Jem svoj kúsok pečeného mäsa a zaútočí na mňa spomienka...

Mám asi 9 rokov, sedím pri stole, moja babka s klasickým babičkovským, ako to ony vedia, úsmevom kladie predo mňa tanier a na ňom ryžu a pečené kuracie stehno, vždy mi pri tom povedala: „Toto je tvoje najobľúbenejšie, schovala som ti ho.“ a ja som sa vždy tešila, že mám privilégium jesť najlepšiu časť kuraťa.
Možno o rok neskôr som už s babkou nebývala, jedávala som pečené kura aj naďalej. Ale už nielen stehno, už aj iné časti, všetky mi chutili takmer rovnako (dobre) a taktiež som postrehla, že už ma ďalej nebaví to stehno obhrýzať okolo kosti a prestala som ho jedávať.
O pár rokov neskôr, raz som išla k babke na návštevu, mali sme obed a hneď povedala: „Ja viem, čo ti chutí!“ a chcela mi dať znova to mäso „s rúčkou“ (tak to volala).
Zamyslela som sa.

Prečo by malo byť najobľúbenejšie?
Vtĺkali mi to do hlavy už od mladosti?
Lebo som si nevedela predstaviť, že by to mohlo byť aj inak?

Vypýtala som si radšej prso.

 Blog
Komentuj
 fotka
chibiorange  24. 1. 2011 21:33
lool to je jake
 fotka
georg21  30. 1. 2011 14:18
@chajka

Zaujímavé, no tým si prešlo asi veľa ľudí
 fotka
bonita  30. 1. 2011 19:02
ja jem jedine stehno už odmalička, iné časti mi nechutia
Napíš svoj komentár