Volal sa František alebo Igor. Možno nejako obyčajnejšie, mohol to byť pokojne aj Martin. To v tomto príbehu však nie je podstatné. Podstatné tu nie je pre vás nič. Podstatné je všetko iba pre Máriu, Ľubomíru a či Magdalénu.

Tak teda toto je príbeh o Magdaléne a Igorovi.

Magdaléna je mladé dievča, neoplýva výraznou krásou, z ktorej by ste padali do kolien. Jej krása spočívala, aj stále je tomu ešte tak, v jej bystrej zhovorčivosti, v jej hnedých očiach plných vrelého citu, nadšenia a bojovnosti, ktoré aj z decembra vyčarovali júl. Mala mnoho lásky, chcela ju rozdávať, prijímať, chcela kvitnú, zrieť, až napokon dozrieť v celej svojej monumentálnosti. Igor mal však jednu prekážku, musel sa dostať cez Magdaléninu škrupinu plnú skepticizmu. Pod ňou sa skrývalo, čomu vravíme srdce, vášeň, a či nekonečné mesiace leta spolu s kvitnúcou jarou.

Igor je mladý muž. Takisto pekný, je úprimný, s múdrym úsudkom, triezvym myslením, rád píše príbehy, jeho pohľad na svet vyjadruje pod rúchom irónie. Má prenádherné svetlé oči, ktoré vám prehovárajú do duše. Je to jeho spôsob, ktorý ho robí Igorom. Tiež chcel ľúbiť, ako Magdaléna, chcel ľúbiť Magdalénu. Bol to skeptik, ona ho však chcela a mala presvedčiť o nádhere.
Prečo im však táto láska nerozkvitla?
Občas sa to stane. Podľa mojej mienky za to nemohol ani jeden z nich a zároveň obaja.
Magdaléna sa už od začiatku bála že ju nikdy ľúbiť nebude, každý deň čakala na správu od Igora, ten sa však ozýval sporadicky. Magdaléna si myslela, že to preto, že mu na nej nezáleží.

Igor sa obával, že ho Magdaléna nebude ľúbiť, nechcel ju otravovať a prenasledovať, vedel, že má mnoho aktivít, preto písal málo, premáhal sa aj keď sa jej chcel ozvať. Nechcel sa v jej očiach znechutiť.

Magdaléna bola čoraz smutnejšia, trápila sa, premýšľala, mala pocit, že ho ľúbi, tento pocit však sebe dusila, škrtila, zabíjala. Myslela si, že on ju nemá rád, ona jeho mať rada tiež nemôže, zranilo by ju tu. Strach a smútok prešli do postupnej ľahostajnosti. Už nad Igorom nepremýšľala.

Jedného dňa si povedala, že nadišiel čas sa s Igorom rozísť.

On jej povedal, že ju ľúbi.
Magdaléna mu to nepovedala.
Nerozišli sa.

Igor sa Magdaléne aj naďalej neozýva, iba občas v piatok.
Ona stále čakala, že niečo príde a urobí tento vzťah, vzťahom, aké si predstavuje zo zahraničných románov. To niečo však nikdy neprišlo.


Nikdy sa neľúbili, a ani jeden z nich nechápal prečo.


Tento príbeh bol rozlúčkou, skôr než vznikol.

 Blog
Komentuj
 fotka
chibiorange  27. 3. 2011 21:30
krásne moje krásne ako obvykle a krásny začiatok fakt
 fotka
kawanabe  18. 4. 2011 22:50
Podla mňa nebol skutočným vzťahom a to preto, lebo sa nevedeli spolu porozprávať o problémoch...
Napíš svoj komentár