Umývate sklenené nádoby (napríklad od omacky)? Hadzete ich do skla aj s vrchnakom? Toto sú dilemy, ktoré zazivam pri triedení skla tak ma zaujíma, ako to je správne a ako to robia ostatní.
Zavaraninove poháre umyjem v umývačke, sklenené fľaše len preplachnem a dávam do skla bez vrchnakov do triedeného odpadu nemôžu ísť znečistené obaly od jedla
Umyvam vsetkoo dokladne a hadzem aj s vrchnakom. A teda, snazim sa vyhybat hadzaniu skla do kontajnera lebo recyklacia skla je narocna, tak som dlho sklo nosila do jedneho zerowaste obchodu odkial si ho potom dalsi zakaznik mohol vziat alebo teraz nasim a babkam domov na dzemy.
@sasi2680 Ja som pozerala nedávno jeden český dokument o triedení odpadov a tam jasne vraveli, že je úplne jedno, či sú obaly umyté alebo nie. Tam sa to všetko umýva, takže to vraj záleží len a len na nás
@sasi2680 Resp. tam ešte vraveli, že niekomu to môže napríklad smrdieť v koši, tak to radšej umyje, ale v každom prípade že im je úplne jedno, či to je umyté... Všetko sa tam dôkladne čistí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Čistím ich a vyhadzujem bez vrchnáka.