Mnoho ľudí sa ma už pýtalo na to aká je Amerika a tak mi napadlo, že po tých 10 mesiacoch idem spísať zoznam divných/zaujímavých vecí, čo som si všimla. Poradie je náhodné, podľa toho čo mi skôr napadne.

1. Ľudia tu bežne nosia tričká/mikiny/iné veci s logom univerzity na ktorú buď chodili, alebo sú fanúšikmi nejakého tímu tej univerzity. Tu v Oregone je populárna University of Oregon a State Oregon University – Ducks vs. Beavers. Neviem si predstaviť, že by na Slovensku niekto nosil tričko s nápisom čo ja viem, napríklad UPJŠ.
2. Free refill. V reštauráciách si kúpite niečo na pitie a zadarmo vám to doplnia akonáhle je pohár prázdny.
3. Na verejných toaletách sú medzi záchodovými dverami veľké medzery. Všade. Ako nechápem prečo to robia, ale je to divné, proste medzi každými dverami je taká škára, že cez ňu v pohode vidím dovnútra. Ak sa na to opýtate Američana, povie, že oni si to ani neuvedomujú. Mohli by začať. A ešte že skoro všetky záchody sú príliš nízke.
4. Daň nie je uvedená na cenovke, pripočítajú ju až pri pokladni. (Týmto sa ja veľmi nezaťažujem, keďže Oregon je tax free, haha)
5. Dosť laxný prístup ku kreditkám, skoro nikto nepoužíva PIN.
6. Americké vlajky sú všade. Hymnu hrajú pred začatím každej futbalovej/basketbalovej/volejbalovej/inej hry v škole.
7. Tu v Oregone ľudia radi nosia naraz šortky, flip flopy a bundu. Kľudne aj v zime. Niekedy potrebujete klimatizáciu a kúrenie v ten istý deň.
8. Predaj Kinder vajíčok je zakázaný a v niektorých štátoch potrebujete mať povolenie na zachytávanie dažďovej vody. Zato zbraň môže vlastniť hocikto.
9. Všetko obsahuje viac cukru ako u nás. Verte mi, všetko.
10. Mať vodičák a auto je veľmi dôležité. Už 16 ročné decká sa bežne vozia na veľkých autách, minule som nad tým uvažovala, a neviem či by sa niektoré z tých áut zmestili na slovenské parkovacie miesta.
11. Väčšina Američanov všetko strašne prežíva. Všetko je awesome, cool amazing atď. Taktiež som dlho neznášala otázku What's up? a nakoniec ju používam každý deň.
12. Veľa ľudí používa pri jedení len vidličku bez nožíka.
13. Všade je veľa Mexičanov.
14. Američania sú zlí spelleri.

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
teaner  20. 5. 2014 08:58
klasika
 fotka
momoglamorous  20. 5. 2014 14:21
na SR tiez niektori nosia tricka so skratkou univerzity, ale zatial len FTVŠ
 fotka
kushi  20. 5. 2014 20:22
Na margo 1.bodu,tak my si na VUTčke ideme dávať robiť hentaké mikiny s logom a je po nich celkom dosť veľký dopyt
 fotka
miro016  15. 6. 2014 22:54
To, ze Americania nepouzivaju nozik som si vsimol aj ja... sa pol hodinu morduju s kuskom jedla, namiesto toho, aby si ho odkrojili..nepytal som sa, ale vraj deti nemozu v skole pouzivat noz, tak mozno to je tym...
 fotka
antifunebracka  13. 5. 2016 16:15
Mňa by zaujímalo, ako je to s kriminalitou. Nemala si nejaké problémy s gangami počas svojej návštevy?
Napíš svoj komentár