinca je to, az by som pvoedala , skodlive...
Ale tak pokial su tak trebars vychovani alebo je to kvoli ich viere a obidvaja sa na to mzhodnu, nech sa paci, nech cakaju aj cely zivot, ich vec...
@31 ono, tusim sa to stalo vo Svedsku. Po osmych rokoch manzelstva prisiel par za lekarom, ze ani je nieco zle, lebo sa im nedari pocat dieta. No a zistilo sa, ze ti silno veriaci ludia v skutocnosti nikdy nemali spolu sex...
Ale inac, ja fakt nemozem hovorit, som za, som proti. Respektujem a je to silno individualna vec... Tak ako respektujem matematickeho genia, ktory moze zit v blahobyte a spi na zasvabavnej posteli a hra pinp-pong o stenu... Aj mu davali milion dolarov za vyriesenie top problemu, az 2x a 2x to dorazne odmietol...
Ludia, fakt si uvedomente, ze so individualnymi vecame sa fakt neda suhlasit/neshusit... Da ta respektovat/nerespektovat...
som silne veriaca, čítala som Bibliu a uznávam že naše telo by nemalo byť poškvrnené ale... keby sa vydávam v 17 OK, ale mám 20 som slobodná a sex je fine! teda viac než fine tak prečo sa trýzniť?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
aby si boli jedinci istý tým, že vedia znášať následky
to nie je fer
Toto nema riesit cirkev, toto si maju riesit partneri!
nefunkčná inštitúcia, už dlhšie
Ale to je na dlhšie rozprávanie. Ide tu o čistotu dušem nielen tela!
takže si predstavte že by ste spolu spali až po svadbe a zistili by ste že vám to neklape....
a začali by ste si hľadať náhradu za ten nevydarení sex doma..a začali by ste podvádzať svojho manžela alebo manželku a nakoniec by ste sa rozviedli...
AMEN
Lenže! milá zásadová cirkev! Odvtedy sa vek sobášenia posunul o dosť dosť vysoko (dnes by som to dala aj na 28 rokov ak nie viac) a proste ak sa nemienim s nikým zosobášiť do svojich 25-tich rokov tak mám ako dospelá,inteligenčne vyvinutá a slobodne zmýšľajúca žena žiť v celibáte len pre to, že sa skôr nemienim vydávať? Troška choré, veď to ani nie je zdravé takto žiť, to by sme vkuse všetci chodili "neukojení"
.
Tváriť sa nedostupne a čakať na svojho princa na bielom koni, ktorý ma dostane pred oltár a odpaní?..Vám šibe?
.
čakať na bieleho princa, ktorý stále nejak nechodí...až sa raz zobudíš stará zvráskavená 50-tníčka a potom to už so žiadnym mladým zajačikom nepocítiš. Smola Potom sa bež poďakovať svojej cirkvi
typicky je z toho cítiť pokrytectvo stredovekej cirkvi ... podľa mňa stredovek skončil už dávno a je načase pochovať aj jeho zvyky a ustanovizne
Ale tak pokial su tak trebars vychovani alebo je to kvoli ich viere a obidvaja sa na to mzhodnu, nech sa paci, nech cakaju aj cely zivot, ich vec...
neodsudzujem nikoho, kto sa takto rozhodol... skôr by som povedala, že to tak trochu obdivujem..mať také presvedčenie a odhodlanie
Ale inac, ja fakt nemozem hovorit, som za, som proti. Respektujem a je to silno individualna vec... Tak ako respektujem matematickeho genia, ktory moze zit v blahobyte a spi na zasvabavnej posteli a hra pinp-pong o stenu... Aj mu davali milion dolarov za vyriesenie top problemu, az 2x a 2x to dorazne odmietol...
Ludia, fakt si uvedomente, ze so individualnymi vecame sa fakt neda suhlasit/neshusit... Da ta respektovat/nerespektovat...
who cares
@ssnehulienka a predsa odlisne nazory