@anik13 počul som, že Bystrica je veľmi dobrá,
ale mňa od bratislavskej odhovárajú, lebo že vraj sa tam nič nenaučíš, ale aj tak sa chystám do bratislavskej
@yoshtixiang aj mňa to viac láka do BA pretože z nej vyšlo veľa dobrých hercov...no aj príjimačky sú tam ťažšie a toho sa obávam, keďže ani nechodím na konzervatórium...no predsa z BA majú herci podľa mňa vačšie uplatnenie...a prečo sa tam nič nenaučíš?
@anik13 ani ja nechodím na konzervatórium, z toho dôvodu som to prehodnotil, a chystám sa na réžiu a strih,
skôr ide o to, aby si mala talent
a tie prijmačky sú tam mega ťažké,
čo tam mám známych, tak tvrdia, že veľa profesorov ťa nenaučí správne, nebudeš vedieť teóriu, ako by si mala,
pôvodne som bol prekvapený, keďže umelci sú prepnutí, diví, ale to, čo tam chodí, tak to sú obyčajní ľudia
vážne? ale tak vieš ja si možem myslieť že mám talent a prídem tam a skončila som niekedy stačí že človek má niečo v sebe čím ich zaujme a to práve neviem či ja mám :/ a konkurencia je veľká...no za pokus to možno stojí,,,a v čom su tak ťažké tie príjmačky asi najviac? ja tam nemám žiadnych známych takže vôbec neviem o tej škole nič bližšie.. @yoshtixiang
@anik13 no ja som zase počul, že sú dosť konzervatívny
a ťažké sú v tom, že musíš vedieť teoriu divadla/filmu,
ja teraz pozerám filmy, z roku 1904 aby som pochopil logiku a časový priestor
a ešte knihy čítať, pri čom jedna má 600 strán
@yoshtixiang a to potrebuješ na herectvo? lebo tam píšu na internete že talentovky sú tanec, herectvo, spev...a ešte som tak rozmýšľala nad tou BB...a mám pocit že po jej skončení nemáš uplatnenie..veď ešte žiaden známy herec/herečka nevyšiel z BB
@anik13 lenže mne sa zdá, že v zadaní bolo, že ešte treba doniesť nejaké domáce práce, a čo je tá časť, kde sa s tebou rozprávajú, tak sa určite budú pýtať, prečo tam chceš ísť, aký herec sa ti najviac páči, aké obdobie herectva máš rada, či vieš základy ako vzniklo a takéto
@yoshtixiang no asi si to budem musieť ešte preštudovať...no ale budem sa musieť rozhodnúť kam...ale za vyskúšanie stojí aj tá všmu asi nie? na slovensku už žiadna taká škola nie je že?
kamarat bol tento rok skusat na obe skoly, nepostupil ani do druheho kola, ale skoncil tesne pod ciarou z neviem kolko ludi, a to mal nulove skusenosti s hranim, takze tam ide skusit opat o rok. V BB mal z tych porotcov vraj lepsi pocit ako v BA, boli vraj viac priatelskejsi. Cudoval sa kolko antitalentov sa hlasilo do BA, to uz aj on zbadal ake dreva sa tam hlasia, polka z nich sa vraj pred porotou chvalila ako navstevuje dramaticke kruzky a divadelne predstavenia a ked sa ich opytali ze na akom predstaveni boli naposledy nevedeli ani odpovedat, ani nazov ani nic a dost ich drbali za to ak nevedeli daky text co sa mali naucit a podobne, tie musis vediet na vybornu inak nulova sanca, lebo to je to najmenej sa naucit..ale moze sa stat aj take, ze ti daju zahrat iba pohybovu etudu, alebo daco zaspievat a z textov sa ta nebudu pytat na nic, aj take sa tam vraj deje, podla chuti porotcov .. ale je to urcite tam tazke sa dostat, no ak mas talent,ak pocuvas od inych, ze si dobra, mas istu sancu..lebo ako som povedala, kamarat nechodil ani na dramaticky, ani na konzervu, predtym nehral nikde, toto bol vlastne jeho prvy herecky vystup a skoncil tesne na hranici, o rok vraj chce ist skusit znovu..viem ze to nie je dokopy ziadny uspech ale... ide o to ako clovek velmi chce a ci sa nenecha odradit, lebo je bezne, ze na umelecke skoly sa podari dostat ludom az na xty pokus, podla toho aka je toho roku konkurencia a podobne
myslim ze to ci si chodila na konzervatorium ci nie nie je az tak podstatne, jasne ze by to bolo pre teba plus, ale zavisi to len od tvojej sikovnosti, vela veci sa naucis aj sama ak velmi chces..uz len to ze chodis na dramaticky je fajn, takze mas nejake zaklady. Treba sa len riadne pripravovat a neberat skusenosti, vsimat si ako hraju dobri herci, aj ta navsteva divadiel moze byt fajn...ibaze potom pred tou porotou pozor, ak sa pytaju a ty im povies, ze chodis na daky kruzok, budu pravdepodobne od teba ocakavat aj lepsi vykon.. aj to sa uz stalo, cize to ze im to povies, ti nemusi pomoct.
@ihoax a nevieš náhodou o tom aký su tí v porote? pretože mne niekto hovoril že v BA su veľmi nepríjemní a dokonca na ľudí z východu ešte viac...rak ktovie čo je na tom pravdy...a nespomínal ten tvoj kamarát aká bola konkurencia v BB? ja sa jednoducho neviem rozhodnuť
@anik13 no neviem, nebola som tam..viem iba to ze v bb su milsi...tu to boli vraj take kamenne tvare ..ale vsetci ti uchadzaci sa este delia do neviem kolkych skupin a v kazdej skupine su ti porotcovia ini, niekde mozu byt aj dobri, inde byt taki uz nemusia..a konkurencia, to neviem, lebo kazdy uchadzac, ked ho zavolali chodil po jednom do miestnosti, kde nemohol byt uz nikto iny, iba on a porotcovia, cize nevies ako kto co zahral..,a myslim si, ze vacsina ludi co sa hlasi do bb sa hlasi aj do ba a naopak. Uz neviem kolko ludi sa tam hlasilo, ale dost vela a vzdy beru minimum, cize..musis byt fakt dobra. Byt tebou idem skusit na obe skoly, cim viac tym lepsie, lebo ak ta nezoberu na jednu, na druhu ta mozu.
@ihoax áno asi vyskúšam obe...veď za pokus to stojí..no aj tak...herectvu sa chcem venovať na 100 percent keďže divadlo milujem,...a obávam sa toho že ak by som sa aj dostala do BB, čo budem robiť po skončení VŠ?
@anik13 preco prave po skonceni vs v bb? mas obavy ze sancu na uplatnenie budes mat mensiu ako keby skonci skolu v bratislave? lebo inak neviem ako tomu mam rozumiet. Myslim, ze nezalezi aku skolu skoncis, ale ci budes schopna a sikovna.
áno tak som to myslela že po skončení v bb mám menšie uplatnenie...lebo predsa len ba je vačšie mesto...a z ba vyšli samí známi herci...a neviem o nikom kto vyšiel z bb ale asi na tom nezáleží lebo uplatniť sa na slovensku je ťažké v akomkoľvek odbore nielen v herectve @ihoax
@anik13 Čo sa týka šance na prijatie tak ide nielen o talent, ale aj o šťastie. Nemusíš mať konzervatórium. To tiež pri dnešnej kvantite nie je žiadna záruka talentu. S uplatnením máš väčšie šance s VŠMU, hoci ani to ti nezaručuje, že neskončíš na úrade práce, ale rozhodne sú šance vyššie než z AKU. V Bystrici mi aj úroveň výučby pripadá pomerne slabá, hoci ani bratislavskí absolventi nie sú dokonalí, ale ak sa chceš herectvu (divadlu) skutočne venovať do BB nechoď. Mám dojem, že pedagógovia sa im viac venujú a nemajú toľko "vedľajších kšeftov" ako tí v Bystrici, ktorí sú rozlietaní a pedagogickú činnosť akoby brali len ako svoju voľnočasovú aktivitu na prilepšenie.(Nie samozrejme všetci,ale dosť veľká časť) Len veľmi málo absolvnetov sa uplatnilo v nejakom divadle a väčšinou vo Zvolene alebo na východe.
@anik13 keby ta vezmu do bb a nie do ba, tak nejdes nikam? myslim si ze bystrica ako poistka by bola dobra. Lebo skusat na VSMU budes moct aj dalsie roky, bystrica ti moze k tomu prijatiu tam iba pomoct. Jasne ak ta prijmu kam ty chces chod tam. Ale ja osobne si nemyslim, ze zalezi na tom aku skolu vystudujes. Dolezite je co je v tebe a ci budes schopna sa sama niekde uchytit.
@pituska@ihoax keby si mám vybrať volím si určite BA, pretože ma to tam láka viac a myslím že to uplatnenie je naozaj vyššie, problém je v tom, že sa obávam talentových skúšok kedže som čítala, že aj teraz známi herci sa mali problém tam dostať a niektorým to nevyšlo hneď na prvý pokus...no možno to ozaj nie je len o talente, ale aj o tom aby človek spravil dojem a niečím ich zaujal...no len to že do BB sa hlási približne 60 ľudí a do BA 300 zaujímalo by ma ako to na tých príjimačkach prebieha
@anik13 Okrem talentu tam hrá veľkú rolu aj šťastie a preto sa stalo, že niektorí aj známi herci sa dostali na školu až na 2-3 pokus. Musíš byť prichystaná na všetko. V prvom rade treba mať dobre namakané povinné texty a mať zaujímavý nápad na vlastné herecké etudy. Ak si kreatívna nemusí byť na zahodenie vyskúšať aj bábkoherectvo alebo tzv. "alternu" v Prahe na DAMU- tam môžeš robiť prijímačky aj v slovenčine. Nepozeraj sa na počet prihlásených a prijatých. Je to blbosť. Na Slovensku ročne skončí cca 120 hercov (ak počítame aj konzervatória) a divadlá ročne potrebujú pri všetkom optimizme max. 20 z nich. Takže skús mať k herectvu aj nejakú alternatívu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale mňa od bratislavskej odhovárajú, lebo že vraj sa tam nič nenaučíš, ale aj tak sa chystám do bratislavskej
skôr ide o to, aby si mala talent
a tie prijmačky sú tam mega ťažké,
čo tam mám známych, tak tvrdia, že veľa profesorov ťa nenaučí správne, nebudeš vedieť teóriu, ako by si mala,
pôvodne som bol prekvapený, keďže umelci sú prepnutí, diví, ale to, čo tam chodí, tak to sú obyčajní ľudia
a ťažké sú v tom, že musíš vedieť teoriu divadla/filmu,
ja teraz pozerám filmy, z roku 1904 aby som pochopil logiku a časový priestor
a ešte knihy čítať, pri čom jedna má 600 strán
vôbec nechodím nikde