Sedím si tu, zajtra mám dôležitú skúšku a nič neviem a je mi to jedno.

A je mi tak zhruba super, teda možno až na to, že mám popálený jazyk od vifonky a rozhryzené líco od krivého zubu múdrosti.

Na čítačke mám namiesto skrípt otvorenú Zeměplochu, tak je mi to jedno. V ruke pivo, aby som dôsledne nasledovala moju niekoľkotýždňovú tradíciu každodenného pitia. Ešte zajtra a nastane dlhoočakávané odhalenie - som už alkoholik alebo sa bezproblémovo prehupnem do zdravého šťastného života?

Totiž, idem na leto domov. Doma sa treba hrať že je človek v poriadku, lebo že nie je v poriadku na to sa doma neverí. Ale aké iné vysvetlenie sa dá použiť na tieto koncoskúškové zlyhania?

Dnes som celý deň prespala. Pôvodne som sa mala horlivo učiť a doťahovať posledné detaily, ale bolo mi to jedno. Spala som a hotovo.

Včera som bola zaplavovaná náhlymi prívalmi eufórie a energie, ale to až potom, ako som zistila, že moja zajtrajšia skúška sa dá zopakovať hneď na začiatku semestra.

A zistila som, že je to super. Dni predtým boli totiž veľmi jednotvárne. Ráno vstať, cítiť sa úplne napiču, otvoriť si učenie a po pár minútach snahy zistiť, že to proste nejde. Spraviť paniku. Cítiť sa ešte viac napiču. Snažiť sa zúfalo si čosi natrepať do hlavy. Zistiť, že viem ešte menej ako predtým. Opakovať dookola. Dvakrát denne si pripomenúť, že kedysi som sa zvykla aj usmievať.
Občas sa s niekým stretnúť, aby som si usmievanie mohla trochu precvičiť. Opakovať predošlé kroky. Večer si kúpiť pivo, ísť spať a hovoriť si, že zajtra to bude lepšie.

Na druhý deň zopakovať. Zistiť, že sa asi ťažko môžem naučiť niečo, čo vôbec nevnímam. Prísť na to, že moja pamäť je napiču, ja som napiču, život je napiču, škola je napiču, všetko je napiču. Mozog zachvátený panikou a neschopný vnímať. Základné veci nezvládnuteľné. Občas zahliadnuť informáciu o tom, ako sa niekomu inému darí a cítiť sa ešte viac napiču.

Napiču napiču napiču. Musím a nemôžem. Patovka. Nemôžem opakovať 3 predmety. Doma ma zabijú alebo ja sa rovno zabijem. Zisťovať že moje očakávania od seba boli nereálne. Bude zo mňa upratovačka, aj to len na polúväzok.

A celý ten čas som sa tešila ako sa opravím, ako prídu prázdniny a síce musím písať 3 seminárky, ale všetko bude v pohode a dám sa psychicky aj fyzicky dokopy.

A keďže som sa obávala, že jedného dňa proste nevstanem z postele, tak som si prázdniny urobila predčasne. Doma ma stále zabijú, ale mne je fajn. Spím, teším sa zo života, zajtra idem sfailovať skúšku a potom ideme na kúpalisko a potom ideme piť s Indmi. Teším sa, ja sa zase teším zo života.

Asi treba vedieť, kedy sa vzdať. Spolužiačka skončila kvôli skúškovému na liekoch, ja sa tam dostať nechcem.

A idem sa po milóntý raz snažiť dať sa dokopy. Možno som hlúpa, ak verím, že teraz to bude iné. A možno sa to ináč nedá. A každý jeden raz, čo sa pokúsim veci napraviť, mi to ide o niečo lepšie.

Pomaly, ale zájdem.

Úsmev.

 Záchod
Komentuj
 fotka
burble  2. 7. 2015 23:05
ináč a skúsi mi niekto napísať že ale neboj to dáš zajtra tak ho zaškrtím alebo niečo

akože som vďačná za podporu každému a tak

ale na rozdiel od niektorých ľudí ja keď poviem že skúšku nedám tak je to preto že viem naisto že ju nedám, akože že na skúšku treba vedieť zo 4 rôznych vecí po 20 otázok a ja viem z 2 vecí po 3 otázky keď vobec a to je všetko
 fotka
mojdedo  2. 7. 2015 23:07
hm, daj si borovičku
 fotka
nenavidim  2. 7. 2015 23:20
držím palce.
Ale ako sa vraví na východe-
dajak bolo - dajak budze.

Stalingrad bol masaker a nie také.
 fotka
damaris  2. 7. 2015 23:30
Zvláštne, že sa takto trápi niekto, kto vlastne nemá žiadny dôvod na trápenie, keďže mimo iného nikomu nespôsobuje trápenie.

Všetky tie ošemetné školské záležitosti sú podľa mňa len nejaké imaginárne, v skutočnosti neexistujúce povinnosti (iba v hlavách ľudí existujúce, nikde inde), ktoré zbytočne komplikujú inak fajín bytie.
 fotka
limetkajaja  3. 7. 2015 00:00
a čo študuješ?
tak stane sa,kašli na to @3 nejako bolo,nejako bude a keď sa im doma nepáči,tak nech ti bozajú riť ...niekedy je všetkého proste veľa a viac sa nedá,snažiť si sa snažila a ani zďaleka nie si jediná,noačo. stane sa,sprav si leto,oddýchni si,vykašli sa na to a nenechaj sa tým zožierať (aj keď to je ťažké sa nad to len tak povzniesť)
 fotka
burble  3. 7. 2015 00:10
@mojdedo neni

@nenavidim o pár dní utekám na východ tak verím že sa mi o tom podarí presvedčiť ľudí

@damaris ako pre koho, pre mňa sú prostriedkom k fajn bytiu

@limetkajaja veď áno, nejak sa vyrovnávam s tým že sama seba som sklamala, ale príde mi že je to ľahšie ako vyrovnať s tým iných ľudí. tak. idem sa opaľovať a liezť na kopce a tešiť sa zo života a po mesiaci leta sa chystať na to, čo bude nasledovať keď sa skončí, jolo
(študujem za lesníka a najviac ma na tom celom sere, že som v lese nebola asi mesiac )
 fotka
nenavidim  3. 7. 2015 01:00
@burble kľudne napíš ja pijem ešte radšej než by som si to zasluhoval
 fotka
sadistrom  3. 7. 2015 05:40
dnes to dáš, neboj
 fotka
pachirisue  3. 7. 2015 10:55
presne toto..
no ja už to mám našťastie za sebou
10 
 fotka
blanc  3. 7. 2015 22:03
no šak zvedavá som ako to dopadlo!
11 
 fotka
doyouhearme  3. 7. 2015 22:04
Aká je zemeplocha? (ako kniha, teda knihy)
12 
 fotka
burble  4. 7. 2015 04:15
@blanc šak očakávane, skúšku som nespravila, mám sa fajne a veľká párty bola!
13 
 fotka
neznamyclovek  4. 7. 2015 04:19
Podstatne je ze sa mas fajne
14 
 fotka
mygate  4. 7. 2015 11:39
jolo. vybavim ti robotu u nas vo firme za 650.
ani maturu nepotrebujes, mozes si ju dat anulovat
15 
 fotka
antifunebracka  14. 2. 2016 03:35
@mygate Keď v čistom, tak ja to beriem!
16 
 fotka
porrast  30. 3. 2016 10:48
Ako oficialny knaz Dudeismu v takychto situaciach radim: Take it easy dude. A to ze prespis cely den ked mas robit nieco dolezite je znamka obrovskeho vyrovnania a duchovneho rastu . Aspon pre mna to ako ospravedlnenie staci
Napíš svoj komentár